stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Vanwege privacy zijn 602 personen niet zichtbaar gemaakt opgelostProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/the-dutch-connection/

Van de 602 personen die niet zichtbaar zijn i.v.m. privacy zie ik 23 terug in scherm Bekijk/Bewerk Openbaarheid Personen, vermoedelijk. Wat is de reden dat de overige 602-23=579 niet getoond worden? Kunnen a.j.b. alle 602 daar getoond worden? Zodat ik kan beoordelen of die personen inmiddels overleden zijn en zonodig alsnog per persoon expliciet aangeven dat deze mensen gepubliceerd mogen worden. Zodra ik weet welke mensen het betreft kan ik beoordelen of het slimmer is bepaalde velden te vullen in Pro-Gen om te zorgen dat ze voortaan wel getoond worden in m'n publicatie. Nu weet ik niet welke mensen het betreft. Dat is het probleem, terwijl ik dat wel graag wil weten omdat m'n GEDCOM-bestand alleen onderling gerelateerden bevat. De niet-gepubliceerden gaan ten koste van de onderlinge gerelateerdheidsgraad in m'n publicatie. En dat is weer slecht voor de werking van functies als Visualiseer een Andere Verwantschap volgens mij. 

Misschien niet in 1 keer alle niet-getoonde personen toevoegen aan scherm Bekijk/Bewerk Openbaarheid Personen. Omdat dat voor sommige publicaties duizenden mensen kunnen zijn. Liever bijv. een maximum van 100, of t totaal per reden van niet tonen, zodat je net als bij type inconsistentiemeldingen problemen kunt zien en kunt oplossen per type.

De privacy-regels zijn duidelijk, zie https://www.genealogieonline.nl/privacy.php

Zouden de 602 allemaal niet voldoen aan de regel "de persoon is meer dan 120 jaar geleden geboren"? Mensen geboren 1900-1920 EN geen datum overlijden. Ga ik checken in Pro-Gen, sorteren op datum overlijden en geboortedatum...

Mijn GEDCOM bevat alleen gerelateerd aan m'n zus, alleen overledenen plus mensen geboren t/m 1922 zonder datum overlijden. Die laatste categorie zet GO op de lijst Bekijk/Bewerk Openbaarheid Personen. De schermafdruk toont de selectie in Pro-Gen voor het exporteren naar GEDCOM, totaal 48.796, waarvan er dus slechts 49.234 getoond worden, oftewel 602 niet.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Update 21-04-2022: bij 113 mensen geboren 1920-1921 zonder datum overlijden jaar 2000 ingevuld als jaar overlijden. Nieuwe GEDCOM ge-upload en wat blijkt; alle 48.796 mensen worden getoond, 0 personen worden vanwege privacy niet getoond. Dat geeft te denken, er werden toch eerst 602 mensen niet getoond vanwege privacy en ik heb er maar 113 doodverklaard?! Wel heel goed voor de onderlinge gerelateerdheid al snap ik 't nog niet helemaal. Jullie wel? Hoe werkt dit? Doodverklaard klinkt zo fout dat ik inmiddels ben begonnen die 113 mensen alsnog op te sporen via FindaGrave en Mensenlinq:-)

"De publicatie Genealogienetwerk zus Greetje Berens voorheen EemslandBoekweitBoerenImmigratie is samengesteld door Pauline Berens EBBI (neem contact op) en bestaat uit 48.796 personen. Meer statistische informatie over de publicatie (zoals aantallen en spreiding van genealogische gebeurtenissen) is te vinden op de statistieken pagina."

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 20 apr 2022 - 17:29 (laatst bijgewerkt 21 apr 2022 — 15:11 door auteur)

Hi Pauline, wij kunnen aan onze kant niets wijzigen aan een Gedcom. 

Ik weet niet of personen die 120+ jaar zijn al automatisch worden gemarkeerd als overleden, dat hoor je als we weer overleg hebben. 

Yolanda Lippens - 21 apr 2022 - 14:18

Hi Yolanda, 

De categorie die jij noemt wordt wel gepubliceerd, want meer dan 120 jaar geleden geboren en dan gaat zelfs GO ervanuit dat zo iemand overleden is. Mij gaat 't om 1211 mensen geboren 1902-1919 zonder datum overlijden. Ik verwachtte eigenlijk dat die mensen niet gepubliceerd zouden worden want korter dan 120 jaar geleden geboren en geen datum overlijden bekend, bijv.

https://www.genealogieonline.nl/the-dutch-connection/I11582.php

Alle 48.796 personen in m'n GEDCOM worden gepubliceerd, niemand wordt i.v.m. privacy uitgesloten van publicatie?!

Pauline Berens EBBI - 21 apr 2022 - 15:32

Hi Pauline, volgens deze info houdt GO een grens aan van 100 jaar i.p.v. 120. Ik snap de verwarring wel want ik denk dat je eigen genealogie programma, net als de mijne, 120 jaar aanhoud, maar bij GO ligt de grens dus op 100.

https://www.genealogieonline.nl/help/item.php/5

Overigens, hoef je om iemand als overlijden te markeren, geen fictieve datum mee te geven. In gedcom taal: 1 DEAT Y is voldoende.

Carmen - 21 apr 2022 - 18:07

Hi Carmen, 

Bedankt voor het meedenken. Ik zie nu ook dat op https://www.genealogieonline.nl/help/item.php/5
staat "de persoon is meer dan 100 jaar geleden geboren", terwijl ik 20 april citeerde "de persoon is meer dan 120 jaar geleden geboren". De regels zijn kennelijk aangepast?! Dat zou ik graag expliciet gemeld zien in dit forum-item of in forum Nieuws en Updates:-)

Je noemt "1 DEAT Y", ik weet dat je bijv. met 'n uitroepteken 't veld datum overlijden kunt vullen, maar dat verrommelt toch m'n bestand. In de GEDCOM 1 DEAT Y invullen vind ik ook niet handig, want dat moet je voor elke upload doen. Inmiddels 2000 als fictief jaar van overlijden gewist bij 106 mensen, de overige 7 inmiddels gevonden op Mensenlinq of FindaGrave, nog niet online.

Pro-Gen heeft relatief kort 'n optie om levenden uit te sluiten, maar ik houd liever zelf 'n periode aan van 100 jaar, inmiddels dus net als GO:-) 

M'n voorstel blijft staan dat ik graag in scherm Bekijk/Bewerk Openbaarheid Personen iedereen zou zien wiens gegevens vanwege privacy niet gepubliceerd zijn, gecategoriseerd naar regel om een persoon als overleden te beschouwen. 

Pauline Berens EBBI - 22 apr 2022 - 08:18

Aha, waarschijnlijk kan niet ieder programma dit aan. In webtrees kun je in het formulier een vinkje zetten bij overleden zonder een datum in te vullen. Dat vertaalt zich in de Gedcom dan naar 1 DEAT Y. Dit even ter verduidelijking.

Carmen - 22 apr 2022 - 15:25

Dankjewel Carmen. Pro-Gen kent die functionaliteit idd niet, maar verder oké:-) 

Pauline Berens EBBI - 22 apr 2022 - 15:33

Mogelijk wordt je vraag hier beantwoord:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Jan CIavaux - 22 apr 2022 - 15:52

Dankjewel Jan, die documentatie ken ik. Het gaat me echter niet om de privacy-functie van Pro-Gen, maar om de privacy-regels van GO. Leuk dat je ook Pro-Gen hebt!

Pauline Berens EBBI - 22 apr 2022 - 15:54

M'n voorstel blijft staan ook al wordt niemand meer niet getoond vanwege privacy in publicatie Genealogienetwerk zus Greetje Berens, waarvan 23 via het scherm Bekijk/Bewerk Openbaarheid Personen, mensen allemaal geboren in 1921 of 1922, oftewel rond de grens van 100 jaar geleden.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 In publicatie Bevolkingsreconstructie Wesuwe wordt ook iedereen getoond, waarvan 63 via het scherm Bekijk/Bewerk Openbaarheid Personen. Van al die 63 personen is geboortejaar onbekend voglens dit scherm, zelfs 'n schatting ontbreekt. Van de eerste in de lijst Adelheidis Keuter echter is wel de doopdatum bekend, gewoonlijk 0,1 of 2 dagen na de geboorte in vroeger eeuwen, geboortedag ontbreekt dan in 't kerkboek. Kan als geboortedatum ontbreekt a.j.b. doopdatum meegenomen worden in de berekening of iemand nog leeft?

Adelheidis Keuter (1698-1767) » Bevolkingsreconstructie Wesuwe » Genealogie Online

Van de enige Bernard Bolmer op de lijst is geboortedatum bekend, maar staan op de lijst toch vraagtekens.

Bernard Bolmer (1725-1799) » Bevolkingsreconstructie Wesuwe » Genealogie Online

 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Van "bernard henrich schulte" zijn er maar liefst 4, echter geen 1 met vraagtekens i.p.v. geboortejaar. 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Idem "anna bohlen" geboren 1730, Anna Böhlen (1730-????) » Bevolkingsreconstructie Wesuwe » Genealogie Online zie 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Kortom, hoe werkt dit? Dat doopdatum genegeerd wordt kun je corrigeren, maar voor de andere vraagtekens zoek ik nog 'n logische verklaring.

Pauline Berens EBBI - 23 apr 2022 - 08:54

Pauline,

Genealogie Online gaat er vanuit dat een persoon leeft (en dus niet wordt gepubliceerd), tenzij de persoon:

- is overleden/begraven/gecremeerd
- 100 jaar geleden geboren/gedoopt
- 100 jaar geleden onderwijs gehad
- 100 jaar geleden geadopteerd, genaturaliseerd, geëmigreerd of geïmmigreerd
- meer 90 jaar geleden getrouwd
- meer 80 jaar geleden gescheiden
- echtegeno(o)t(e) meer dan 120 jaar geleden geboren/gedoopt
- echtegeno(o)t(e) meer dan 80 jaar geleden overleden/begraven /gecremeerd
- kind meer dan 80 jaar geleden geboren/gedoopt/overleden/gecremeerd
- kind meer dan 70 jaar geleden getrouwd 
- kleinkind meer dan 50 jaar geleden geboren/gedoopt 
- kleinkind meer dan 50 jaar geleden overleden/begraven/gecremeerd
- kleinkind meer dan 50 jaar geleden getrouwd 
- vader/moeder meer dan 180 jaar geleden geboren
- vader/moeder meer dan 100 jaar geleden overleden/begraven/gecremeerd
- vader/moeder meer dan 140 jaar geleden getrouwd
- kinderen van vader/moeder (broers/zussen) meer dan 100 jaar geleden zijn geboren/gedoopt
- kinderen van vader/moeder (broers/zussen) meer dan 100 jaar geleden zijn overleden/begraven
- vader/moeder partner meer dan 180 jaar geleden geboren
- vader/moeder partner meer dan 100 jaar geleden overleden/begraven/gecremeerd
- vader/moeder partner meer dan 140 jaar geleden getrouwd

Genealogie Online houdt wel bij welke regel er voor heeft gezorgd dat iemand als overleden wordt gezien, maar niet waarom iemand als levend wordt beschouwd (geen van bovenstaande "gebeurtenissen" zijn gevonden bij die persoon).

De personen waarvan is geconstateerd dat ze mogelijk nog leven worden op de openbaarheidspagina in de linker kolom: 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Bob Coret - 6 mei 2022 - 16:36

Kan de grens (100 of 120 jaar geleden), die op de volgende pagina's verschillend wordt weergeven, a.j.b. gelijkgetrokken worden?

https://www.genealogieonline.nl/help/item.php/5

https://www.genealogieonline.nl/privacy.php

Het onderwerp "Vanwege privacy zijn xxx personen niet zichtbaar gemaakt" is voor mij niet relevant meer, omdat ie inmiddels ontbreekt in m'n publicaties. Dus ik zal het probleem als Opgelost markeren zodra op bovenstaand verzoek gereageerd is.

Pauline Berens Wesuwe - 6 mei 2022 - 17:11

Gezien. 

Yolanda Lippens - 27 mei 2022 - 16:35


Twee verschillende pagina's over hetzelfde onderwerp is ook niet handig, dubbel onderhoud (althans zou het moeten zijn, maar in de loop van de tijd zijn de twee pagina's dus gaan verschillen).

De https://www.genealogieonline.nl/privacy.php  is nu vervallen qua inhoud, en wordt nu automatisch doorgestuurd naar https://www.genealogieonline.nl/help/item.php/5

Bob Coret - 8 jun 2022 - 13:57De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu