stamboomforum

Forum logoHelpdesk » molens en molenaars opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/mijn/beheer/molenaars/

In het beheerscherm staat dat m'n bestand 16 molenaars bevat, dat 'n Ten-Bruggencatenummer is vermeld en "U zou dit kunnen onderzoeken". Wat valt er dan nog te onderzoeken, ik heb 't onderzoek naar welke molens het betreft toch al gedaan? 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Vervolgens klik ik door op de link "Bij 16 personen etc." en daar ontbreekt 'n overzicht van welke 16 molenaars het betreft, zie schermafdruk.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

De Ten-Bruggencatenummers zijn in mijn bestand opgenomen in veld Beroep, bij anderen in 'n opmerkingenveld bij Beroep, dat in Pro-Gen ontbreekt. Is dat de oorzaak van 't niet tonen van 't overzicht?

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 9 sep 2021 - 13:42

Wel blijft het advies om de Ten Bruggencatenummers in het notitieveld bij het beroep (of bij de persoon) te vermelden. Nu staat er als beroep in uw gegevens bij bovengenoemde persoon: "molenaar; Ten Bruggencatenummer 01882" en dat is natuurlijk niet correct, het beroep is molenaar.

Willem H. - 10 sep 2021 - 19:38

Wat valt er dan nog te onderzoeken, ik heb 't onderzoek naar welke molens het betreft toch al gedaan?

Persoonlijk zou ik meer vragen dan antwoorden hebben zodra ik wist welke molens het betrof. Welke werkzaamheden deed hij op die molen? Hoelang heeft hij daar gewerkt? Woonde hij er ook? Wie waren er voor en na hem molenaar? Wie heeft die molen daar gebouwd en wanneer was dat? Wat leverde de molen op? Ik weet niet of het systeem dat soort onderzoeksvragen bedoelt, maar ik kan me er wel iets bij voorstellen. Op basis van het Ten Bruggencatenummer kun je een aantal van die vragen beantwoorden.

Robin Rutten - 11 sep 2021 - 13:15 (laatst bijgewerkt 11 sep 2021 — 13:16 door auteur)

Idd, reuze interessant, voor de Nederlandse molens en molenaars tenminste, zelfs nog correcties en aanvullingen gestuurd naar de molens website, maar daar gaat het hier niet om, ik heb molennummers, molens en molenaars al op- en onderzocht, ik heb de nummers ingevoerd in het veld Beroep, GEDCOM geüpload, publicatie vernieuwd, ik zit in het beheerscherm en zie dan:

Bij 16 personen in uw publicatie staat molenaar (of variant) als beroep en is er in de notitie bij het beroep ook een Ten-Bruggencatenummer vermeld waarmee de molen wordt geïdentificeerd. U zou dit kunnen onderzoeken.

Om overzicht te krijgen/houden op m'n bestand zou ik "U zou dit kunnen onderzoeken." vervangen door "Hier zijn ze alle 16." en laten doorkliken naar het overzicht van alle molenaars en molens in m'n bestand. Mee eens? Probleem is dat het overzicht niet getoond wordt en de formulering "U zou dit kunnen onderzoeken." niet handig gekozen:-)

Pauline Berens EBBI - 11 sep 2021 - 13:59 (laatst bijgewerkt 11 sep 2021 — 17:40 door auteur)

Pauline,

De suggestie "U zou dit kunnen onderzoeken" moet inderdaad alleen getoond worden als er molenaars zijn gevonden waarbij nog geen Ten-Bruggencate nummer is gevonden. Dat is nu aangepast.

In jouw publicatie was het overzicht van de 16 molenaars inderdaad leeg omdat het beroep veld leeg was. Ik heb het nu aangepast dat de molenaars gewoon worden getoond ook al is het beroep leeg. Te meer daar dit een fout is van Genealogie Online, waar ik nu naar ga kijken (of het opmerkingenveld hier een rol speelt).

Bob Coret - 15 sep 2021 - 14:01


Werkt bij nu ook correct, het overzicht was tot op heden ook nog leeg.

Dank.

Reinoud van Wijk - 15 sep 2021 - 15:56







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu