stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Familiestamboom verwijderenProfiel afbeelding

Ik wil onze familiestamboom verwijdert hebben. We hebben geen toestemming gegeven dit op internet te plaatsen. Staat op genealogie online. Petronella Ijmker geboren 13 februari 1934, man en kinderen. Allemaal verwijderen graag. 

Jenny Botter - 16 mar 2023 - 20:38

Heeft u al contact opgenomen met de opstellers van de stamboom?

Ik zie bij een van hen kinderen afgeschermd, bij de andere twee inderdaad vermelding van namen (geen data)

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

mvg-Ben

Ben Wegman - 16 mar 2023 - 20:48

Jawel, bij de kinderen van Petronella IJmker staan naast de namen deels ook data vermeld. Kunt u aangeven wie de namen en data er op heeft gezet? Er staat vermeld dat de familie toestemming heeft gegeven, maar dit is niet het geval. Wj willen de namen en data verwijdert hebben. 

Jenny Botter - 16 mar 2023 - 22:25

Stamboom Botter » Genealogie Online

Stamboom Klavers » Genealogie Online

Genealogie Slot » Genealogie Online

Klik elk van de bovenstaande links aan en je ziet een contact link. Bericht aan die personen wat je graag verwijderd wilt zien.

mvg-Ben

Ben Wegman - 16 mar 2023 - 23:07

Bij de "genealogie Slot" worden idd namen van levende (klein)kinderen genoemd (met bij verschillende een geboortedatum/jaar en -plaats), de maker van die genealogie kunt u verzoeken deze namen en de andere gegevens te verwijderen. De andere twee stambomen hebben bij de levenden netjes "niet openbaar" staan, daar is dus niets mis mee.

Anneke 12 - 16 mar 2023 - 23:37 (laatst bijgewerkt 17 mar 2023 — 13:31 door auteur)

Ik hebben een email gestuurd naar fake slot en hij wil de gegevens niet weghalen. Hij zegt dat hij de info op internet heeft gevonden en dat deze dus al openbaar was. Datvhij zich daarmee aan de privacy wetgeving houdt. Op zijn site geeft hij aan dat hij toestemming heeft van de betrokken personen, maar dat is dus een leugen. En hij houdt zich dus ook niet aan de regels van uw platform, want daar staat dat geen gegevens van levende personen mogen worden vermeld. Wat kan ik of wat kunnen jullie hier verder aan doen? Dit is toch te gek voor woorden.  HG, Jenny Botter. 

Jenny Botter - 18 mar 2023 - 20:33

Ik neem aan dat de hr Coret bij zijn 2 wekelijks overleg op uw bericht zal reageren met evt aktie.

mvg-Ben

Ben Wegman - 18 mar 2023 - 21:57 (laatst bijgewerkt 18 mar 2023 — 21:57 door auteur)

Ik begrijp uit deze discussie dat Bob Coret de gegevens kan verwijderen. Even afwachten dus tot hij de vraag gelezen heeft.

Anneke 12 - 19 mar 2023 - 17:27

Dank, dan wacht ik de reactie van de heer Coret even af. 

Jenny Botter - 21 mar 2023 - 21:49

Mevrouw Botter,

In de publicatie Genealogie Slot zie ik personen voorkomen via nog leven. De auteur van deze publicatie heeft hierbij specifiek aangegeven dat er toestemming is van de persoon in kwestie. Uit uw schrijven begrijp ik dat dit niet het geval is. De auteur overtreed hiermee de AVG en daarmee ook de regels van Genealogie Online (dat gegevens al op internet staan of in de krant betekent geen toestemming!). Ik zal de persoon in kwestie hierop wijzen en nogmaals verzoeken om toestemmingen te verwijderen zodat de gegevens uit de publicatie verdwijnen. Als de auteur daar geen gehoor aan geeft rest mij niets anders dan de gehele publicatie te verwijderen voor het overtreden van de regels

Bob Coret - 24 mar 2023 - 16:09


Geachte heer Coret, hartelijk dank voor uw reactie. Wij hebben inderdaad geen toestemming gegeven voor het plaatsen van onze gegevens. De reactie van de heer Slot vind ik daarom ook heel frustrerend. Wij zien er naar uit dat deze gevoelige persoonlijke data van het internet verdwijnen. Hartelijk dank alvast voor uw inzet. Met vriendelijke groet, Jenny Botter

Jenny Botter - 24 mar 2023 - 17:41Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu