stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Gegevens verschijnen niet goed op Genealogieonline



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Firefox browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/stamboom-debets-gelderland/

PROBLEEM 1

Ik heb een .ged-bestand (gemaakt met FTB) geüpload. Daarna gewijzigd en weer geüpload. Na de laatste opload staan de gegevens er vreemd: vraagtekens waar namen moeten staan, voornamen die ontbreken, oude namen die niet meer in mijn .ged-bestand staan die er op de site nog staan.

PROBLEEM 2

In mijn profiel heb ik mijn voornaam René gezet. Maar bij inloggen staat daar steeds René. In elke browser (Safari, Firefox, Chrome).

Hoe kan ik deze problemen oplossen?

René Debets - 18 mar 2022 - 10:05 (laatst bijgewerkt 18 mar 2022 — 10:27 door auteur)

Hallo René,

PROBLEEM 1

Heb je de wijzigingen rechtstreeks doorgevoerd in je GEDCOM of in FBT en daarna weer 'n GEDCOM gegenereerd? Sterke voorkeur voor het tweede.

Upload je wel dezelfde selectie of upload je alleen de wijzigingen? Kies vooral het eerste. Heb je het tweede gedaan selecteer dan in FBT alsnog de juiste personen (iedereen wiens data gepubliceerd mag worden) en genereer opnieuw 'n GEDCOM om je hele publicatie te laten overschrijven. Dat laatste gebeurt standaard. Het zou ook nog kunnen dat je 'n webpagina eerst moet verversen in de browser met SHIFT-Refresh om de nieuwste data te zien.

PROBLEEM 2

Kan ik niet reproduceren. Op GO heb ik m'n naam aangepast, d.w.z. Téëèst toegevoegd, browser Chrome. Volg jij dezelfde procedure?

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Oeps, inmiddels kan ik je probleem wel reproduceren. Heb namelijk de toevoeging Téëèst ongedaan gemaakt op GO, het effect op GO is oké, d.w.z. daar wordt weer gewoon "Pauline Berens EBBI" getoond, maar op Stamboomforum zie ik opeens troep, ook na SHIFT-Refresh. Later op de dag maar 'ns opnieuw proberen. Het is het proberen waard om de profielnaam eerst op Stamboomforum te wijzigen en te kijken of het dan ook op GO correct wordt weergegeven.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Gelukt, d.w.z. naam eerst op Stamboomforum gewijzigd en daarna klopt de naam op GO ook. Toch vreemd dat wijzigingen niet beide kanten op correct synchroniseren. Lukt dit bij jou ook?

Pauline Berens EBBI - 18 mar 2022 - 10:34 (laatst bijgewerkt 18 mar 2022 — 10:45 door auteur)

Bedankt voor het antwoord. Ik had in FTB gekozen voor File > Export GEDCOM en het oude bestand overschreven. Werkte altijd uitstekend, snap niet waarom nu niet meer.

Misschien een gekke vraag, maar... wat is GO?

René Debets - 18 mar 2022 - 15:21

GO = GenealogieOnline natuurlijk

René Debets - 18 mar 2022 - 15:27

Hallo René, bedankt voor je reactie.

PROBLEEM 1

Wil je 'ns de GEDCOM openen in Kladblok en op zoek gaan naar iemand die volgens jou in de GEDCOM moet zitten maar niet getoond wordt in je publicatie? Zoek op ID.

PROBLEEM 2

Heb je mijn oplossing geprobeerd?

PS: GO is ook 'n bordspel, dus 't kostte me moeite laatst mee te doen aan deze afko op Stamboomforum, al scheelt 't wel tiktijd:-)

Pauline Berens EBBI - 18 mar 2022 - 17:23

René, zijn je problemen al opgelost? Heb je nog hulp nodig bij de oplossingen die ik voorstelde? Laat a.j.b. even van je horen.

Pauline Berens EBBI - 29 mar 2022 - 16:04

Het naamprobleem is nog niet opgelost.Ik heb er nu in GO maar even Rene van gemaakt. Kijken of dat wel blijft staan.

Het probleem met het .ged-bestand zit wat ingewikkeld in elkaar en heeft waarschijnlijk te maken met het bestandsbeheer van FTB. Ik sla een project op onder een bepaalde naam, zie dat bestand ook in de Finder staan (mac-versie van Verkenner), maar zie het in FTB niet als project om te kunnen openen. Misschien is dit de oorzaak van mijn problemen. Maar wat doe ik daaraan?

René Debets - 1 apr 2022 - 10:53

Hallo René, bedankt voor je reactie. Het ontbreken van je naam in het overzicht van items op dit forum had ik als apart probleem gemeld, inmiddels in forum Helpdesk. 

https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/84408/0/

Met FTB en Mac kan ik je niet helpen, misschien anderen wel.

Pauline Berens EBBI - 1 apr 2022 - 12:27

We gaan er naar kijken. 

Yolanda Lippens - 2 apr 2022 - 18:36


René,

Doet probleem 1 zich nog voor? In je publicatie zie ik nergens ???? bij namen staan...

mvg,

Bob Coret

Bob Coret - 6 mei 2022 - 14:19







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu