stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Pasfoto's in publicatie worden niet meer getoond opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Firefox browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/familie-leijten-van-bussel/

In mijn publicatie "Familie Leijten-van Bussel" op GenealogieOnline heb ik 400 afbeeldingen opgenomen (pasfoto's, groepsfoto's en bidprentjes). Tot voor kort werden op de persoonspagina's van de publicatie de pasfoto's (nagenoeg) zonder problemen getoond. Circa 3 weken geleden heb ik een nieuwe gedcom ge-upload en ook een nieuw bestand met afbeeldingen. Vanaf dat moment zijn er helemaal geen pasfoto's meer zichtbaar op de persoonspagina's. Ik heb verschillende dingen geprobeerd om dit probleem op te lossen (alle afbeeldingen verwijderd en opnieuw uploaden, alle afbeeldingen verwijderd en eerst de pasfoto's uploaden, de hele publicatie vernieuwd), maar dit alles heeft het probleem niet opgelost. Alle afbeeldingen worden getoond bij de juiste persoon (ook de pasfoto's), maar de pasfoto's zelf worden niet getoond in het stamboomschema onder het kopje "Voorouders en nakomelingen van....". Kan iemand mij aangeven wat de oorzaak van dit probleem is en hoe ik dat kan oplossen? 

Jan Leijten - 25 feb 2022 - 16:03

Pauline Berens EBBI - 25 feb 2022 - 20:50

Anneke 12 - 25 feb 2022 - 22:03

Hallo Pauline,

Het probleem is niet helemaal hetzelfde. In mijn publicatie zijn de pasfoto's nog wel aanwezig in de galerij ("de bewegende balk"), maar er wordt geen enkele pasfoto getoond in het schema van de stamboom.

Jan Leijten - 26 feb 2022 - 02:39

Hallo Anneke,

Deze vraag heb ik inderdaad ook bij een ander forum gesteld. Uiteindelijk leek het me beter om de vraag in dit forum te stellen.

Jan Leijten - 26 feb 2022 - 02:41

Meneer Leijten,

Ik zie op de startpagina een "bewegende smoelenbalk":

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

Ik zie op de persoonspagina een afbeeldingengallerij:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

En in de voorouders en nakomelingen sectie op de persoonspagina zie ik de "smoelen" (ik dacht dat dit uw probleem was):

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ik snap het probleem niet helemaal, of is het probleem ondertussen al opgelost?

Bob Coret - 2 mar 2022 - 14:11

Ah, wacht, het gaat over een andere publicatie van u, op https://www.genealogieonline.nl/familie-leijten-van-bussel/I4.php zie ik inderdaad geen smoelen in de "voorouder en nakomelingen". Snap het probleem, ga ik nu kijken of ik de oorzaak kan vinden.

Bob Coret - 2 mar 2022 - 14:13

OK, probleem gevonden en opgelost.

In het voorouder/nakomelingen overzicht wil je alleen "smoelen" van personen, niet bijv. een rouwkaart of akte. Genealogie Online "bekijkt" daarom elke afbeelding met behulp van een kunstmatige intelligentie (AI) model om te bepalen of het een foto is van een persoon, een rouwkaart, een bidprentje, ed. En juist bij dit stukje functionaliteit ging er iets mis waardoor Genealogie Online geen geschikte "smoelen" zag. Dit is nu opgelost en op bijv. https://www.genealogieonline.nl/familie-leijten-van-bussel/I3.php zijn nu weer "smoelen" in het overzicht zichtbaar.

Bob Coret - 2 mar 2022 - 14:36


Hallo Bob,

Hartelijk dank voor het oplossen van dit probleem. De pasfoto's in het voorouder/nakomelingen overzicht zorgen immers voor een prachtige publicatie.

Jan Leijten - 3 mar 2022 - 01:02







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu