stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Stamboomforum.nl suggesties voor "nieuw bericht" en "actuele en nieuwe berichten" opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Stamboom Forum (via Firefox browser)

Paar suggesties om het stamboomforum wat gebruiksvriendelijker te maken;

1 - Bij "Plaats nieuw bericht" daaronder "Onderwerp van uw bericht" dit uitbreiden met - LET OP, vermeld pakkende titel met (voor)namen, tijdvak, plaats regio. ( eventueel accentueren zodat dit veel duidelijker wordt).

Nu zie je ontelbare keren op iemands eerste kennismaking met het forum die een nieuw bericht plaatst hetzelfde antwoord, pas uw onderwerp aan met ..........

2 - In de bovenste oranje menubalk graag een uitbreiding. met A - meest actuele topics, en B - nieuwe topics, deze kunnen bijvoorbeeld worden toegevoegd onder de button "samen"

Ja beide buttons/links zijn nu wel aanwezig maar niet handig tijdens browsen door het forum, via het topmenu kan ik dan meteen naar de meest actieve onderwerpen ipv eerst via samen, discussie, sorteer op nieuwe antwoorden te klikken (omweg)

 

Mvg JJ Heinstman

JJ Heinstman - 16 dec 2021 - 21:34

Hallo JJ, ik zou je voorstellen nog 'n beetje willen aanscherpen. Benieuwd of je het daarmee eens kunt zijn. 

ad 1) Als het eerste veld Subforum wordt en het tweede Onderwerp, dan kan de tip variëren per subforum. De tip die jij noemt past alvast goed bij fora waarin gezocht wordt naar personen. Het kan best zijn dat in die fora te weinig info in het Onderwerp-veld ook het vaakst voorkomt.

ad 2) Sorteren op kolomkoppen lijkt me meer gebruiksvriendleijk dan extra knoppen voor sorteren, graag consequent door de hele webapplicatie. In de meest rechter kolom staan zowel Laatste Wijziging als Aanmaakdatum. Daar zou je dus in de kolomkop moeten kunnen kiezen tussen sorteren op Laatste Wijziging en Aanmaakdatum, op- en aflopend. Als er in het ontwerp van de website niet gekozen  is voor sorteren op kolommen lijkt het me lastig dit achteraf nog mogelijk te maken, maar dat is aan Bob Coret ter beoordeling.

Pauline Berens EBBI - 17 dec 2021 - 17:09 (laatst bijgewerkt 18 dec 2021 — 09:38 door auteur)

Gaan we naar kijken!

Yolanda Lippens - 18 dec 2021 - 11:46

Hoi Pauline en Yolanda bedankt voor de reactie.

 

ad2;

Wat ik bedoel is simpeler, de "links cq buttons" staan al in het forum echter  op sommige paginas niet of soms ergens onderaan, als ze bovenaan in het hoofdmenu verwerkt worden weet iedereen ze makkelijker te vinden, ik heb een plaatje gemaakt met wat ik precies bedoel.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Zou bijvoorbeeld zoals boven kunnen  worden uitgevoerd  zonder de hele menubalk te herstructueren,  de 4 voorbeelden  zijn bestaande paginas dus heel makkelijk om erbij in te zetten.

 

Ad1

Als je  op "plaats nieuw bericht" klikt, schuift je pagina iets door tot aan de invul vensters, daarbij staat niet dat je je onderwerp zo uitgebreid mogelijk moet omschrijven, ik zou dat wel toevoegen, scheelt waarschijnlijk redelijk wat moderate werk, hiervan heb ik ook een voorbeeldje gemaakt.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Mvg JJ

JJ Heinstman - 21 dec 2021 - 10:37 (laatst bijgewerkt 21 dec 2021 — 11:16 door auteur)

Goede tips, ga ik mee aan de slag!

Bob Coret - 30 dec 2021 - 14:52

Bob heeft dit geïntegreerd, dank voor het meedenken!

Yolanda Lippens - 23 jan 2022 - 15:35


Graag gedaan.

JJ Heinstman - 26 jan 2022 - 12:28







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu