stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Foto’s niet zichtbaar opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres Genealogieonline

Na volgen instructies uploaden foto’s en een nieuwe versie indienen zijn de foto’s niet zichtbaar op de persoonspagina. Ook zie ik nergens een fotogalerij. 
Hoe worden deze foto’s gekoppeld? Ligt het misschien aan de naamgeving? Wat doe ik fout?

Harriet Jacobs - 16 jan 2022 - 12:00

Pauline Berens EBBI - 16 jan 2022 - 13:13 (laatst bijgewerkt 16 jan 2022 — 13:59 door auteur)

Ja zo heb ik ze geupload. 
moet ik ze een bepaalde naam geven om de juiste koppeling met de persoon te krijgen of hoe gaat dat anders?

Harriet Jacobs - 16 jan 2022 - 13:54

Op https://www.genealogieonline.nl/jacobs_stamboom/tellingen.php lees ik:

Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op dinsdag 6 augustus 2019.

Dat roept vragen op: 

  1. Heb je je publicatie bijv. wel laten bijwerken na 't uploaden van je GEDCOM en afbeeldingen?
  2. Open je GEDCOM in Kladblok. Kun je 'n paar regels delen waaruit blijkt dat 'n bepaalde afbeelding gekoppeld is aan 'n bepaalde persoon?
  3. Heb je in je stamboomprogramma wel correct verwezen naar de afbeeldingen bij de betreffende personen? Bestandsnaam van 'n afbeelding wordt gebruikt als bijschrift en sorteervolgorde van afbeeldingen.
  4. Ondersteunt je stamboomprogramma überhaubt afbeeldingen? De mijne bijv. niet, Pro-Gen.

Je kunt de vragen beter in omgekeerde volgorde lezen:-)

Pauline Berens EBBI - 16 jan 2022 - 14:00 (laatst bijgewerkt 16 jan 2022 — 14:17 door auteur)

1. Ja dat heb ik gedaan. Vanuit MyHeritage een paar jaar geleden. Daar stonden de foto’s wel goed in.

Notities zijn wel allemaal goed overgenomen maar foto’s dus niet.

2. in MyHeritage stonden ze wel opgenomen.

ik heb daar nu geen abonnement meer.

Maar het gaat dus om foto’s die ik buiten een GEDCOM-bestand heb geladen via foto’s op mijn compute. dat zou volgens genealogieonline ook gaan. Alleen hoe koppel ik die.

Ik zal eens kijken als ik de naam van een foto wijzig of het dan wel werkt.

3. Geen idee hoe ik dat zou moeten doen 

Harriet Jacobs - 16 jan 2022 - 14:21

Je schrijft: 

"Maar het gaat dus om foto’s die ik buiten een GEDCOM-bestand heb geladen via foto’s op mijn compute. dat zou volgens genealogieonline ook gaan."

Wat bedoel je precies? Als je in je stamboomprogramma 'n afbeelding hebt gekoppeld aan 'n bepaalde persoon en na 't uploaden van de GEDCOM de afbeelding apart uploadt gaat 't goed. 

Eureka, je verwacht dat je nu nog foto's kunt koppelen aan de publicatie die je in 2019 via MyHeritage hebt voorbreid?! Nee, zo werkt 't niet. Heb je überhaubt 'n stamboomprogramma? Zonee, download gratis Aldfaer bijv. lees je meest recente GEDCOM in, koppel afbeeldingen aan personen, genereer 'n nieuwe GEDCOM, upload die naar GO, upload de afbeeldingen, laat je publicatie bijwerken. Ben benieuwd:-)

Als je je GEDCOM niet meer hebt download 'm dan vanaf GO, je vindt de optie Uw GEDCOM Downloaden in je profielmenu rechtsboven, Publicatie Beheren.

Kun je 'n voorbeeld geven van 'n pagina in je publicatie waar je 'n foto verwacht?

Het is ook nog mogelijk dat je in MyHeritage afbeeldingen allemaal gekoppeld had aan de juiste personen, alleen die afbeeldingen destijds niet hebt geupload naar GO, dan zou je dat uploaden alsnog kunnen doen en de publicatie laten bijwerken. Vooral geen afbeeldingen gaan hernoemen, ze moeten zo heten zoals er in de GEDCOM naar verwezen wordt. Dus, open je laatste GEDCOM in Kladblok, zoek 't id van 'n persoon met 'n gekoppelde foto en deel die regels a.j.b., dan kunnen we zien of dat koppelen goed is gegaan. Afbeeldingen duiken op 2 plaatsen op in je GEDCOM meen ik, bij 'n persoon en bij afbeeldingen.

Schiet me nog iets te binnen: Het kan zijn dat je in MyHeritage wel foto's zag, maar dat ze bij 'n persoon niet aan het juiste veld gekoppeld waren om ook op GO zichtbaar te zijn. Je Gedcom inlezen in 'n stamboomprogramma, afbeeldingen in 't juiste veld zetten etc. helpt.

Pauline Berens EBBI - 16 jan 2022 - 14:36 (laatst bijgewerkt 16 jan 2022 — 16:55 door auteur)

Mevrouw Jacobs,

Uw GEDCOM bestand bevat referenties naar afbeeldingen. De afbeeldingen zelf staan bij MyHeritage, zo'n referentie ziet eruit als: https://www.myheritageimages.com/Z/storage/site455088501/files/50/14/96/501496_555346c9a9mb5i7po592ab.jpg Oftewel, uw afbeeldingen worden door MyHeritage gehost. U hoeft niet zelf nog de afbeeldingen te uploaden. Want dan zal Genealogie Online zeggen dat het bestand "Geboorteakte Hendrina Ceelen, 02-06-1880.jpg" niet gekoppeld is (door de hosting bij MyHeritage hebben de afbeeldingen een andere naam).

Om een publicatie te maken op Genealogie Online worden dit soort externe afbeeldingen gedownload. Maar op de één of andere manier lukt dat niet meer voor de bij MyHeritage gehoste afbeeldingen. Ik denk dat dit een beveiligingsmaatregel aan de kan van MyHeritage is die voorkomt dat afbeeldingen in bulk gedownload worden. Ik zal met MyHeritage contact opnemen met de vraag hoe Genealogie Online deze afbeeldingen kan downloaden.

Bob Coret - 23 jan 2022 - 14:41

Beste Bob,

Heel fijn! Dit is precies wat ik bedoel. Het lijkt er bijna op dat MyHeritage het expres doet om leden te houden. Zo heb ik mijn abonnement maar weer opgestart bij hen, anders kon ik niet verder.

Mocht je een oplossing van MyHeritage krijgen om de afbeeldingen alsnog te kunnen downloaden, dan hoor ik dat natuurlijk graag van je.

Alvast bedankt voor de moeite en MvrGr.

Harriet Jacobs - 23 jan 2022 - 15:16

Beste Bob,

Ik heb inmiddels een nieuw Gedcom bestand in Genealogie Online geladen. Over de afbeeldingen zegt GO nu het volgende:

"Er zijn 1.051 afbeeldingen ge-upload binnen deze publicatie . Ga met de muis over de bestandsnaam om een kleine weergave van de afbeelding te tonen. Klik op het vuilnisbak ikoontjes om de afbeelding te verwijderen. Een ikoontje van een persoon geeft aan dat de foto is gekoppeld aan de persoon (klik om naar de persoonspagina te gaan)."

Bij sommige afbeeldingen krijg ik inderdaad een foto/afbeelding te zien maar als ik daarop klik kom ik NIET in de persoonspagina. Dat werkt niet. Ik word niet doorgelinkt óf ik krijg een zwart scherm met onderaan een rode balk en vier upload-puntjes in het midden die maar blijven gaan. Er komt echter geen foto.

Ook zie ik in de lijst van ge-uploade afbeeldingen (als ik op een van deze ga staan) een klein blauw fotoveldje, maar geen echte foto. Wordt hiermee bedoeld dat de koppeling dan niet juist is?

Harriet Jacobs - 26 jan 2022 - 09:39

Beste Bob,

nog even een aanvulling.

Ik heb bij My Heritage in totaal 1550 foto's staan. Daarvan zijn er dus blijkbaar 1051 naar GO meegekomen met een nieuwe GEDCOM. 

Maar de meeste kan ik niet inzien of zijn niet gekoppeld terwijl dat in MyHeritage en (Family Tree Builder) wel goed is en ook aan de juiste persoon is gekoppeld.

Hoe kan ik dit oplossen?

Harriet Jacobs - 26 jan 2022 - 10:11

Ook ik zie geen (bijna geen) foto's, en ook ik heb mijn gedcom uit My Heritage vandaan. Ik heb wel ergens een verkeerde foto bij een persoon (die in My Heritage wel de juiste foto heeft). Het zou daarom fijn zijn als ik alle foto's zou kunnen weglaten. Die optie zie ik niet in Mijn Genealogie. Klopt dat?

M. Woldinga - 1 feb 2022 - 13:14


Beste Bob,

Gisteren heb ik in MyHeritage nieuwe foto's geplaatst en gekoppeld aan personen. Toen een nieuw GEDCOM-bestand gemaakt en deze vandaag in GO geopend. Deze foto's staan er nu goed in. 

De oplossing voor mij zal dus zijn om alle reeds geplaatste foto's/aktes in MyHeritage opnieuw te plaatsen en te koppelen. Dan lijkt het probleem verholpen. Het enige is dat het bijna 2000 foto's zijn.... 

Harriet Jacobs - 1 feb 2022 - 13:20







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu