stamboomforum

Forum logoHelpdesk » kopiëren van bronvermelding en bronnen van de bron bevorderen opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/ofb-wesuwe/I6212.php


Voorstel is 2 rubrieken op 'n persoonspagina samen te voegen; Bronnen en "Wilt u bij het overnemen van gegevens uit deze stamboom alstublieft een verwijzing naar de herkomst opnemen", zie schermafdruk. Met als achterliggend doel het overnemen te bevorderen van zowel bron op GO als de bronnen die de bron noemt. Of mensen die bronnen checken is hun zaak, wel beter natuurlijk, want je bron kan ook fouten maken. Het gaat er om dat ook de simpelste manier van kopiëren respect toont voor het werk van degene wiens werk je overneemt. Ook maakt bronvermelding de inhoud van 'n publicatie controleerbaar en daarmee bevordert  het de kwaliteit. Met wat minder tekst, daar houd ik sowieso van, wel 'n datumstempel en precies zo dat je gemakkelijk 'n blok tekst kunt kopiëren (bijv. van "publicatie" t/m "Pauline Berens Wesuwe") en plakken in je stamboomprogramma. Of, nog rigoreuzer, van "Bronnen" t/m "alledrenten.nl https://www.wiewaswie.nl/nl/detail/14704762", al past zoiets alleen in bronvelden die veel tekst accepteren zoals Pro-Gen. Je hoeft de bron niet op te splitsen in verplichte subvelden.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 8 mar 2022 - 13:27 (laatst bijgewerkt 8 mar 2022 — 17:00 door auteur)







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu