stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Stamboomforum: afwijkende afbeedlinggrootte in desktop- en mobiele versie


Profiel afbeelding

Betreft Stamboom Forum (via Edge browser)

Hoe wordt op stamboomforum de afbeeldingsgrootte bepaald tussen de desktopversie en de mobiele versie van de site?

Ik plaats alleen berichten via de desktopsite, en ik probeer de grootte van de afbeelding te bepalen, zodat deze aangenaam leesbaar is op de desktop site. ZIe 2 voorbeelden, die ik gisteren heb geplaatst

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Als ik nu deze afbeeldingen in de mobiel versie bekijk is de ene afbeelding in een normale grootte geplaatst, maar de 2e afbeelding veel kleiner weergegeven. Wat is de reden hiervan? Dit beïnvloed namelijk de user experience in de mobiele versie, want de user moet bij de 2e afbeelding inzoomen om deze goed te kunnen bekijken, terwijl deze niet in deze geringe relatieve grootte is geplaatst.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Peter B - 31 okt 2021 — 21:35 (laatst bijgewerkt 1 nov 2021 — 13:40 door auteur)

Mij valt op dat de te klein weergegeven afbeelding deel uitmaakt van 'n bericht dat bewerkt is geweest, de afbeelding is dus opnieuw opgeslagen. Wil je 'ns proberen of dat idd uitmaakt?

Pauline Berens EBBI - 31 okt 2021 — 22:13

alle afbeeldingen die geplaatst zijn, zijn aangepast om de user experience te optimeren. Ik probeer de tekstgrootte in de afbeelding vergelijkbaar te houden met die van de grootte van het getype lettertype, zodat de gebruiker een aangename ervaring heeft bij het scrollen door het forumbericht (andere forumleden zullen me dankbaar zijn voor mijn OCD...)

Vandaar dat het bevreemdend is dat de mobiele weergave volledig anders is dan de desktop weergave

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Dit probleem met de relatieve afbeeldingsgrootte doet zich ook voor bij gebruikers die afbeeldingen via hun mobile device plaatsen op het forum:

voorbeeld mobiele versie,de afbeelding ziet er in de mobile experience prima uit

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

dezelfde afbeelding in de desktop versie [hier] van stamboomforum is volledig buiten proportie (vergelijk de tekstgrootte en de afbeeldingsgrootte in beide versies). 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

De gebruiker die de afbeelding plaatst heeft alleen controle over de weergegeven grootte van de afbeelding in de versie waarin de afbeelding wordt geplaatst (desktop of mobiel), niet over de conversie in de andere omgeving. Vandaar dus mijn vraag, hoe de afbeeldingsgroottes worden bepaald, want dit soort disproportionele "aanpassingen" tussen beide omgevingen is onwenselijk

Peter B - 31 okt 2021 — 23:11

@Peter, je reageert volgens mij niet op mijn bericht gisteren — 22:13, wil je dat a.j.b. alsnog doen? Ik suggereerde dat de grootte van afbeeldingen misschien automatisch gewijzigd wordt bij opnieuw opslaan van 'n forumbericht, los van of dat terecht is of niet. Kan zijn dat de grootte wijzigt als dat opnieuw opslaan gebeurt op 'n andere device (laptop, smartphone) of browser. 

Pauline Berens EBBI - 1 nov 2021 — 08:52

Pauline Berens EBBI - 1 nov 2021 — 10:43

Inmiddels geswitched naar m'n smartphone, de afbeelding wordt piepklein weergegeven, dus ik zoom op de afbeelding totdat ie prima leesbaar is. Dit werkt precies zoals je mag verwachten denk ik.

Misschien nog interessant om te checken of 't nog steeds goed werkt als je 'n bericht met 'n afbeelding wijzigt, op laptop en op smartphone.

Pauline Berens EBBI - 1 nov 2021 — 10:53

Dat is een slecht voorbeeld, want 1) in de desktop versie is de afbeelding al niet leesbaar zonder inzoomen; in zo'n geval is het plaatsen van een afbeelding sowieso zinloos, en kan men beter een link naar de originele akte plaatsen, en 2) het is een afbeelding in landscape mode, waarvan je weet dat deze in de mobiele versie verkleind wordt, als je je mobile device verticaal houdt (in portrait mode)

ik wacht liever de respons van Bob af.

Peter B - 1 nov 2021 — 12:09

Ik heb zojuist 2 berichten uit dit draadje verwijderd omdat die wat uit de bocht vlogen. 

De melding van dit bericht heb ik gezien, en komt z.s.m. op tafel bij het volgende Helpdesk overleg. 

Yolanda Lippens - 2 nov 2021 — 17:51


De website weergave wordt aangepast op basis van de scherm grootte. Een smartphone heeft een smaller scherm van een laptop beeldscherm. Dit automatisch aanpassen heet responsive design.

Voor de plaatjes dit gebruikers op het Stamboom Forum plaatsen wordt bij kleinere schermen de breedte op 100% van de beschikbare ruimte gezet.

Bob Coret - 17 nov 2021 — 17:14Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu