stamboomforum

Forum logoHelpdesk » gebruikersnaam [opgelost]Profiel afbeelding

Betreft Stamboom Forum (via Edge browser)

Wegens ziekte en overmacht is de helpdesk even onbemand geweest. De Helpdesk meetings zijn eens per 2-3 weken waarin we lopende zaken zoveel mogelijk proberen op te pakken. Als dat niet lukt, maken we de volgende dag een vervolg Zoom. 

Dit onderwerp is inderdaad vaker aan de orde geweest en uitgelegd. 

Ik ga volgende week ruggespraak houden met Bob, we komen er op terug. 

Yolanda Lippens - 12 jan 2022 — 15:29

Aan de heer Coret en mevrouw Lippens.

Kunt u mij nader berichten?

Na een tussenreactie van mevrouw Lippens op 12/1 naar aanleiding van mijn bericht van die dag, heb ik niets meer vernomen. En dat terwijl ik kan zien dat u deze week wel bent ingegaan op andere berichten.
Mijn melding dateert van 5 januari 2022, terwijl al 15 maanden geleden door Stamboomforum is aangegeven dat er een controle op gebruikersnamen zou komen.

Graag (alsnog) uw (re)actie.

W. van der Kooij - 21 jan 2022 — 10:34

Elke keer als iemand inlogt of de naam in zijn/haar profiel aanpast, wordt er gecontroleerd of de naam "uniek" is. Dit om te voorkomen dat zowel Wim als Wim een bericht plaatsen en je als lezer dus niet ziet dat het om twee verschillende Wims gaat.

Ik heb de controle op uniekheid van de naam nu aangepast waarbij de "oudste" gebruiker deze melding niet meer krijgt. Iemand die pas net lid is krijgt dus het verzoek zijn naam "uniek" te maken, het lid dat al veel langer lid kan zijn/haar naam behouden.

Bob Coret - 23 jan 2022 — 13:36

Gelijk geprobeerd en hoera, het lijkt te werken!  Tja, ik hou nog even een slag om de arm -- je weet nooit wat er in de krochten van zo'n programma gebeurt -- maar zoals gezegd, ik kreeg die irritante melding deze keer niet. Bedankt!

Overigens, zoals ik het nu lees krijgt de oorspronkelijke klager (de heer W. van der Kooij) dat bericht niet meer te zien, maar zijn kopiïst nog wel. 
Staat het programma nu zo ingesteld dat voortaan een nieuw forumlid -- als deze een al bestaande naam kiest -- definitief wordt afgewezen (d.w.z., een andere naam moet kiezen) of kan hij nog steeds dupliceren, als hij die melding voor lief neemt?

Petra - 23 jan 2022 — 13:53 (laatst bijgewerkt 23 jan 2022 — 14:03 door auteur)


Aan de heer Coret

Fijn dat het alsnog is geregeld, dank!

W. van der Kooij - 24 jan 2022 — 08:07Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu