stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Mogelijke phishing mail ontvangen die gebruik maakt van genealogieonline logo en layout opgelostProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Firefox browser) op adres NVT

Ik kreeg vandaag een e-mail van een Jan Bartz, die zogenaamd vanuit genealogie online verstuurd zou zijn. Ik heb gecontroleerd en er is geen enkele "Bartz" actief op GO. De schrijver meldde ook een telefoonnummer in Hulst. Ik vond op het Internet inderdaad een bericht uit 2019 van een Jan Bartz met dat telefoonnummer en dezelfde plaatsnaam.
De tekst van het bericht is in slecht Nederlands gesteld, terwijl de Jan Bartz van het Internet correct Nederlands schreef.

De links in de e-mail lijken allemaal wel naar de reguliere Coret websites te wijzen, maar er zit ook een aanhangsel aan het bericht, waar het venijn waarschijnlijk in zit.

Dit bericht is alleen ter waarschuwing van Bob dat zijn naam misbruikt wordt en aan anderen om zich niet te laten foppen. Want afgezien van de taalfouten, lijkt dit een goede immitatie van een oprecht bericht van Genealogie Online.

Mocht er blijken dat het bericht toch werkelijk van GO afkomstig is geweest, dan hoor ik dat graag.

Michaël

Boers 2 - 19 mei 2022 - 20:35

Dank voor het melden!

Heb je de mail nog? Zo ja, kan je die aan mij doorsturen? Ik stuur je via een PB mijn emailadres. 

Yolanda Lippens - 21 mei 2022 - 17:26


Ik heb het bericht inmiddels doorgestuurd.

Michaël

Boers 2 - 21 mei 2022 - 17:56De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu