stamboomforum

Forum logoHelpdesk » GenealogieOnline stambomen index en inbreuk op auteursrechtProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/stamboom-willy-schutte/bronnen/S500005.php

Willy meldt dat hij weer contact heeft gehad met MyHeritage, deze keer met iemand van de privacy-afdeling, dus geen applicatieontwikkelaar. Deze medewerker gaf o.a. aan dat MyHeritage de bron vd data op GO niet màg vermelden, waarop Willy en ik voorstellen dat als dat niet kan de data helemaal niet aangeboden mogen worden door MyHeritage aan haar gebruikers. We beroepen ons op respect voor elkaars publicatie, conform het CBG, zie

https://cbg.nl/kennis/basiskennis/privacy-en-auteursrecht/

Wordt vervolgd:-)

Pauline Berens EBBI - 11 aug 2022 - 14:31 (laatst bijgewerkt 14 aug 2022 — 10:01 door auteur)

Heel vervelend, Willy ontving 'n flutantwoord, niet to the point, 'n afpoeiermethode. Samenvatting: MyHeritage biedt data van GO-gebruikers aan aan MyHeritage-gebruikers zonder standaard bronvermelding. Ik herken in de te kopiëren data mijnvingerafdruk, vind dat 't auteursrecht van toepassing is, of verwacht minstens respect voor m'n werk. We stellen voor dat de software zo aangepast wordt dat standaard de bron (GO-auteur en publicatie) ook vermeld wordt. Als dat niet kan beter helemaal geen data aanbieden van GO-gebruikers aan MyHeritage-gebruikers. Misschien kan Bob Coret na z'n vakantie naar dit probleem kijken? Het zal toch 'n deal zijn tussen GO en MyHeritage neem ik aan.

Pauline Berens EBBI - 15 aug 2022 - 16:37

Er staat het nodige over auteursrecht in de algemene voorwaarden van MyHeritage, inclusief hoe je kunt klagen over inbreuk. Heb je dat al eens bekeken?
https://www.myheritage.nl/terms-and-conditions

Algemene voorwaarden van Coret Genealogie kan ik  eigenlijk zo snel niet vinden. Misschien heb je door het plaatsen van je gegevens al afstand gedaan van je rechten (?)

Maria van Afferden - 15 aug 2022 - 21:28

Bedankt Maria, https://www.myheritage.nl/terms-and-conditions ken ik, het probleem dat ik aankaart betreft record matches op MyHeritage, al levert zoeken op "record" 0 hits op. Op GO staat

https://www.genealogieonline.nl/naslag/standaarden-en-richtlijnen/delen.php

Geen woord over afstand doen van rechten.

Pauline Berens EBBI - 16 aug 2022 - 11:46

Beste Pauline,

Houd nu toch eindelijk eens op met klagen over auteursrechten. Dat liedje heb je nu vaak genoeg gezongen. Van kennis delen wordt je echt niet armer.
En aangezien je toch wel een grootgebruiker schijnt te zijn van genealogische diensten, zou het gepast zijn om gewoon betaalde abonnementen te nemen ("Zowel op MyHeritage als op GenealogieOnline heb ik ’n Probeer-abonnement") of indien je ontevreden bent die probeer-abonnementen te beëindigen.

Jan Verkade - 21 aug 2022 - 10:18 (laatst bijgewerkt 21 aug 2022 — 13:14 door auteur)

@Jan, Pauline beroept zich sinds 3 maart 2022 niet meer op auteursrechten: zie haar reactie op die datum.
Ik begrijp absoluut niet wat de discussie over respect voor elkaars werk te maken heeft met betaalde of probeer abonnementen.
Ja, Pauline is vasthoudend op een eenmaal ingeslagen weg, dat is niet bij voorbaat verkeerd. Het is wat mij betreft zeker geen reden om haar met oneigenlijke argumenten de mond te proberen te snoeren.
Ik heb principieel geen abonnement op MyHeritage een bedrijf dat door het kopieren van andermans werk, zonder daar ook maar iets aan toe te voegen (zoals betrouwbaarheid, bronnen, nieuwe feiten, discussie over de juistheid etc.), geld uit vele zakken klopt, verdient absoluut mijn steun niet.

Ik had niet verwacht dat jij je zou verlagen tot het gooien met modder omdat Pauline op haar manier probeert steun te vinden om met respect met andermans werk om te gaan.

Reinoud van Wijk - 21 aug 2022 - 17:14 (laatst bijgewerkt 21 aug 2022 — 17:16 door auteur)

Reinoud schrijft op 21 augustus: Pauline beroept zich sinds 3 maart 2022 niet meer op auteursrechten

Pauline schrijft op 15 augustus: Ik ... vind dat 't auteursrecht van toepassing is,

sprangers - 22 aug 2022 - 18:28

Ff terug gebladerd, dit staat er " Ik herken in de te kopiëren data mijn vingerafdruk, vind dat 't auteursrecht van toepassing is, of verwacht minstens respect voor m'n werk." Een zin die deel uitmaakt van n samenvatting van t probleem dat ik aankaart.

Fijne avond🙋‍♀️

Pauline Berens EBBI - 22 aug 2022 - 19:02

@Bob, wil je a.j.b. contact opnemen met ene Mayra van MyHeritage over dit onderwerp? Er zal 'n afspraak zijn tussen GO en MyHeritage over het gebruik van data in het algemeen en record matching in het bijzonder. Willy Schutte en ik zijn het eens dat bij record matching altijd auteur, publicatie en URL naar de publicatie moet worden opgenomen, als teken van respect naar de auteur en zijn/haar werk. Als dat niet kan dan liever die record matches afschaffen. 

@Bob, hoevaak worden de databases van MyHeritage en GO gesynchroniseerd t.b.v. record matches op MyHeritage? Zou fijn zijn als dat dagelijks gebeurt, om wijzigingen in publicaties op GO ook terug te zien op MyHeritage. Nu weet je niet wanneer je wijzigingen op MyHeritage mag verwachten, niet transparant.

Pauline Berens EBBI - 26 aug 2022 - 17:19 (laatst bijgewerkt 28 aug 2022 — 16:03 door auteur)

Willy Schutte ontving vandaag de volgende (weer heel andere?!) reactie van MyHeritage:

“Ik wil u vraag graag overnemen en beantwoorden, sinds het lijkt dat er sprake is van wat onduidelijk. Ik begrijp uw bezorgheid, maar het feit dat u geen URL in de bron kan toevoegen is niet een bewuste keuze van MyHeritage. Hier is sprake van een bug. Ons ontwikkelteam is hiervan op de hoogte gesteld. We stellen het op prijs dat u uw zaak onder onze aandacht heeft gebracht. Houd er rekening mee dat bugs worden aangepakt en geprioriteerd op basis van verschillende factoren en dat dit enige tijd kan duren. 

Als tijdelijke oplossing kunt de Genealogie Online handmatig als bron toevoegen. Zolang het geen URL link s die u toevoegt zou het moeten werken.

Waar kan ik op mijn familiesite de bronnen zien, toevoegen en wijzigen?

Onze excuses voor het eventuele ongemak dat dit heeft veroorzaakt.

Bedankt voor uw geduld en begrip.“

Ziet er goed uit, op de (ver)taalfouten na dan:-) Willy gaat nu vragen naar de planning voor 't oplossen van de bug en wat ze precies gaan wijzigen.

Pauline Berens EBBI - 6 sep 2022 - 17:51 (laatst bijgewerkt 8 sep 2022 — 14:02 door auteur)


Willy Schutte heeft 'n reactie ontvangen van ene Sebastiaan van MyHeritage:

Dank u voor uw reactie. Ik heb uw verzoek goed begrepen en heb het in mijn laatste reactie slechts samengevat als 'u kunt geen bron toevoegen'. Helaas kan ik u geen belofte doen over wanneer dit wordt opgelost. Gerapporteerde bugs en functieverzoeken worden geprioriteerd op basis van verschillende factoren, b.v. het aantal gebruikers dat hierdoor wordt beïnvloed of de tijd en middelen die zij van het ontwikkelteam nodig hebben. Bij sommige verzoeken kan het langer duren voordat ze worden behandeld. We weten dat u als klant op zoek bent naar de beste hulpmiddelen om u te helpen bij uw gezinsonderzoek en we werken er voortdurend aan om de problemen die aan ons worden gemeld aan te pakken met de middelen die we beschikbaar hebben. Bedankt voor uw geduld en begrip.

Pauline Berens EBBI - 13 sep 2022 - 17:57Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu