stamboomforum

Forum logoHelpdesk » "Nog WO2 slachtoffers te markeren": link bij genoemde naam leidt naar ander persoon opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/mijn/beheer/wo2slachtoffers/bewerk.php?indi=I20905

Bij een bericht dat de publicatie (nog niet openbaar) is ververst, wordt gevraagd per persoon aangeven of de suggestie en de gekoppelde bronnen kloppen of niet. Dit ging voor een aantal personen goed, maar ben ik aangeland bij de naam van een persoon (1) die een link bevat naar een totaal ander persoon (2) uit mijn overzicht. De naam van de persoon (1) lijkt op de persoon uit de gekoppelde bron, maar is het niet. Ik zou kunnen aangeven dat het niet klopt, maar ik ben er dan niet zeker van aan welke persoon uit mijn overzicht dit feit wordt gekoppeld.
Ik heb dit onderwerp wel in dit forum op een andere manier gezien (voor alle personen), maar niet voor een situatie dat het vanaf een bepaald persoon niet meer klopt. Ik heb een paar dagen gewacht of het overzicht met suggesties wordt ververst, maar dat lijkt niet te gebeuren.
Wat is de oplossing hiervoor?

J.A.B. (Han) Schoorlemmer - 17 feb 2022 - 16:23

Hallo Han, iedereen in 'n publicatie worden uniek geïdentificeerd door 'n id, ook mensen met ongeveer dezelfde naam. Je noemt als voorbeeld persoon met id I20905. Helaas kan ik die persoon niet vinden in je 2 publicaties, beide links leveren 'n foutmelding "file not found" op.

https://www.genealogieonline.nl/parenteel-schoorlemmer/I20905.php

https://www.genealogieonline.nl/stamboom_mensink/I20905.php

De link die je deelt zit in jouw beheerscherm, de betrteffende pagina is voor ons niet zichtbaar. Nu terug naar je probleem, je schreef: 

"De naam van de persoon (1) lijkt op de persoon uit de gekoppelde bron, maar is het niet."

Kun je van beide personen het id achterhalen? Dan weet je zeker of dezelfde of verschillende personen bedoeld worden. In de volgende schermafdruk zie je het id linksonder op de Taakbalk terwijl de muis op de link Johan Diederich Brijan (1918-1945) staat.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Benieuwd of je zo verder komt. Zoniet, wil je dan wat schermafdrukken delen a.j.b. zodat we precies zien wat jij ziet en vooral  waar wat mis gaat?

Pauline Berens EBBI - 17 feb 2022 - 17:41

Hallo Pauline, dat van die id's zag ik wel, maar bracht me niet verder. Bijgevoegd de relevante printscreens, waarop volgens mij alles te zien is wat je hebt gevraagd. Ik zou het "probleem" kunnen omzeilen door aan te geven dat het niet klopt (dus geen WO2 slachtoffer, dat geldt voor beide personen), maar dat is denk ik niet wat de bedoeling zou moeten zijn van de site bij het doorlopen van deze vragen.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

J.A.B. (Han) Schoorlemmer - 17 feb 2022 - 18:40

Hallo Han, zijn schermafdruk 1 en 3 niet dezelfde? Ze tonen allebei volgens mij Cornelida Wilhelmina Jansen id 20905 in (de nog niet openbare) publicatie jschrlmmr test. Schermafdruk 2 toont hetzelfde id 20905 maar 'n andere persoon Johanna Maria Nouwens in 'n andere publicatie Stamboom-Schoorlemmer. Beide id's zitten in verschillende GEDCOM's, beide GEDCOM's zijn volgens mij niet op basis van hetzelfde bestand in je stamboomprogramma gegenereerd, aangezien de id's hetzelfde zijn. In 'n GEDCOM en in 'n bestand in je stamboomprogramma zijn id's uniek.

Wel duidelijk is dat Cornelida Wilhelmina Jansen niet dezelfde persoon is als Cornelis Jansen in de WO2-slachtoffer database van Jack Kooistra. Die vraag kun je dus met Nee beantwoorden.

Is hiermee je probleem opgelost of je vraag beantwoord?

Pauline Berens EBBI - 17 feb 2022 - 20:11

Hallo Pauline, schermafdruk 1 en 3 zijn niet hetzelfde: het verschil zit in de eerdere aangeklikte link, te zien links onderin het scherm net boven de taakbalk. Schermafdruk 3 is de opmaat naar schermafdruk 4, zoals schermafdruk 1 dat naar schermafdruk 2 is.
Zowel Cornelia Wilhelmina Janssen als Johanna Maria Nouwens komt uit "jschrlmr test" (hetzelfde gedcom bestand ), op genealogieonline is dat stamboom-Schoorlemmer.
Dat ik de vraag met 'nee' kan beantwoorden begrijp ik, maar als Cornelia Wilhelmina Janssen en Johanna Maria Nouwens uit hetzelfde gedcom  bestand komen, welke van de twee krijgt dan de markering 'geen WO2 slachtoffer'? Ik hoop met Cornelia Wilhelmina Janssen, maar aangezien id 20905 gekoppeld is aan Johanna Maria Nouwens, ben ik daar dus niet zo zeker van. Ik ben dus bang dat het nog niet is opgelost. Overigens complimenten voor de snelle reacties!

J.A.B. (Han) Schoorlemmer - 17 feb 2022 - 20:26

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

grada knoop - 17 feb 2022 - 20:51

Han, morgenmiddag verder😉

Pauline Berens EBBI - 17 feb 2022 - 21:44

Pauline, dank je wel voor het aanbod, maar morgen ben ik de hele dag off-line. Het heeft geen haast, na vrijdag, wanneer dan ook, zou mooi zijn.

J.A.B. (Han) Schoorlemmer - 17 feb 2022 - 21:51

Hallo Han, ik zie wat je bedoelt op schermafdruk 1 en 3. Het enige echt niet logische dat ik zie is dat in de eerste schermafdruk met indi=I20905 in de adresbalk Cornelia Wilhelmina Janssen (1918-) getoond wordt, die zelf eigenlijk ID 4603 heeft, zie

https://www.genealogieonline.nl/stamboom-schoorlemmer/I4603.php

Johanna Maria Nouwens heeft ID 20905, zie

https://www.genealogieonline.nl/stamboom-schoorlemmer/I20905.php

Dat ziet er corrupt uit, nieuw voor mij. Wil je je meest recente GEDCOM a.j.b. opnieuw uploaden? Om te kijken of beide mensen weer elk hun eigen ID krijgen. Voor zover ik kan zien is je probleem dus niet WO2-slachtoffers, alleen openbaart zich hier je probleem met verkeerde ID's wel.

Pauline Berens EBBI - 18 feb 2022 - 14:26

Hallo Pauline,

Ik zag wat je schreef over de beide id’s. Deze id nummers corresponderen met de interne nummers van de personen bij mij in Aldfaer. Ik heb voor de zekerheid in Aldfaer het bestand opgeschoond en daarna nog een bestandscontrole en -reparatie uitgevoerd. Dat leverde geen bijzonderheden op. Daarna heb ik vanmiddag een nieuw Gedcom bestand geëxporteerd en geüpload naar genealogineonline. Ik heb nog geen bericht ontvangen dat de publicatie is bijgewerkt. Zodra ik dat wel heb, wil ik weer naar de WO2 slachtoffers kijken. 

Ik wil nog even afwachten of je iets bijzonders vindt, anders overweeg ik om de hele publicatie te verwijderen en opnieuw aan te maken om te kijken of een frisse start zou helpen. Is dat een idee?

J.A.B. (Han) Schoorlemmer - 19 feb 2022 - 16:40

Hallo Han, zie net "Deze publicatie is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 19 februari 2022." Dus ik ben benieuwd naar je bevindingen in het beheer van WO2-slachtoffers.

Pauline Berens EBBI - 19 feb 2022 - 17:18

Hallo Pauline,

klopt, dat heb ik vanmiddag gedaan, maar ik heb zelf nog geen bericht ontvangen dat de publicatie is bijgewerkt. Ik was van plan om te wachten totdat ik dat bericht zou ontvangen, om zo eventuele handelingen op de achtergrond van de site ook te kunnen laten gebeuren. N.a.v. je reactie heb ik dan toch maar even gekeken, maar helaas is het probleem nog steeds precies hetzelfde.
Ik heb ook nog even in het gedcom bestand gekeken dat ik vanmiddag voor de upload heb gebruikt en gezocht naar I4603 en I20905: daaronder staan de juiste namen.

Publicatie maar verwijderen en een frisse start maken?

Ik zie overigens nog wat nieuwe foutjes en een onjuiste privacy selectie, ik ga nog nogmaals een gedcom bestand uploaden.

J.A.B. (Han) Schoorlemmer - 19 feb 2022 - 20:04 (laatst bijgewerkt 19 feb 2022 — 20:12 door auteur)

Hallo Han, alleen GEDCOM verversen zou voldoende moeten zijn. Verder is het wachten op het verversen van de suggesties voor WO2-slachtoffers, dat kan 3,5 maanden duren?! Zie

https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/82426/0

Misschien handiger dat je wacht op Bob Coret en Yolanda Lippens. 

Pauline Berens EBBI - 20 feb 2022 - 18:18

Hallo Pauline,

dank je wel voor alle reacties en de laatste info over het verversen van het overzicht WO2 slachtoffers. Ik vermoed dat er toch ook iets aan mijn uploads heeft gelegen, al zou ik niet weten wat. Ik ga de publicatie verwijderen (was sowieso een test) en later komende week opnieuw aanmaken. Dan houd ik even in de gaten wat er met de ID's gebeurt.

Nogmaals hartelijk dank!

Han

 

J.A.B. (Han) Schoorlemmer - 20 feb 2022 - 19:31

Graag gedaan Han😉

Pauline Berens EBBI - 20 feb 2022 - 20:14


Ik heb de publicatie verwijderd en opnieuw aangemaakt. Vervolgens heb ik alle suggesties van te markeren WO2 slachtoffers bekeken. Dit keer waren het er minder, maar gelukkig ging het nu probleemloos. Het blijft onduidelijk wat de oorzaak was van de beschreven problemen, maar 'case closed'!

J.A.B. (Han) Schoorlemmer - 22 feb 2022 - 08:20







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu