stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Sommige datums zijn verdwenen na invoering van de gedcom / genealogische volgorde doorbrokenProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/parenteel-joannes-proost-x-elisabeth-vermeulen/

Beste,

bij het invoeren van een opgefriste gedcom van mijn genealogische gegevens merk ik 2 zaken:

a) sommige datums bijvoorbeeld bij "begraven" zijn verdwenen bij de publicatie. Met als gevolg dat sommige personen niet meer gekoppeld zijn.

b) de genealogische boom is de generatieopeenvolging doorbroken of echtgenoten zijn losgekoppeld

c) bij het opzoeken van een persoon in mijn stamboom krijg ik niet alle mogelijke kandidaten in het keuzemenu (bijvoorbeeld Cornelius Proost)

De toestand a) en b) bestond niet toen ik meer dan een jaar geleden een vorige gedcom oplaadde.

Kunt u mij een verklaring en oplossing geven voor dit euvel?

Met vriendelijke groeten,

Ludo Proost

Ludo Proost - 2 aug 2022 - 15:16

Dag Ludo,

a) Kun je 'n voorbeeld geven van iemand waarvan de begrafenisdatum ontbreekt en die niet gekoppeld is? Graag met 'n link zodat we weten hoe het probleem er uit ziet. Dus, als partner van iemand ontbreekt, dan graag 'n link naar de persoonspagina van die persoon.
Zie je mensen die ontbreken in je publicatie wel terug in het beheerscherm Bekijk/Bewerk Openbaarheid Personen?

b) Kun je 'n schermafdruk delen waaruit het probleem blijkt?

c) Hoeveel mensen met de naam Cornelius Proost had je verwacht in de lijst? Ik zie nu 15.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Sowieso zie ik iets vreemds aan je statistiekenpagina. Je gaf aan dat je pakweg n jaar geleden je GEDCOM voor 't laatst hebt ververst. Toch ontbreken bezoekersaantallen op https://www.genealogieonline.nl/parenteel-joannes-proost-x-elisabeth-vermeulen/tellingen.php
Om te checken of dat probleem zich alleen in jouw publicatie voordoet of ook in de mijne heb ik zojuist m'n publicatie vernieuwd. Even wachten op 't resultaat...

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 4 aug 2022 - 12:31

Beste,

a) Er is niets vreemd aan het ontbreken van de statistieken. Ik heb enkele dagen geleden de invoer verwijderd (niet vervangen) en dus verdwijnen de statistieken.
b) In mijn genealogische boom komt al zeker 29 keer de naam Cornelius Proost (in de periode 1612-1963/ allen geboren voor 1922) voor. Daar heb ik dan nog niet de 10 mannen Proost bijgeteld die o.a. bij meerdere voornamen ook Cornelius tellen.

c) Ontbreken van een begrafenisdatum en/of ontbrekende koppeling met voorouders.

Voorbeeld 1 van het ontbreken van een begrafenisdatum Cornelius Proost (°13/7/1614 begr. 10/11/1682). Deze persoon moet dan gekoppeld zijn aan  zijn ouders Joannes Proost x Elisabeth Vermeulen (geschat geboortejaar 1570). Die koppeling ontbreekt.

Voorbeeld 2 van het ontbreken van een begrafenisdatum Joannes Proost (° 5/12/1701, begr. 13/04/1773). Deze persoon moet dan nog gekoppeld zijn aan zijn ouders  Gerardus Proost (1670-1724) x Cristina Druijts (1672-1744). Ook hier ontbreekt de koppeling. Schermafbeeldingen voor voorbeeld 2.

Ik heb uiteraard niet de gehele ingevoerde stamboom gecontroleerd want ik reken erop dat, zoals ik het verleden, de gedcom probleemloos wordt ingevoerd. 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Ludo Proost - 4 aug 2022 - 13:33

Dag Ludo,

1) Wat bedoel je met "de invoer verwijderd (niet vervangen) "? Heb je je publicatie verwijderd op GO en daarna 'n GEDCOM geupload? Of alleen 'n GEDCOM geupload?

2) Volgens mij worden standaard max 15 personen getoond in de keuzelijst met automatisch aangevulde namen. Je ziet alleen de 15 laatst geborenen, vandaar niet Cornelius Proost *1614. Hier is ie:
https://www.genealogieonline.nl/parenteel-joannes-proost-x-elisabeth-vermeulen/I5657.php
In de bronnen is 'n begrafenisdatum te zien, dus ik geloof je meteen dat je die datum ingevoerd had in je stamboomprogramma. Heb je alle velden of in elk geval ook begrafenisdatum meegenomen toen je de GEDCOM genereerde? Kun je de GEDCOM 'ns openen in Kladblok, zoeken naar I5657 en de regels delen van 0 @I5657@ INDI t/m 1 FAMS @F12345@ en van 0 @F12345@ FAM t/m de laatste 1 CHIL regel? I5657 is het nummer van het individu en F12345 het nummer van het gezin van dat individu, niet letterlijk, ik kan niet zien welk nummer het precies is in jouw GEDCOM. Nummer I5657 zie je ook aan het eind van de link van de persoonspagina van Cornelius Proost *1614. Door het delen van deze GEDCOM-regels kunnen we zien of de koppeling met het gezin wel meekomt tijdens het uploaden.
 

Pauline Berens EBBI - 4 aug 2022 - 14:42 (laatst bijgewerkt 4 aug 2022 — 15:28 door auteur)

Beste,

bij 1) dit heb ik gisteren uitgevoerd: publicatie verwijderd op GO en daarna 'n nieuwe GEDCOM geupload

bij 2) slechts 15 personen in de keuzelijst? Dat is vervelend want dan kan ik geen startpunt bij Joannes Proost 1570 plaatsen. Ook daar zijn er meer dan 15 personen Proost met de voornaam Joannes

3) Ik heb de gedcom geopend en  vind wel  I5657 en 0 @I5657@ INDI  terug, 

maar dit vind ik bij een zoekfunctie in de kladblok niet terug 1 FAMS @F12345@  en idem voor 0 @F12345@ FAM.
 

Is het niet zinvoller dat ik u de bewuste gedcom per e-mail stuur stuur zodat u zelf de regels kunt bekijken? 

 

4) Voor de aardigheid heb ik de bewuste gedcom ingevoerd bij Aldfaer en daar vind ik geen van de volgende genoemde problemen terug: geen begrafenisdatum overgenomen, onderbreking in de genealogische boom.


5) Mijn gedcom wordt opgemaakt in Legacy 9 en is de versie 5.5.1 Ik sluit geen enkel voorgesteld persoonsgegevens uit. BURI staat er voor begrafenisdatum.

 

Met vriendelijke groeten,

Ludo Proost - 4 aug 2022 - 19:09

ad 1) Alleen n nieuwe GEDCOM uploaden is genoeg, die vervangt je hele vorige publicatie.😉

ad 2) Bij startpunten is geen max 15, ik heb het even uitgeprobeerd, zoals je ziet staat het grijze blokje binnen de schuifbalk onderaan, wat syuggereert dat er tientallen zoekresultaten zijn, in mijn voorbeeld namen die beginnen met Gerhard Heinrich.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Bij I5657 hoort niet letterlijk 1 FAMS @F12345@, kijk welk FAMS nummer in je GEDCOM bij I5657 staat. 12345 heb ik bij wijze van voorbeeld gekozen. Het nummer begint wel met de F van Family.

ad 4) Wat bedoel je, zie je in Aldfaer wel of geen begrafenisdatum op persoonspagina's waar die datum ontbreekt op GO? Kloppen alle koppelingen met ouders wel of niet in Aldfaer op persoonspagina's waar die info ontbreekt op GO? Het antwoord wordt vermoedelijk vanzelf duidelijk als ik je GEDCOM zie:-)

ad 5) Toen je de vorige keer in 2019 je GEDCOM ging uploaden was die GEDCOM destijds ook gemaakt met Legacy 9 GEDCOM-versie 5.5.1 ?Zonee, op basis waarvan verwacht je dat Legacy 9 geschikt is voor 't maken van GEDCOM's die gepubliceerd kunnen worden op GO? 

Op https://www.genealogieonline.nl/en/GEDCOM-tags/gedcom-5.5.1-grammar.php staat e.e.a. over GEDCOM-versie 5.5.1 op GO.

Legacy is wel 'n stamboomprogramma waarmee meer mensen werken die publiceren op GO volgens

https://www.stamboomforum.nl/subfora/45/0/0

Ik zie net dat je in 2019 ook al Legacy had volgens https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/74005/0

Pauline Berens EBBI - 4 aug 2022 - 22:20 (laatst bijgewerkt 4 aug 2022 — 22:30 door auteur)

1) Startpunt. Ter info de gezochte Joannes Proost uit 1570, en aanwezig op Genealogie Online, komt niet voor in de zoeklijst. Mijn conclusie: de lijst neemt niet alle kandidaten op.

2) Aldfaer. Aldfaer importeert zonder problemen de gedcom en geeft de stamboom zonder fouten weer: er zijn geen onderbrekingen in de stamboom en begrafenisdatums zijn zichtbaar. Dus ik concludeer voorlopig: het ligt dan waarschijnlijk niet aan de gedcom.

3) Legacy 9 en gedcom 5.5.1 De gedcom die ik vorig jaar invoerde op Genealogie Online was door hetzelfde programma en met dezelfde gedcomversie opgemaakt. Dus ik verwacht dan ook nu een feilloze invoer bij Genealogie Online.

Met vriendelijke groeten.

 

P.S. Ik heb u de gedcom per e-mail bezorgd.

Ludo Proost - 5 aug 2022 - 10:33

ad 1) Er zijn meerdere keuzelijstjes, die met max 15 en automatisch aanvullen bij het zoeken naar 1 persoon zoals in de volgende schermafdruk...

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

en de keuzelijst in het startpuntenbeheerscherm, ook met automatisch aanvullen, maar  zonder maximum aantal personen, zie volgende schermafdruk.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Kan het zijn dat we langs elkaar heen praten en jij aangeeft dat Joannes Proost *1570 ontbreekt in t eerste lijstje terwijl ik voorstel dat je die persoon zoekt in het startpuntenbeheerscherm? Aangezien daar geen maximum lijkt te zijn zou je hem moeten zien volgens mij. Wil je a.j.b. 'n schermafdruk delen van de keuzelijst van je startpuntenbeheerscherm terwijl je zoekt naar Joannes Proost *1570? 

ad 2) Da's goed nieuws, wil je in Aldfaer 'ns 'n GEDCOM genereren en die uploaden naar GO? Als dat werkt is er dus 'n probleem op GO met Legacy GEDCOM 5.5.1

ad 3) Mee eens, eerst even afwachten wat de voorgestelde actie bij punt 2 oplevert.

Je GEDCOM nog niet ontvangen. Wil je m'n emailadres even checken? Het adres dat ik je stuurde klopt.

Pauline Berens EBBI - 5 aug 2022 - 13:11 (laatst bijgewerkt 5 aug 2022 — 14:50 door auteur)

Beste,

STARTPUNT  Bij het vastleggen van het startpunt van mijn stamboom verschijnt Joannes Proost, geboren omstreeks 1570, niet in de keuzelijst.. Maar ik stel vast dat zijn steekkaart/beschrijving/fiche/naamkaart volledig is losgekoppeld van die stamboom als ik zijn gegevens opzoek.
GEDCOM  Ik heb nogmaals de gedcom gestuurd naar het door u geleverde e-mailadres.  Misschien is de vorige zending bij spam geraakt?

Ludo Proost - 8 aug 2022 - 09:42

Joannes Proost *1570 zit wel in je publicatie dus je zou hem moeten zien in de keuzelijst bij beheer startpunten, ook al zijn er 37 mensen met die naam in je publicatie. Kun je a.j.b. 'n schermafdruk delen van de keuzelijst in het startpuntenbeheerscherm? Eerst zien, dan geloven:-) Weet je hoe je 'n schermafdruk kunt maken?

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Verder stelde ik voor dat je na het inlezen van je GEDCOM in Aldfaer een GEDCOM genereert in Aldfaer en die gaat uploaden naar GO. Om te zien of koppelingen en begrafenisdatums dan goed meekomen net als in Aldfaer. Begrijp je wat ik bedoel?

Pauline Berens EBBI - 8 aug 2022 - 09:59

Ik ben niet te tevreden over uw antwoorden.

STARTPUNT  U zal me moeten geloven. Ik ben niet van plan om meerdere schermafdrukken te maken van die keuzelijst die tientallen personen bevat. Op één schermafdruk staan niet alle kandidaten. De gezochte Joannes Proost (1570-) staat niet in de volledige lijst. En zoals ik bij de vorige post meldde: deze Joannes Proost is op GO opgeladen want ik heb zijn persoonskaart gevonden.

GEDCOM Stel dat ik een gedcom zou opmaken via Alfdaer en opladen op GO, wat brengt dit bij? Dat ik in de toekomst met een omweg lang Aldfaer een gedcom moet maken? Het probleem is dat in het verleden ik met dezelfde configuratie uit Legacy probleemloos een gedcom kon maken en opladen. Waarom zou dat nu opeens niet meer kunnen? Wilt u de toegezonden gedcom bestuderen en mij uw bevindingen melden?
 

Ludo Proost - 8 aug 2022 - 14:11

Dat je niet tevreden bent over m'n antwoorden kan ik me helemaal voorstellen Ludo, ik ben nog bezig met vragen stellen, antwoorden komen hopelijk later. Ik vind het onderzoek ook moeizaaam gaan; vraag je telkens iets te doen zodat ik begrijp wat er gebeurt en jij doet vaak net niet of niet precies genoeg wat ik van je vraag. Mensen kunnen wel zeggen dat ze iets doen, zien of uitleggen, maar vaak genoeg blijkt als ik er naar kijk dat het toch weer net anders is. Ik heb dezelfde rechten als jij, minder zelfs, omdat jij 'n Premium abo hebt:-) Dus, geef de moed niet op in dit stadium, maar werk 'n beetje mee:-)

Je GEDCOM heb ik nog steeds niet ontvangen, weet niet waar dat fout gaat. Probeer het eens via WeTransfer. 

Als 'n GEDCOM genereren met Aldfaer en uploaden naar GO wel lukt betekent dat niet dat je voortaan altijd ook Aldfaer moet gebruiken, maar zie ik in je publicatie welke data wel/niet meekomen. Het zou namelijk kunnen dat bij het inlezen van 'n GEDCOM gemaakt met Legacy iets veranderd is op GO bijv. waardoor sommige data die wel in de GEDCOM zitten toch niet getoond worden in je publicatie. Houd de moed er in, Bob Coret en Jolanda Lippens overleggen elke 2-3 weken over lopende zaken op dit forum, dus het kan even duren voordat zij je helpen.

Inmiddels gezien dat je hetzelfde probleem met startpunten definiëren ook in 2019 aangekaart hebt, dat probleem staat als opgelost gemarkeerd, hoewel nergens de oplossing zelf is te lezen.

https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/74005/0

Ik kan je probleem met startpunten niet reproduceren, gezocht op Maria Hake, 'n veel voorkomende naam in mijn publicatie. Links zie je de vroegst geboren Maria Hake in m'n publicatie, rechts de eerst gevonden en dus ook vroegst geboren Maria Hake in m'n stamboomprogramma Pro-Gen, sortering Achternaam, Geboortedatum, Voornaam.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Je GEDCOM zojuist via WeTransfer ontvangen, bedankt. Ingelezen in Pro-Gen, waarbij 'n heleboel velden niet meekomen in de import, ook niet de begrafenis van  Cornelius Proost ~13 Jul 1614, wel de koppeling met z'n ouders. Ik kan wel handmatig 'n koppeling leggen tussen velden in je GEDCOM en velden in Pro-Gen tijdens het importeren, maar doe dat bewust niet omdat ik niet weet welke keuzes GO hierin maakt. Gezocht op Cornelius Proost ~13 Jul 1614 in je GEDCOM. Overlijden ontbreekt. Begraven:
1 BURI
2 DATE 10 Nov 1682
2 PLAC Vosselaar

Het zou kunnen dat als datum overlijden ontbreekt GO niet checkt of datum begrafenis gevuld is. In je GEDCOM ingelezen in Pro-Gen komt het niet voor dat datum overlijden ontbreekt en datum begrafenis wel aanwezig is. 

Problemen met relaties in Legacy waren er al eerder, al is het probleem destijds niet opgelost. https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/31568/0 Er zijn momenteel 225 oftewel 2% gebruikers met Legacy. Dus veel hulp is er niet beschikbaar op dit forum, onduidelijk of je problemen ook bij andere gebruikers optreden. Je gaf al aan dat je je GEDCOM probleemloos kunt inlezen in Aldfaer. Als je in Aldfaer 'n GEDCOM kunt genereren die probleemloos wordt gepubliceerd raad ik je aan over te stappen op Aldfaer, nog gratis ook, tenzij Bob Coret je problemen met t inlezen van Legacy GEDCOM's binnenkort gaat oplossen. 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Pauline Berens EBBI - 8 aug 2022 - 15:22 (laatst bijgewerkt 9 aug 2022 — 21:48 door auteur)


De publicatie is verwijderd. Nu kan ik niet meer achterhalen wat het probleem was.

Bob Coret - 3 nov 2022 - 15:33Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu