stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Hoofd- en kleine letters in familienamen


Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres alle

Geachte Helpdesk,

In de opbouw van mijn stamboom wil ik graag efficiënt te werk gaan en richt ik me (voorlopig) op de directe voorouders uit de kwartierstaat.

Ik help mezelf door het vermelden van sosa-nummers bij die directe voorouders én door hun achternaam in HOOFDLETTERS te vermelden, in tegenstelling tot de achternaam van hun broers en zussen. Die krijgen kleine letters en natuurlijk géén sosa-nummer. Zie de "Stambomen Westerhof en Lammers".

In de presentatie van de stamboomgegevens werkt dit prima.. Bij elke vermelde persoon heb ik in één oogopslag de afstammingslijn te pakken. Vooral in grote gezinnen erg handig.

Natuurlijk probeer ik zo veel als mogelijk profijt te trekken uit overeenkomsten met andere stambomen. U ondersteunt dat door aan te geven dat er "aanknopingspunten" gevonden worden met andere stambomen. Ik krijg van u honderden tips.

Bij het "verwerken" van deze grote hoeveelheid aan tips zou ik ook graag de directe voorouders eerst willen afhandelen, maar helaas.....

in de weergave van de aanknopingspunten zet u de gegevens uit mijn stamboom in alle gevallen om naar kleine letters. . 

Dat is echt zonde, want nu moet ik voor elk aanknopingspunt het vergelijkingsvenster openen om daarin aanschrijfwijze en sosa-nummer te constateren of het een directe voorouder betreft of niet.

Dit vraagt veel tijd.

Het is mij ook niet duidelijk waarom deze omzetting plaatsvindt.

Mijn vraag is daarom:

Is er een mogelijkheid om ook in het lijstje met aanknopingspunten mijn instelling m.b.t. hoofd- en kleine letters te honoreren?  

Ik zie uit naar uw reactie.

 

Met vriendelijke groeten,

Wim Westerhof

Wim Westerhof - 8 jun 2021 — 12:50

We gaan er naar kijken!

Yolanda Lippens - 9 jun 2021 — 11:10


In het proces van vinden van overeenkomsten tussen personen in stambomen worden de namen naar kleine letters omgezet om de vergelijking te vereenvoudigen. De gevonden "matches" worden dan in die variant opgeslagen en bij het tonen worden de hoofdletters weer "goed" gezet. Dit is de reden dat de door u in hoofdletters vermelde namen aangepast zijn in het overzicht van aanknopingspunten.

Maar nu ik dit zo opschrijf realiseer ik mij dat dit niet de juiste weg is. De vergelijking moet hoofdletterongevoelig zijn en worden opgeslagen zoals dit in de bron (dus uw schrijfwijze) staat vermeld. Ik ga hiermee aan de slag.

Bob Coret - 10 jun 2021 — 16:01Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu