stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Zoeken in Stamboom Forum op Mülheim en weergave in resultaatlijst



Profiel afbeelding

Betreft Stamboom Forum (via Edge browser) op adres https://www.stamboomforum.nl/

Graag wil ik nog een probleem melden dat verband houd met mijn vorige helpdesk item Weergave Mülheim an der Ruhr in een GenealogieOnline stamboom. Deze keer los van een gedcom, etc. Alleen de Stamboom Forum website.

Ik nodig u uit op het Stamboom Forum naar Mülheim te zoeken. Je ziet dan: U heeft gezocht op '' - (twee losse quotes).

Zoek vervolgens op Scholl, en je ziet dan mijn vorige item van de link hierboven met een verminkte titel.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

Dat item had ik met de eerste zoekterm willen vinden, maar blijkbaar matchten ze niet met Mülheim. De titel is ook nog eens veroudert omdat ik hem aangepast heb om onderscheid te maken met de titel van het item dat ik nu aan het schrijven ben. Overigens zal de titel van dat item ook nog ergens in de nieuwe zoekresultaten verschijnen. Benieuwd hoe dat er uit zal zien.
Klik je op een zo'n verminkte titel, dan zie je dat die titel bovenaan bij het item wel correct is weergegeven.

De verminking die je ziet krijg je als je een UTF-8 gecodeerde tekst als ANSI interpreteert. GenealogieOnline en aanverwanten kampen al jaren met dit soort problemen die blijkbaar moeilijk onder controle te krijgen zijn.

Dit is alleen een voorbeeld met de weergave van de letter ü. Ik verwacht dat door hetzelfde probleem alle diakrieten en misschien nog meer speciale tekens verminkt weergegeven worden.

En nu nog een waagstuk, het plaatsen van dit schrijfsel. Dit is n.l. de tweede keer dat ik deze tekst probeer te plaatsen. De vorige keer was nadat ik op "Onderwerp plaatsen" geklikt had alles weg en niets geplaatst, dus maak ik nu eerst maar even een kopie.

Met vriendelijke groeten, Gerrit Scholl


 

Gerrit Scholl - 31 jan 2022 - 16:15 (laatst bijgewerkt 31 jan 2022 — 16:25 door auteur)

Hallo Gerrit, je probleem met zoeken op Mülheim in forumdiscussies is idd te reproduceren. Het resultaat van zoeken via de andere zoekmenuopties staat in onderstaande tabel. Groen betekent gaat goed, rozerood fout.

Zoekmenu-optieZoekresultaat
Zoeken naar 'n Stamboom Forum lid U heeft gezocht naar leden van het Stamboom Forum met 'Mlheim' in hun naam.
Zoeken op publicatiesOnderstaande publicaties op Genealogie Online hebben de door uw opgegevens zoekterm 'Mlheim' in titel of naam van de auteur.
Zoeken in helptekstenZoekresultaten 'Mlheim'
Zoeken op Mülheim in Wie (Onder)zoekt WieGeen van de Stamboom Forum gebruikers heeft aangegeven te zoeken naar deze Mülheim!
Zoeken in AktenU heeft gezocht naar personen in akten met Mülheim in de naam, dit geeft 144 zoekresultaten
Zoek WebsitesZoekresultaten 'Mülheim' (in alle categorieën)
Zoek PersonenZoekresultaten » Mülheim
Zoeken op persoon Jansen in plaats MülheimZoekresultaten » Jansen, o.a. Anna Margaretha Jansen 
Zij is geboren op 22 juni 1670 in Mülheim a d Ruhr.

Je andere probleem, tekst kwijt, komt me bekend voor, de tekst kopiëren voor 't geval 't fout gaat is 'n prima workaround zolang 't niet opgelost is. Ik had destijds niet eens de indruk dat 't 'n timeout betrof, ik logde in dezelfde browser in 'n ander browservenster met 'n ander GO-account in om tussentijds iets op te zoeken en bijv. 'n schermafdruk te maken, dat leer je snel af als je merkt opnieuw te moeten beginnen met tikken:-) Sindsdien gebruik ik voor opzoeken 'n andere browser.

Pauline Berens EBBI - 6 feb 2022 - 17:17

Hallo Pauline. Fijn dat je het nog wat verder uitgezocht hebt.

Wat betreft mijn tekst die ik kwijt was heb ik me afgevraagd of het niet komt doordat ik b.v. het veld 'browser' bovenaan nog niet ingevuld had en dat het dan niet geplaatst wordt. Misschien is daarvan een melding, maar die is niet erg duidelijk, waardoor je hem gemakkelijk over het hoofd ziet. Als je daarna de webpagina afsluit in de veronderstelling dat het geplaats is ben je alles kwijt. Als ik een volgend item start zal ik eens beter opletten.

Ik kan met mijn Edge browser wel tussendoor iets opzoeken zonder iets kwijt te raken. Ik doe dat dan wel in een ander venster. Misschien bedoel jij dat ook.

Mvg, Gerrit

P.S. Ik had je gevraagd in mijn vorige item Weergave Mülheim an der Ruhr in een GenealogieOnline stamboom om in je bijdragen ANSEL te veranderen in ANSI. Ik had het steeds over ANSI gehad en jij las dat blijkbaar als ANSEL, maar het zijn echt verschillende coderingen.

Gerrit Scholl - 6 feb 2022 - 21:36

Hallo Gerrit, ik bedoelde idd dat ik standaard in Chrome werk en tussendoor iets opzoek met Edge.

Zojuist even geprobeerd 'n nieuw forum-item te plaatsen en veld Bericht wordt niet leeggegooid als je Browser niet invult. Veld Browser krijgt 'n paars kader, om aan te geven dat je nog 'n browser moet kiezen. 

Eureka! ANSEL had ik nog nodig voor Geneanet. Ontdek net dat Geneanet inmiddels ook UTF-8 ondersteunt. Voortaan voor mij alleen UTF-8 dus in al m'n publicaties. Geen ANSEL meer, en zeker geen ANSI. Eerdere berichten over dit onderwerp laat ik ongewijzigd.

Laten we de discussie a.j.b. beperken tot het oorspronkelijke onderwerp van dit forum-item: Zoeken:-)

Pauline Berens EBBI - 6 feb 2022 - 23:03 (laatst bijgewerkt 7 feb 2022 — 11:45 door auteur)

Klopt wat het invullen van de browser betreft, alleen was dat browser veld op dat moment bij mij uit beeld en dan zie je de paarse rand niet. Wel een popup venstertje met: "Select een item uit de lijst" dat wijst naar het vergrootglas van het zoekmenu.

Gelukkig dat je geen ANSEL meer hoeft te gebruiken. Die heeft ook maar 255 tekens, net als ANSI. ANSI heeft ook tekens die ANSEL niet heeft. Voor jouw pakte dat toevallig goed uit. De toekomst is inderdaad Unicode/UTF-8, etc. en dat is niet voor niets een doorontwikkeling van ANSI.

Gerrit Scholl - 8 feb 2022 - 13:47

Is uw probleem opgelost / vraag beantwoord?

Wilt u dan onderaan uw bericht klikken op 'Markeren als opgelost'?

Yolanda Lippens - 24 mar 2022 - 15:07

Het probleem is niet opgelost, zowel met Edge browser als met GOnline app op mijn telefoon.

Lukt het niet om dit te reproduceren ?

Gerrit Scholl - 25 mar 2022 - 21:07

Andere letters van a-z werden uit de zoekvraag gefilterd als onderdeel van de beveiliging. Ik heb de "behandeling" van de zoekvraag nu meer in lijn van de andere zoekfuncties gebracht.

Bob Coret - 15 apr 2022 - 16:15

Mijn openingsbijdrage van dit item ging alleen over "Zoek discussies". Bij zoeken op "Mülheim" is het nog steeds zo dat dan op de bovenste regel van de resultaatpagina staat: Zoekresultaten » U heeft gezocht op ''

ipv: Zoekresultaten » U heeft gezocht op 'Mülheim'

Verder is de titel van dit item: "Zoeken in Stamboom Forum op Mülheim en weergave in resultaatlijst". Toch vind ik dit item niet in de resultaat lijst. Ook "Weergave Mülheim an der Ruhr in een GenealogieOnline stamboom" vind ik niet. Of wordt de titel niet meegenomen bij het zoeken. Lijkt mij toch wel belangrijk als je een discussie zoekt.

Gerrit Scholl - 15 apr 2022 - 18:02

Goed gezien Gerrit, titel wordt niet doorzocht, zou wel moeten.

Pauline Berens EBBI - 17 apr 2022 - 09:48


Het probleem lijkt nu helemaal opgelost. Er wordt ook in de titels gezocht.

Het is alleen zo dat een zoekwoord, gevonden in een titel niet geel gemarkeerd wordt.

Valt mee te leven, dus toch maar als opgelost markeren ?

Gerrit Scholl - 10 mei 2022 - 13:36







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu