stamboomforum

Forum logoHelpdesk » gebruikersnaam opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Stamboom Forum (via Edge browser)

Ik krijg een melding met de strekking Het blijkt dat een andere Stamboomforumgebruiker dezelfde naam heeft opgegeven als u. Dit met het verzoek de gebruikersnaam aan te passen.

De tweede persoon blijkt zich twee dagen geleden te hebben aangemeld, dan is het toch logisch dat hij/zij erop wordt gewezen dat de naam al (jaren) in gebruik is?

W. van der Kooij - 5 jan 2022 - 15:49

Beste W., deze vraag is al vaker voorbij gekomen, zoeken op "gebruikersnaam aanpassen" in het Helpdesk forum levert o.a. op

https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/82441/0

Pauline Berens EBBI - 5 jan 2022 - 17:17

De reactie van Pauline Berens slaat op een situatie waarin iemand zich voor de tweede keer aanmeldt. Mogelijk niet relevant in uw situatie.

 
Zelf krijg ik dagelijks ook dat stomme verzoek tot naamswijziging. Al vanaf het eerste begin is mijn gebruikersnaam geregistreerd en gehandhaafd, tot een incidentele bezoeker dezelfde naam koos. De betrokkene is na één vraag op het forum nooit meer gesignaleerd... en dan zou IK mijn naam moeten aanpassen?  Nee dank u. Laat de kopiïst dat maar doen.

En ik vind het jammer dat het systeem niet zo staat ingesteld dat een identieke gebruikersnaam meteen wordt afgewezen. Als ze kunnen vragen je gebruikersnaam te wijzigen, kunnen ze toch ook een gebruikersnaam meteen bij duplicering blokkeren?

Petra - 5 jan 2022 - 18:31 (laatst bijgewerkt 5 jan 2022 — 18:32 door auteur)

De enige verandering in dik tien jaar is de aanmelding van iemand anders twee dagen geleden. Aanpassing van de naam is wat mij betreft niet aan de orde en ik herhaal dat het logisch is dat de nieuwkomer erop wordt gewezen dat de naam al (jaren) in gebruik is.

W. van der Kooij - 5 jan 2022 - 19:32

Mee eens, logisch is t wel, maar zo werkt GO niet. Om de discussie niet helemaal te herhalen, Jolanda Lippens heeft immers al aangegeven dat de regels niet veranderd worden, hier nog n forum-item over hetzelfde onderwerp.

https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/78993/0

Pauline Berens Wesuwe - 5 jan 2022 - 19:41

Aan mevrouw Berens,

U schrijft: Mee eens, logisch is t wel, maar zo werkt GO niet. Om de discussie niet helemaal te herhalen, Jolanda Lippens heeft immers al aangegeven dat de regels niet veranderd worden.

  1. Het gaat niet om Genealogie online, maar om Stamboomforum
  2. Mevrouw Lippens heeft m.i. niet aangegeven dat de regels niet veranderd worden; zij schrijft (uw link) onder meer We zullen er t.z.t. weer naar kijken. Dank voor het meedenken! Yolanda Lippens - 2 nov 2020 — 19:02

W. van der Kooij - 5 jan 2022 - 20:03

Je kunt ook wachten totdat Bob Coret of Yolanda Lippens reageert hè, als er maar genoeg mensen last hebben van dit probleem pakken ze t wel op, hoop ik voor je.

Pauline Berens Wesuwe - 5 jan 2022 - 20:35 (laatst bijgewerkt 6 jan 2022 — 17:48 door auteur)

Nog een opmerking: het is de bedoeling van degenen die dit forum runnen, dat iedereen zichzelf luid en duidelijk etaleert, met naam en toenaam. Nu ben ik dat zelf niet van plan, ik blijf graag een beetje in de schaduw.

Maar de heer W. van der Kooij, die zich keurig aan die regel houdt, krijgt dat niettemin ingepeperd... die nieuwkomer gaat voor, verander je naam maar. Moet HIJ zich nu gaan anonimiseren?

Petra - 5 jan 2022 - 20:54

Mevrouw Berens,

Proef ik irritatie in uw laatste bericht? Ik ben slechts ingegaan op uw (eerste twee) reacties.

W. van der Kooij - 5 jan 2022 - 21:03 (laatst bijgewerkt 5 jan 2022 — 21:05 door auteur)

Beste W., ik probeer alleen de verwachtingen te temperen t.a.v. het oplossen van dit probleem en verwijs daarom liever naar wat er over dit onderwerp al gezegd is, zie ook bijv. 

https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/77768/0

Het is aan jou om toch aandacht voor dit probleem te vragen aan Bob Coret en Yolanda Lippens, ik zal me er niet meer mee bemoeien:-)

Pauline Berens EBBI - 6 jan 2022 - 09:27 (laatst bijgewerkt 6 jan 2022 — 18:19 door auteur)

Pauline Berens Wesuwe - gisteren — 20:35:

Je kunt ook wachten totdat Bob Coret of Yolanda Lippens reageren hè, als er maar genoeg mensen last hebben van dit probleem pakken ze t wel op, hoop ik voor je.

Ik weet niet waarvandaan u deze tekst citeert, maar ik voeg me conform deze opmerking graag bij de mensen die het:

- raar vinden dat het toegestaan is een nieuw profiel aan te maken met een gebruikersnaam die al bestaat;

- niet kunnen waarderen dat GO er a la Facebook op aandringt persoonsgegevens kenbaar te maken;

- handig zouden vinden als mensen niet bij iedere keer inloggen het verzoek om hun gebruikersnaam aan te passen zouden hoeven te negeren.

Het laatste probleem zou zich natuurlijk helemaal niet voordoen als het eerste, dat naar mijn mening een veel grotere tekortkoming is, zou worden opgelost.

Ik ben benieuwd wanneer we met ‘genoeg mensen’ (zie citaat bovenaan) zijn. ;)

Met vriendelijke groet,

Carl

Carl73 - 6 jan 2022 - 11:54

Mevrouw Berens,

Wat het "strooien met links" betreft valt u in herhaling (zie 5/1/22, 17.17 uur). Dan herhaal ik maar eens dat bij mij sinds tien jaar niets gewijzigd is. Kennelijk ziet u mijn punt niet (of u bent het er hartgrondig mee oneens), in dat geval verzoek ik wel een (re)aktie van de heer Coret of mevrouw Lippens.

=Edit:
Ik zie nu (7 januari) dat u de link in uw bericht van 6 januari veranderd heeft, waardoor mijn tekst over herhaling onjuist lijkt te zijn.

Uw nieuw opgegeven link bevat onder andere een bericht van mevrouw Lippens: [..] Van oorsprong willen we de verantwoordelijkheid bij de gebruiker laten, maar het is inderdaad wel jammer dat het systeem geen melding geeft als eenzelfde naam wordt ingevoerd. / Op de registratiepagina gaan we hierop een controle toevoegen. Vanaf dat moment moeten namen uniek zijn. Dus dan komt er een melding dat een naam al gebruikt wordt, [..] / De dubbele namen die er nu aanwezig zijn laten we zo, tenzij er misbruik van gemaakt wordt (maar dat is al het huidige beleid). / Yolanda Lippens - 26 okt 2020 — 16:11 

W. van der Kooij - 6 jan 2022 - 12:35 (laatst bijgewerkt 7 jan 2022 — 12:21 door auteur)

Beste W., excuses voor dit misverstand, ik ben het helemaal met je eens, hoop dat Yolanda Lippens of Bob Coret snel reageren, had alleen weinig vertrouwen gezien de historie van dit onderwerp:-) 

Pauline Berens EBBI - 6 jan 2022 - 18:24

Aan de heer Coret en mevrouw Lippens.

Een week geleden meldde ik dat ik erop gewezen wordt dat mijn gebruikersnaam niet uniek zou zijn. Dit met een verzoek die -naam aan te passen.

Mijn gebruikersnaam is al ruim tien jaar actief, die van de nieuwkomer slechts enkele dagen.
Mevrouw Berens gaf aan dat ik op een reactie van u beiden kan wachten.

In oktober 2020 is door Stamboomforum aangegeven dat er een controle op gebruikersnamen zou komen, iets dat kennelijk niet (goed) uitgevoerd is.

Graag (alsnog) uw reactie.
 

W. van der Kooij - 12 jan 2022 - 09:44

Ligt het nu aan mij, of zijn de instellingen gewijzigd?  Ineens moet ik dat storende verzoek om de gebruikersnaam aan te passen zelfs twéé keer wegklikken...

Petra - 12 jan 2022 - 10:12 (laatst bijgewerkt 12 jan 2022 — 10:13 door auteur)

Wegens ziekte en overmacht is de helpdesk even onbemand geweest. De Helpdesk meetings zijn eens per 2-3 weken waarin we lopende zaken zoveel mogelijk proberen op te pakken. Als dat niet lukt, maken we de volgende dag een vervolg Zoom. 

Dit onderwerp is inderdaad vaker aan de orde geweest en uitgelegd. 

Ik ga volgende week ruggespraak houden met Bob, we komen er op terug. 

Yolanda Lippens - 12 jan 2022 - 15:29

Aan de heer Coret en mevrouw Lippens.

Kunt u mij nader berichten?

Na een tussenreactie van mevrouw Lippens op 12/1 naar aanleiding van mijn bericht van die dag, heb ik niets meer vernomen. En dat terwijl ik kan zien dat u deze week wel bent ingegaan op andere berichten.
Mijn melding dateert van 5 januari 2022, terwijl al 15 maanden geleden door Stamboomforum is aangegeven dat er een controle op gebruikersnamen zou komen.

Graag (alsnog) uw (re)actie.

W. van der Kooij - 21 jan 2022 - 10:34

Elke keer als iemand inlogt of de naam in zijn/haar profiel aanpast, wordt er gecontroleerd of de naam "uniek" is. Dit om te voorkomen dat zowel Wim als Wim een bericht plaatsen en je als lezer dus niet ziet dat het om twee verschillende Wims gaat.

Ik heb de controle op uniekheid van de naam nu aangepast waarbij de "oudste" gebruiker deze melding niet meer krijgt. Iemand die pas net lid is krijgt dus het verzoek zijn naam "uniek" te maken, het lid dat al veel langer lid kan zijn/haar naam behouden.

Bob Coret - 23 jan 2022 - 13:36

Gelijk geprobeerd en hoera, het lijkt te werken!  Tja, ik hou nog even een slag om de arm -- je weet nooit wat er in de krochten van zo'n programma gebeurt -- maar zoals gezegd, ik kreeg die irritante melding deze keer niet. Bedankt!

Overigens, zoals ik het nu lees krijgt de oorspronkelijke klager (de heer W. van der Kooij) dat bericht niet meer te zien, maar zijn kopiïst nog wel. 
Staat het programma nu zo ingesteld dat voortaan een nieuw forumlid -- als deze een al bestaande naam kiest -- definitief wordt afgewezen (d.w.z., een andere naam moet kiezen) of kan hij nog steeds dupliceren, als hij die melding voor lief neemt?

Petra - 23 jan 2022 - 13:53 (laatst bijgewerkt 23 jan 2022 — 14:03 door auteur)


Aan de heer Coret

Fijn dat het alsnog is geregeld, dank!

W. van der Kooij - 24 jan 2022 - 08:07







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu