stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Refreshen gewijzigde details werkt niet goed op de pagina en moet zelf de F5-toets drukken opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Edge browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-schilder/

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

We hebben dat w.s. allemaal wel een keertje je ziet dat er iets niet goed staat en wijzig dat en dan ga je daarna nog weer ff kijken via Menu Mijn publicaties en de button (Publicatie titel) van wat je hebt ingevuld

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

En dan zie je op je scherm niet de gewijzigde info.

Alleen bij een F5-toets druk komt de juiste gewijzigde info op het scherm

Uitgeschreven lid - 1 aug 2021 - 15:57

Rechtermuisknopmenu: Opnieuw Laden en CTRL-R werken ook in Google Chrome, in Internet Explorer/Edge heet 't Vernieuwen en ook CTRL-R, in FireFox Huidige pagina Vernieuwen. Dit is hoe internet werkt hè, niet iets typisch van GenealogieOnline:-)

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens BC - 1 aug 2021 - 17:30

Je "achternaam" van vorige week staat er nog wel
 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Jan Clavaux - 1 aug 2021 - 17:53

Dat laatste deed ik dus expres om te kijken hoe dat verloopt her en der met je eigen naam.

Ik zie dat op sommige plekken die wel wordt meegenomen en op andere juist weer niet.

De logica hiervan zie ik dus (nog) niet

Verdere citaat Pauline: Rechtermuisknopmenu: Opnieuw Laden en CTRL-R werken ook in Google Chrome, in Internet Explorer/Edge heet 't Vernieuwen en ook CTRL-R, in FireFox Huidige pagina Vernieuwen. Dit is hoe internet werkt hè, niet iets typisch van GenealogieOnline:-)

Met alle respect is dit dus onzin, of je begrijpt me niet helemaal (Of misschien niet goed uitgelegd ?).

Het is wel hoe internet werkt, maar dan die informatie wel sturen vanuit de opdrachten in de website (Daar gebruik ik zelf in eigen websites opdrachten voor).

Ik hoef dit bij bank.nl toch ook niet te doen, betalen op een pagina en dan direct naar het overzicht gaan geeft gelijk de bijgewerkte inhoud.

De pagina mag niet uit de geheugencash geladen worden bij gewijzigde informatie; zoiets heet dus de juiste parameter overdragen

Wat veel mensen niet weten: Websites worden altijd eerst in geheugencash geladen en dan wordt met de browser de info pas zichtbaar.

Voorkeursinstellingen zijn altijd uit de geheugencash laden, om de server niet te belasten. Dat kun je altijd omzeilen en dwingen deze van de server te laten lezen naar de geheugencash van de browser en vervolgens deze met de browser weer te zien. Dit kun je met cookies oplossen.

Trouwens bij berichten hier gaat dat toch wel goed, omdat het dan ook gelijk zou opvallen als het niet goed ging en hadden meer mensen geklaagd over soort gelijke issues.

Uitgeschreven lid - 1 aug 2021 - 19:57 (laatst bijgewerkt 1 aug 2021 — 20:14 door auteur)

Dat laatste deed ik dus expres om te kijken hoe dat verloopt her en der met je eigen naam.

Ik zie dat op sommige plekken die wel wordt meegenomen en op andere juist weer niet.

De logica hiervan zie ik dus (nog) niet

 

In Genealogie Online - Publicatie beheren - Bewerk publicatiedetails. Daar kun je de naam van de auteur ingeven. Dat is de naam die je onderaan ziet staan. Dat hoeft dus niet perse dezelfde naam te zijn als je gebruikersnaam op het stamboomforum en op genealogie online. Overigens linkt de naam wel aan je profiel op het stamboomforum.

Carmen - 1 aug 2021 - 22:55 (laatst bijgewerkt 1 aug 2021 — 22:56 door auteur)

Hoi Herman, je schreef:

"Ik hoef dit bij bank.nl toch ook niet te doen, betalen op een pagina en dan direct naar het overzicht gaan geeft gelijk de bijgewerkte inhoud."

Jahoor, in 'n browser kun je afdwingen dat pagina's altijd vers van de server worden gehaald, met 't nadeel dat dat trager is. En de software kan afdwingen dat 'n pagina ververst wordt. Belangrijker is je vergelijking van GenealogieOnline met 'n bank. Wil je dan meteen ook ff het budget voor onderhoud meetellen? Dat is bij 'n bank vele malen groter. Hun helpdesk zal nooit 'n onprofessioneel forum zoals dit zijn. GenealogieOnline kopieert zelfs 'n gratis PHP-script van HuMo-gen. Eén x per 2 weken inventariseren Bob Coret en Yolanda Lippens welke problemen groot en urgent genoeg zijn om op te lossen. Zie je de verschillen qua verdienmodel? Wat je mag verwachten van de helpdesk verschilt dus ook enorm:-)

Pauline Berens EBBI - 2 aug 2021 - 09:50 (laatst bijgewerkt 2 aug 2021 — 09:53 door auteur)

Sorry maar dat heeft niets met geld te maken, maar hoe je de website invult.

M.a.w. hoe slim is het geprogrammeerd (browser default instellingen en hoe worden die in de web omgeving ""gemanipuleerd"").

Die bank was een slecht voorbeeld, want die doet het vermoeden dat er veel geld is in gestoken.

Maar ik ken zat hele goedkope websites die dat wel gewoon goed doen.

Beetje raar, dat zo als ik hierboven schetste je dan browser instellingen voor moet wijzigen, als ik al minstens 10 jaar dat nooit voor elders hoefte te doen.

Sterker nog: Dat moet je niet eens willen.

Daarom zeg ik ook nogmaals, waarom gaat dat hier wel goed ?

Citaat: Jahoor, in 'n browser kun je afdwingen dat pagina's altijd vers van de server worden gehaald

Nee dat bedoel ik niet; Ik bedoel alleen die opdracht voor dat onderdeel.

Uitgeschreven lid - 2 aug 2021 - 17:17 (laatst bijgewerkt 2 aug 2021 — 17:18 door auteur)

Bij sommige wijzigingen moet de gehele publicatie of de configuratie van een publicatie op Genealogie Online opnieuw aangemaakt worden. Dit is ook het geval bij het wijzigen van publicatiedetails. Zodra je op Opslaan klikt wordt er een "taak" in de wachtrij gezet om de configuratie bij te werken. Op zich een kleine actie, die veelal vrijwel direct wordt uitgevoerd. Tenzij het druk is en er meer dan 5 publicaties al "lopen", dan is er een wachtrij.

De verwachting van een gebruiker is "Opslaan" is direct zichtbaar. Dat dit niet altijd zo is moet of duidelijk worden gemaakt ("dit kan enkele minuten duren" of "u ontvangt een e-mail als de publicatie is bijgewerkt" of de configuratiewijzigingen moeten nooit in de wachtrij komen (maar dat is een technische wijziging die ik even moet bekijken wat de consequenties zijn). Ga ermee aan de slag.

Bob Coret - 3 aug 2021 - 15:40


Dank je wel alvast voor de genomen moeite.

Ik begrijp best dat het niet allemaal zomaar even kan.

Het irriteerde mij, van ben ik nu gek of lijkt het maar zo ik had toch net gewijzigd in de publicatie details ?

Het verklaart nu gewoon alles.

Dit in meldingen meenemen is prima.

1 tip: Houd het kort en krachtig op een te verwachte logische plek (bij de button opslaan o.i.d.).

Uitgeschreven lid - 3 aug 2021 - 21:31







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu