stamboomforum

Forum logoHelpdesk » telling generaties opgelostProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Edge browser)

De popups bij de telling van generaties klopt niet. Het is geen groot probleem, maar ...

Zie onderstaand voorbeeld (Arend Gunnink (1910-1995) » Voorgeslacht van Tobias Bos, van José van Wissen en Genealogie Gunningh » Genealogie Online)

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Tobias Bos - 31 mar 2022 - 16:16

Goed gezien Tobias, ik kan 't reproduceren en heb 't even uitgeschreven. Een ander voorbeeld dan jij, omdat in jouw voorbeeld nogal veel dezelfde namen voorkomen, wat gemakkelijk tot misverstanden kan leiden. Hermann ton Ossenvorde toont tooltip Achter(x8)kleinzoon. Dat klopt niet, hij is de voorouder en geen achterkleinzoon van zichzelf, de tooltip kan leeg blijven. Bij zoon Johann zou de tooltip "zoon" kunnen bevatten, bij kleindochter Mette "kleindochter". Het eerste achterkleinkind is Herman Lugerinck, de tooltip bevat achter(x11)kleinkind, dat zou achter(x1)kleinkind moeten/kunnen zijn. Zoals je ziet heb ik wat ik in de tooltip zie en wat er volgens mij zou moeten staan bij iedere naam in het schema gezet. Als beide getallen gelijk zijn, zoals x6=x6, dan met 'n =-teken er tussen, zoals bij Cono Wilken. Meerdere generaties klopt de telling, alleen bij de hoofdpersoon in het schema AMM Berens gaat 't (weer) mis: x16 x15. De aanduidingen zoon/dochter kloppen wel steeds, (klein)zoon blauw, (klein)dochter roze.   

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 1 apr 2022 - 12:16

Gezien.

Yolanda Lippens - 2 apr 2022 - 18:42

Als ik het goed zie gaat het steevast mis bij (enkel) de laatste persoon in een afstammingsreeks (dus zoon/dochter, kleinzoon/dochter, enz..) de getoonde relatie in de tooltip toont dan een "generatie te ver". De overige tooltips geven een goede relatie weer, zo ook de voorouderreeks (vader/moeder, grootvader/moederm enz.). Ik denk dat dit euvel nu is verholpen, klopt dat?

Bob Coret - 6 mei 2022 - 14:53

In het voorbeeld dat ik noemde staat nu idd x15, prima, maar de andere problemen die ik noemde zijn er nog; Elske Wolters zou volgens mij x5 moeten tonen in de tooltip. Verder naar links/vroeger toont de tooltip ook telkens 10 teveel denk ik. Bij de eerste 3 generaties klopt de tekst van de tooltip volgens mij niet, zie bericht 1 apr 2022 - 12:16.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens Wesuwe - 6 mei 2022 - 16:15

Pauline, 

Heb je gesnoeid in de startpunten in https://www.genealogieonline.nl/ofb-wesuwe/ of kijk ik verkeerd?

Bob Coret - 27 mei 2022 - 16:28

Bob, kijk a.j.b. naar:  Anna Margaretha Maria - Greetje Berens is de achter(x16)kleindochter van Hermann ton Ossenvorde op

https://www.genealogieonline.nl/the-dutch-connection/I402.php

Pauline Berens EBBI - 28 mei 2022 - 17:30

Het probleem trad op bij reeksen van meer dan 10 generaties, oplossing was het verplaatsen van één teken in de code, zucht.

Bob Coret - 23 jun 2022 - 19:42

Mijn voorbeeld met Anna Margaretha Maria - Greetje Berens werkt inmiddels goed, maar het voorbeeld van Tobias Bos werkt nog niet goed; achter(x10)kleinzoon zou moeten zijn kleinzoon volgens mij, achterkleinzoon klopt. Het enige verschil dat ik zie tussen beide voorbeelden is dat in mijn voorbeeld 5 vrouwen voorkomen, in het voorbeeld van Tobias alleen mannen.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 24 jun 2022 - 14:24

Na het oplossen van het issue heb ik alle publicaties "in de rij" gezet om opnieuw gemaakt te worden (dit is zeker niet bij alle code wijzigingen nodig, maar net bij deze wel). De publicatie van Tobias Bos is één van de 1937 publicaties die nog in de rijd staan en vandaag of morgen (of overmorgen) ook bijgewerkt wordt. 

Bob Coret - 24 jun 2022 - 16:01


Tobias, je voorbeeld op

https://www.genealogieonline.nl/genealogie-gunningh/I4639.php

wordt inmiddels correct getoond. Wil je a.j.b. je probleem als opgelost markeren?

Pauline Berens EBBI - 11 jul 2022 - 16:01De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu