stamboomforum

Forum logoHelpdesk » extreem aantal aanknopingspunten


Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https//:familie-mur.nl

In maart 2021 waren er ineens 3953 "zowel bekeken als nog niet bekeken" mogelijke aanknopingspunten terwijl het gemiddelde op ca 50 per maand ligt. Ik probeer ze iedere maand te behandelen en was verrast door dit grote aantal. Ik kreeg de indruk dat er veel reeds afgehandelde aanknopingspunten bij waren.

Is hiervoor een verklaring en een oplossing?

Theo Mur - 19 aug 2021 — 13:56

Top :-)  We gaan er naar kijken!

Yolanda Lippens - 19 aug 2021 — 16:18

De aanknopingspunten zijn inderdaad wat onvoorspelbaar. Dit komt doordat uw stamboom vergeleken wordt met "alle andere" stambomen op Genealogie Online en deze deze is niet statisch/stabiel. Auteurs werken hun gegevens bij, halen hun publicatie weg en voegen een publicatie toe. Dit kan men op ieder moment doen. In dit geval denk ik dat er afgelopen maand nieuwe, grote publicaties bij zijn gekomen. Het aanknopingspunten algoritme is in ieder geval niet gewijzigd.

Bob Coret - 25 aug 2021 — 15:34

Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat nieuwe publicaties dit verschil hebben veroorzaakt. 
Ik zou nu 6678 aanknopingspunten hebben terwijl als ik alle aanknopingspunten van alle publicaties bij elkaar optel dat er ca 3300 zijn. 
Dit verschil komt ongeveer overeen met de plotselinge toename in de maand maart 2021. Het aantal van ca 3300 met 2415 bekeken komt mij ook bekend voor van vóór maart 2021. Er lijkt een verdubbeling te hebben plaatsgevonden. 
Als er geen verklaring voor is dan negeer ik gewoon de mutaties van maart 2021 maar dan blijft het onderstaande scherm verkeerde info geven.
 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Theo Mur - 30 aug 2021 — 17:10

Meneer Mur,

Hoe komt u op het getal van 3300?

Als ik bij uw publicatie naar de aanknopingspunten kijk en dan bijv. de aanknopingspunten met één specifieke stamboom bekijk, dan zie ik geen dubbelingen. Als ik in de database kijk dan zie ik 6892 aanknopingspunten.

Bob Coret - 15 sep 2021 — 14:38

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Als ik alle getallen achter de publicaties bij elkaar tel kom ik op ca 3300.

Theo Mur - 15 sep 2021 — 16:01

Hoe het totaal aantal aanknopingspunten berekend wordt is me niet duidelijk, zie wel verschil tussen het aantal aanknopingspunten in de keuzelijst met 1 bepaalde publicatie, hier 3 en het overzicht er onder, hier 17.  

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 15 sep 2021 — 16:51

Dat heb ik ook geconstateerd. Het mysterie wordt alleen maar groter!  

Theo Mur - 16 sep 2021 — 13:59

Ook bij mij zijn duizenden bevestigde aanknopingspunten uit mijn publicatie "Van Adiks tot Zuiderhout" opnieuw verdwenen. Opnieuw betekent in dit geval: voor de vierde keer na soortgelijke incidenten in 2019, 2020 en 2021.

Bovendien kloppen nu de verschillen met andere publicaties niet bij de openstaande aanknopingspunten. Er staat bijvoorbeeld in de rechter kolom:
"2 ouders, 6 kinderen, 3 relaties" terwijl die in mijn publicatie wél aanwezig zijn. Dit is geen uitzondering, maar bijna bij ieder aanknopingspunt het geval.

De problemen rond aanknopingspunten zijn nog lang niet opgelost; zo is er niet mee te werken. 

Jan Verkade - 19 sep 2021 — 11:15 (laatst bijgewerkt 19 sep 2021 — 12:15 door auteur)

Bob is hier nog steeds mee bezig, het probleem ligt technisch complex. Het heeft zeker onze aandacht!

Blijf vooral melden als er iets niet goed gaat. 

Yolanda Lippens - 20 sep 2021 — 10:54 (laatst bijgewerkt 20 sep 2021 — 10:55 door auteur)


Een tijdje geleden heb ik per ongeluk een "verkeerd" gedcom bestand geupload. Mijn programma (Gramps) stond blijkbaar ingesteld op het exporteren van de personen/gebeurtenissen etc van de huidige actieve persoon, niet van de "hoofdpersoon". Dit gedcom bestand bevatte maar 1 of een paar personen, en dus bestond mijn genealogieonline pagina ineens maar uit een paar personen.

Dit probleem had ik pas door toen ik weken later weer eens mijn genealogieonline pagina bezocht om te kijken naar bijvoorbeeld aanknopingspunten. 

Het blijkt dat als je de verkeerde gedcom uploadt, je al je aanknopingspunten kwijtraakt (klinkt logisch), en dat als je daarna de goede gedcom uploadt, de status van je oude aanknopingspunten is vergeten. Daarom heb ik nu dus bijna 900 aanknopingspunten, met maar rond de 50 bekeken.

Dit kan verklaren waarom sommigen ineens grote fracties van hun aanknopingspunten verliezen (een andere kan zijn dat mensen die hun pagina bewust verwijderen)

Een simpele waarschuwing met een extra "weet u dit zeker" en een goede uitleg wat er mogelijk "verdacht is" aan uw publicatie, lijkt mij hier gewenst. Meer (tot nu toe onbekende) personen en gebeurtenissen in de gedcom lijkt me geen probleem, maar wanneer er een heel stuk minder zijn, is dat reden voor zorg, en reden voor een goede waarschuwing met eventueel zelfs een lijst van data die je kwijt raakt als je op "OK" klikt.

 

Als het gaat om aanknopingspunten (we zijn nu toch bezig), zie ik als probleem dat sommigen een doopdatum als geboortedatum invoeren, en sommigen niet. Ik heb een aantal aanknopingspunten waarbij de pagina zegt dat ik geen, en de andere wel een geboortedatum heeft, omdat ik een doopdatum ingevoerd heb, en de andere een geboortedatum.

Bastiaan Huisman - 8 okt 2021 — 10:51 (laatst bijgewerkt 8 okt 2021 — 10:54 door auteur)Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu