stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Privacy, zelf bepalen welke personen openbaar zijn.Profiel afbeelding

Waarom kan ik sinds kort niet zelf bepalen welke personen openbaar zijn en welke niet in het item beheer uw publicaties.

Bij elk vermeld persoon kon ik bepalen wel of niet openbaar naar gelang de wil van een persoon.

graag uw commentaar.

mvg Bert Severijn

——-

Titel is aangepast door moderator F.

Bert Severijn - 31 aug 2021 — 16:49 (laatst bijgewerkt 1 sep 2021 — 21:39 door moderator)

Hallo Bert, kun je a.j.b. n schermafdruk delen waaruit je probleem blijkt? Dan kunnen we ons gemakkelijker voorstellen wat je precies bedoelt.

Pauline Berens Rutenbrock - 31 aug 2021 — 21:35

Hallo Pauline,

Voordat ik een afdruk plaats bedoelde ik het volgende.

Bij Beheer Presentatie vind je het item opmerkingen over afbeeldingen. Als ik daarop klik zie je een rij namen van afbeeldingen van personen die niet zijn gepubliceerd. Normaliter was het mogelijk om ter rechter zijde op een pijltje te klikken om een persoon openbaar te maken en dan op opslaan te klikken, dat zie ik nu niet meer.

Die mogelijkheid zie ik nu niet meer.

Bert Severijn - 31 aug 2021 — 23:59

Hallo Bert, toch graag 'n schermafdruk. Ik zie nl. over het onderwerp Privacy alleen Bekijk/Bewerk Openbaarheid Personen terwijl ik uit je laatste bericht de indruk krijg dat je bedoelt Bekijk x Meldingen in Verband met uw Afbeeldingen.:-) In scherm Bekijk/Bewerk Openbaarheid Personen is mij ook iets opgevallen de laatste weken, nu alleen Overzicht van Gepubliceerde Personen (x) waar tot voor kort ook ziets als Overzicht van NIET-Gepubliceerde Personen (y) stond. Ben benieuwd of je dat bedoelt. 

Juist om de privacy te waarborgen van niet gepubliceerde personen wil je waarschijnlijk liever geen namen op 'n schermafdruk laten zien? Knip dan de namen uit de schermafdruk:-) Het gaat mij er om dat ik zeker weet in welk scherm je zit en zie wat jij bedoelt. Je laatste bericht "namen van afbeeldingen van personen die niet zijn gepubliceerd" suggereert dat je afbeeldingen hebt geuploaded die niet gepubliceerd zijn omdat ze gekoppeld zijn aan mensen die niet zijn gepubliceerd, terwijl je ook niet meer het recht hebt om die personen alsnog te publiceren, terwijl je dat tot voor kort wel kon, klopt dat? 

Pauline Berens EBBI - 1 sep 2021 — 09:03 (laatst bijgewerkt 1 sep 2021 — 09:49 door auteur)

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Normaal bevonden zich naast elke naam aan de rechter zijde van de pagina een pijltje daarop klikken kon de naam openbaar worden gemaakt.

Dat is nu verdwenen, mogelijk een storing.

Bert 

Bert Severijn - 1 sep 2021 — 11:15

Hallo Bert, ik zie wat je bedoelt. Helemaal vreemd wordt 't als blijkt dat foto ans-1952.jpg die in de lijst van Afbeeldingen die Niet Gepubliceerd Kunnen Worden staat wel degelijk gepubliceerd is, de 4de foto. Iets voor Bob Coret lijkt me om hier verder op in te gaan.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 1 sep 2021 — 12:12

We gaan er naar kijken

Yolanda Lippens - 1 sep 2021 — 13:26

Ik denk dat er twee functies door elkaar worden gehaald, afbeeldingen en privacy. 

De getoonde screenshot toont de Afbeeldingen pagina, waar een overzicht wordt gegeven van afbeeldingen binnen de publicatie.

Als je via het beheer menu van de publicatie de optie "Bekijk/bewerk openbaarheid personen" dan kom je op de pagina waar je kunt aangeven dat specifieke personen wel gepubliceerd mogen worden.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Bob Coret - 1 sep 2021 — 14:13

Hallo Bob,

Die site heb ik bekeken en het vreemde is er worden 653 personen gemeld en elke persoon komt twee keer voor met verschillende I-nummers.

Normaliter had ik ca 30 personen niet openbaar.

Hoe komt zo iets vreemd tot stand?

mvg, Bert

Bert Severijn - 1 sep 2021 — 14:27

Hallo Bert, ik lees op je startpagina: "De gegevensverzameling bestaat uit 41.334 personen, vanwege privacy zijn de gegevens van 653 personen niet gepubliceerd." Uit hoeveel personen bestond je publicatie tot voor kort? 

Alle mensen in je publicatie komen namelijk dubbel voor, zie schermafdruk. Is dat in je GEDCOM en/of je stamboomprogramma ook zo? 

Verdubbeling kan per ongeluk voorkomen als je 'n GEDCOM inleest in je bestaande bestand, in feite toevoegt aan dus, zonder te ontdubbelen. Komt je dat bekend voor?

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 1 sep 2021 — 15:00 (laatst bijgewerkt 1 sep 2021 — 15:31 door auteur)

Hallo Bob, je schreef: 

"Als je via het beheer menu van de publicatie de optie "Bekijk/bewerk openbaarheid personen" dan kom je op de pagina waar je kunt aangeven dat specifieke personen wel gepubliceerd mogen worden."

De vraag van Bert begon met dat ie de functionaliteit die je beschrijft mist sinds kort in het betreffende scherm, zie schermafdruk. Ik gaf aan ook  'n Overzicht van NIET-Gepubliceerde Personen te missen, ik zie alleen 'n Overzicht van WEL-Gepubliceerde Personen. De vraag is dus waarom is 't Overzicht van NIET-Gepubliceerde Personen verdwenen? Misschien omdat er geen personen in dit overzicht getoond hoeven/kunnen worden?

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 1 sep 2021 — 15:53 (laatst bijgewerkt 2 sep 2021 — 13:39 door auteur)

Ja die verdubbeling heb ik nog nooit ondervonden, dat heb ik ook vermeld.

In Brothers keeper komen beide namen voor onder een verschillend I-nummer, dat heb ik nog nooit gehad, terwijl ik dat niet zie in een GEDCOM van 31 augustus.

Voorheen ging het slechts om een paar personen die openbaar wilden zijn, nu zijn het ineens 653 dubbele personen.

Hoe los ik dat op ?.

Bert Severijn - 1 sep 2021 — 16:18

Je hebt dus 'n GEDCOM van gisteren zonder dubbele personen als ik je goed begrijp. Begin ermee om die GEDCOM te uploaden naar GO. De oude data worden dan overschreven en zo ben je de dubbele personen kwijt in je publicatie. Ik ga er voor het gemak van uit dat je geen links hebt naar de dubbele. 

Vraag je vervolgens af welke mensen je toegevoegd/gewijzigd/verwijderd hebt behalve de dubbele in Brothers keeper NADAT je 'n GEDCOM hebt gegenereerd zonder dubbele personen. Selecteer die mensen en voeg ze toe aan 'n nieuw bestand (=database) in Brothers keeper, in feite is dat je stamboomonderzoek van gisteren, dat kunnen ook 0 personen zijn. Noteer de namen en ID's van verwijderde personen. Voeg vervolgens ook de GEDCOM van gisteren ZONDER dubbele personen toe aan datzelfde nieuwe bestand in Brothers keeper. Ontdubbel, d.w.z. voeg de personen betrokken bij je werk van gisteren samen met dezelfde personen met 'n ander ID. Met dat nieuwe bestand werk je verder in Brothers Keeper, het oude met de dubbele personen kan volgens mij weg zogauw je zeker weet dat je geen werk kwijt bent.

Nu nog 'n knagende vraag: als je dubbele ziet in Brothers keeper EN dubbele op GO, dan moet je ook 'n GEDCOM hebben met dubbele personen. Dat is toch niet de GEDCOM van gisteren?

De volgende schermafdruk komt uit Brothers Keeper, het scherm dat wordt getoond als je 'n GEDCOM probeert te importeren terwijl er al 'n bestand open is, zoals in mijn situatie 'n bestand met 4 testpersonen. Dat zal bij jou gebeurd zijn vermoed ik. Gevolg in jouw geval: dubbele personen.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 1 sep 2021 — 16:36 (laatst bijgewerkt 1 sep 2021 — 17:19 door auteur)

De 31 aug Gedcom had ik al geuopload naar GO, in mijn presentatie van de stamboom komen geen dubbekle namen voor, deze komen alleen voor in BK en in beheermenu van de afbeeldingen.

Verder zal ik de aanbevelingen doornemen en mij weer melden bij een optredend probleem.

Alvast bedankt voor de moeite.

Bert

Bert Severijn - 1 sep 2021 — 17:35


Ter aanvulling. Op mijn aparte locale schijf staat de backup van BK van 31 augustus.

Zou ik hiermee wat kunnen doen?

Bert

Bert Severijn - 1 sep 2021 — 17:59Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu