stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Geonames is uit het beheerscherm van de publicatie verdwenen opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/stamboom-misana/personen.php?familienaam=misana

Geonames is uit het beheerscherm van mijn publicaties met toegangspoort verdwenen. Als ik op de kaart de gebeurtenissen bij de plaatsen aanklik, dan verschijnen de hieraan gerelateerde personen ook niet en verschijnt er alleen een zoekscherm. Als ik daar vervolgens een naam invoer, dan gebeurt er ook niets. 

Voorheen werkte het allemaal wel, ook bij de publicaties met toegangspoort. Kan dit opgelost worden?

Rianne Renssen - 22 mei 2022 - 16:11

Hallo Rianne, kun je me a.j.b. toegang geven zodat ik ik mee kan kijken?

Wil je 'ns proberen je GEDCOM opnieuw te uploaden om te zien of je probleem daarmee opgelost is? Er gaat weleens iets fout bij het maken van 'n publicatie.

Kun je a.j.b. 'n schermafdruk delen waaruit blijkt wat je beweert? Het gaat om: "Geonames is uit het beheerscherm van mijn publicaties met toegangspoort verdwenen."

Pauline Berens EBBI - 23 mei 2022 - 09:09

Beste Pauline,

Dat heb ik al gedaan. M.i. is dat niet de oorzaak.

Verder wacht ik even rustig de reactie van Bob of Yolanda af.

Rianne Renssen - 23 mei 2022 - 13:00

Beste Rianne, 

Er zijn wat updates geweest, kunt u misschien even uitloggen en opnieuw inloggen (liefst nog met een nieuw opgestarte browser)?

Doet het probleem zich dan nog voor, kunt u dan even een screenshot maken? 

Yolanda Lippens - 27 mei 2022 - 16:43

In het beheerscherm verscheen er altijd een melding van geonames wanneer er sprake was van niet unieke plaatsnamen. De exacte tekst van die melding weet ik niet meer (probleem bestaat al geruime tijd). Ik heb bij stamboom van Gijzen uitgeprobeerd of het daar nog wel werkt door een niet unieke plaatsnaam in te vullen waar ik voorheen een melding van kreeg, maar ook daar verschijnt er geen melding meer.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 

Als ik bij stamboom van Gijzen op de kaart bij statistieken, gebeurtenissen in een bepaalde plaats aanklik dan verschijnt er een overzicht van personen die aan deze plaats zijn gelinkt (zie afbeelding). In mijn andere publicaties verschijnt er bij dezelfde handeling niets. Alleen het standaard bijbehorend zoekveld. 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Rianne Renssen - 27 mei 2022 - 19:21

Vreemd, ik snap de oorzaak nog niet, maar de niet (eenduidig) herkende plaatsnamen staat weer in het rijtje:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Bob Coret - 8 jun 2022 - 15:50

Dat is in ieder geval alvast 1 probleem opgelost. Dank!

Verder wacht ik het af.

Rianne Renssen - 8 jun 2022 - 17:01

Dat het klikken op de plaatsen in de kaart bij uw andere publicaties leiden tot een lege zoekresultaatpagina komt doordat deze publicaties niet openbaar zijn, u heeft daar een toegangspoort ingesteld. De gegevens in afgeschermde publicaties zijn niet in de zoekmachine opgenomen, vandaar de lege pagina.

Bob Coret - 24 jun 2022 - 14:48


Ok, duidelijk. Dank voor het antwoord.

Rianne Renssen - 24 jun 2022 - 15:42







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu