stamboomforum

Forum logoHelpdesk » hoe een verkeerde partner verwijderen en vervangen door de juiste opgelost



Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser)

Ik heb bericht gekregen in genealogie online van liza verstraeten dat Verstraten Joannes, geboren in 1704 gelinkt is aan een verkeerde partner. Het is niet Van Holsaets maar Verkissen Catharina waarmee Joannes gehuwd is. Heb bevestiging gevonden hiervan in Family Search stambomen. 

Ik wil nu hier in mijn stamboom Holsaets verwijderen en vervangen door Verkissen maar zie geen mogelijkheid of knop om het profiel van Holsaets te openen en haar te verwijderen. Graag uitleg hoe dit bij genealogieonline in zijn werk gaat.

Met vriendelijke groet,

André Ignoul

Andr? Ignoul - 7 mei 2023 - 16:04

Dag André,

Misschien werkt GenealogieOnline iets anders dan je verwacht. Ga als volgt te werk:

  1. In je stamboomprogramma op je eigen pc of laptop voer je de wijziging door. 
  2. Vervolgens genereer je een nieuwe GEDCOM. 
  3. Die GEDCOM ga je uploaden naar GenealogieOnline. 
  4. Zodra je publicatie bijgewerkt is zul je zien dat de wijziging op GenealogieOnline is doorgevoerd.

Laat even weten of je nog hulp nodig hebt. 

Pauline Berens EBBI - 7 mei 2023 - 16:09

Hallo Pauline

bedankt voor je antwoord.

Ik was er al bang voor dat het zo zou moeten opgelost worden, amai zeg. Voor iedere wijziging een gedcom gaan maken. Wel een belachelijk systeem dan, moet ik zeggen. Teleurstellend. 

Waarom zijn de personen hun profielen niet rechtstreeks aan te passen, zoals in Geneanet en My Heritage?? Moet toch niet zo moeilijk zijn om daar voor te zorgen??

Groetjes

André Ignoul

Andr? Ignoul - 7 mei 2023 - 16:40

Dag André, je hoeft ook niet na elke wijziging 'n nieuwe GEDCOM te maken. Ik doe dat tenminste niet. Als je af en toe 'n GEDCOM genereert is 't ook prima. Dat bepaal je zelf. 

Fijn dat je in de gaten hebt dat Geneanet en My Heritage anders werken dan GenalogieOnline. Een voordeel van de methode van GenalogieOnline is dat je stamboomprogramma leidend is en je 'n GEDCOM kunt uploaden naar meerdere sites. Aan jou te beslissen of je dat 'n voordeel vindt. Voor mij geldt dat tenminste wel. Elk publicatieplatform heeft zo z'n eigen prachtige functionaliteit. GenalogieOnline heeft bijv. uitgebreide statistieken, aanknopingspunten en 'n forum.

Pauline Berens EBBI - 7 mei 2023 - 17:04 (laatst bijgewerkt 7 mei 2023 — 17:41 door auteur)

Dag Pauline, goede morgen.

Bedankt voor je bericht.

Wat is nu in feite het nut en de bedoeling van genealogie online als je de gegevens niet up to date kunt houden, zodat ook andere leden de juiste informatie krijgen?? "Af en toe" een gedcom genereren, dus bijv. twee of drie keer per jaar, wat een hoop fouten kan dat veroorzaken in stambomen van andere leden??? 

Hahaha fijn dat ik de gaten heb dat Geneanet en MH anders werken?? Je zegt het beter omgekeerd. Ontgoocheld dat genealogie online anders werkt dan Geneanet en MH. Ik werk al meer dan 10 jaar met MH en een vijftal jaren met Geneanet. Wat bedoel je met de tekst :"Een voordeel van de methode van GenalogieOnline is dat je stamboomprogramma leidend is"???  Je kunt hier NIET doen met je stamboom wat je zou moeten kunnen doen, is dus zeker geen voordeel. Ook bij Geneanet en MH en andere stamboomsites kunnen je gedcoms uploaden naar andere sites, is dus geen extra voordeel specifiek voor genealogie.online. En Geneanet en MH hebben ook de mogelijkheid om kwartierstaten te maken, statistieken te bekijken en fora voor hulp.

Maar als ik hier niet de mogelijkheid heb om personen en hun gegevens toe te voegen of verbeteringen aan te brengen behalve met steeds een gedcom te generen vind ik de sites waardeloos en ik ga de stamboom dan ook verwijderen.

Vriendelijk groet en het beste ermee.

André Ignoul

Andr? Ignoul - 8 mei 2023 - 06:46

Hoi André, ik denk dat je het niet helemaal begrijpt: Je houdt je stamboom niet bij met Genealogieonline, het is geen genealogie software of interactieve website. Als je dat niet prettig vindt werken zijn er andere mogelijkheden voor je, maar is geen reden om deze site zo af te kraken en daarmee de ruim 7000 genealogen die hun stambomen hier hebben gepubliceerd. 

Na wat aanpassingen in je stamboom en zeker als die verstrekkend zijn zoals een verkeerde partner, maak je even een nieuwe Gedcom en ververs je die op deze site. Dat kan ook meerdere keren per dag indien gewenst en is zo gepiept en snel doorgevoerd. 

Ronk - 8 mei 2023 - 10:44

Dag André, zoals Ronk al aangaf als de GO-werkwijze niet bij je past kies je 'n ander publicatieplatform, prima. 

Wat ik me wel afvraag, hoe houd je beide sites synchroon aangezien je schrijft:

Ik werk al meer dan 10 jaar met MH en een vijftal jaren met Geneanet.

Waarom wil je weg bij MyHeritage en/of Geneanet? Of is dat niet de bedoeling ook al publiceer je nu (ook) op GO? 

Nog iets waar ik graag op wil reageren:

.... wat een hoop fouten kan dat veroorzaken in stambomen van andere leden

Dat valt wel mee als jij je publicatie beter voorziet van bronnen (nu 42%). Dan kunnen derden je vermeende feiten gemakkelijker checken. 

Pauline Berens Wesuwe - 8 mei 2023 - 12:29

Ik heb al aangegeven dat ik mijn stamboom heb bij Geneanet en ook terug My Heritage heb betaald om daar de stamboom te gebruiken. Vorig jaar heb ik die niet betaald omdat we hier op 16 december 2021 een hevige tyfoon hebben gehad waardoor we een drietal maanden zonder stroom en internet hebben geleefd en ze mij de volle pot wilden doen betalen. In februari heb ik hun aanbod van 39 euro voor een jaar niet afgewezen..Een andere publicatieplatform hoef ik dus niet te kiezen. 

Wat je vraag betreft over hoe ik beide sites synchroon hou?? Simpel, ik gebruik GEEN gedcom daarvoor, ik vul de gegevens zowel in Geneanet in als in de Family Tree Builder, prefereer eerst ze in Geneanet in te vullen waarna ik ze met copy/paste naar FTB overbreng. Doe ik zowel met tekst als met foto's als met aktes die ik van Familysearch download en eerst in mappen opsla. My Heritage online heb ik sinds ik eind februari dat weer beschikbaar had, nog niet gedaan.

Bij Geneanet wil ik niet weg, ben er heel tevreden over. My Heritage is wat anders, hangt ervan af wat ze volgend jaar voor een abo gaan vragen. Voor mij zijn dat geldwolven die op elke bron een monopolie willen hebben en het, in tegenstelling tot Geneanet, enkel voor het duurste abo ter beschikking stellen. Vind dat oneerlijk naar de gebruikers toe. En als we MH moeten volgen, hoeven we niks anders te doen dan maar bezig te zijn met al hun smart matches, record matches en discoveries te bekijken en te beantwoorden, fouten incluis. Als iemand nuttige informatie vindt in mijn stamboom, dat hij het dan maar overneemt en controleert of het juist is. Waarom moet dat dan bevestigd worden. 

Dat ik op GO gepubliceerd heb was met de bedoeling om mijn opzoekingen ook voor anderen beschikbaar te stellen en daardoor dan mogelijk ook reacties te krijgen met nieuwe informatie.en om Ronk te antwoorden : ik ging van de veronderstelling uit dat hier ook aanpassingen, correcties konden worden gedaan en documenten en foto's konden worden toegevoegd, zoals in Geneanet en MH. Wat gedcoms betreft heb ik geen positieve ervaringen, integendeel. In 2019 heb ik een drietal keer geprobeerd om een gedcom van MH naar Geneanet te maken.Telkens de helft van de personen onbenoemd en met een ?. De admin van Geneanet heeft er toen een maand over gedaan om op zijn PC's de fouten te ontdekken om eindelijk de gedcom in Geneanet te kunnen publiceren.

Mijn publicatie beter voorzien van bronnen?? Ik ben bezig met aktes burgerlijke stand op te zoeken en toe te voegen in de stamboom. Die aktes, zoals je zelf wel weet zijn pas vanaf 1796 ongeveer beschikbaar in Familysearch. In tegenstelling tot Nederland zijn van Belgische dorpen, gemeenten nog steeds geen, of met uitzondering van enkele grootsteden, aktes van huwelijk en overlijdens van na 1920 beschikbaar. Bij die personen die dus niet 1920 zijn overleden of gehuwd kan ik dus geen bron weergeven. Logisch?? 

Ik heb er lang tegen opgezien om kerkregisters van voor 1800 te raadplegen omwille van de moeilijkheid ze te vinden in onduidelijk geschreven en soms wanorderlijke toestanden. Ik vind die 42% dus niet zo een slecht resultaat. En zoals ik in de vorige alinea schrijf anderen kunnen ook zelf opzoekingen doen om te checken of mijn "vermeende" feiten kloppen.

Als laatste item wil ik nog aanhalen dat ik het spijtig vind dat in Stamboomforum weinig tot geen leden uit Nederlands Limburg blijken aanwezig te zijn. Uit de nieuwsbrieven en de familienamen maak ik op dat het vooral stamboomliefhebbers zijn uit meer noordelijke provincies. 

Oh ja, Pauline, op mijn vraag wat je nu juist bedoelde met dat "je stamboomprogramma leidend is" ben je een verduidelijking schuldig gebleven, maar het zal wel aan mij liggen, zekers???

Prettige dag nog.

André Ignoul.

Andr? Ignoul - 8 mei 2023 - 17:25

André, bedankt voor je reactie. Met "je stamboomprogramma leidend is" bedoel ik dat je op meerdere plaatsen je stamboom kunt bijhouden en/of plaatsen. Zoals jij doet op 2 plaatsen alle data invoeren is bijzonder omslachtig en foutgevoelig. Voor je het in de gaten hebt lopen beide stambomen niet meer synchroon. Handiger is dus op 1 plaats bijhouden en vervolgens via GEDCOM 'n kopie elders neerzetten. Die ene plaats noem ik leidend, de andere plaatsen slechts kopieën. Waardoor 't zo moeilijk ging om op MyHeritage 'n GEDCOM te genereren en in te lezen op Geneanet kan ik niet beoordelen. In principe moet 't wel kunnen. Maar op 2 plaatsen je stamboom bijhouden zou ik nooit doen en dus ook niet adviseren:-)

42% Met bronvermelding is idd relatief. Als je geen akte kunt vinden zijn er altijd nog bronnen als "bidprentje", rouwadvertentie, de naam van de persoon van wie je gehoord hebt dat iemand is overleden, de naam en publicatie van wie je 'n feit hebt overgenomen etc. Op naar de 100%! Ken je https://www.delpher.nl/ ? Handig voor geboorte-advertenties.

Als laatste item wil ik nog aanhalen dat ik het spijtig vind dat in Stamboomforum weinig tot geen leden uit Nederlands Limburg blijken aanwezig te zijn. Uit de nieuwsbrieven en de familienamen maak ik op dat het vooral stamboomliefhebbers zijn uit meer noordelijke provincies. 

Wil je meer Limburgers op Stamboomforum ontmoeten die publiceren over Limburgers op GO? Ik heb geen idee hoe de spreiding is van alle genealogen op GO over Nederland. Vind je dat er te weinig genealogen bezig zijn met voor jou interessante families?

Pauline Berens EBBI - 8 mei 2023 - 18:11

Dag Pauline, goede middag/avond.

Ik heb er geen problemen mee om gelijktijdig in Geneanet en in FTB dezelfde gegevens in te voeren en ik check en dubbelcheck die gegevens op juistheid. Tekst uit de aktes en bronnen brengen ik over via kopie/plakken. 

Wat MH betreft heb ik geen informatie of andere stamgebruikers ook die problemen hebben gehad met van MH naar Geneanet een gedcom te genereren. Maar ik heb zowat een vermoeden (terecht of niet??) dat MH misschien een of ander bug of software in haar gedcoms zitten heeft om klanten te ontmoedigen om bij MH weg te gaan omwille van de hoge kosten. In genealogiegroepen in Facebook heb ik al veel klachten gehoord over de MH abo-kosten en hoe de klanten door MH behandeld werden.

Ik ga regelmatig naar de website Inmemoriam.be om overlijdens van na 1920 te vinden van personen in mijn stamboom. Heb er al veel gevonden maar het probleem is dat daar niet uit te concluderen valt welke hun ouders zijn. Het is alleen voor de laatste 20 jaar dat de website de overlijdensbrief en eventueel een foto van de overledene publiceert. Voor eerdere sterfgevallen worden enkel de naam, voornaam en geboorte en overlijdensdatum getoond. Ook vermelden de huidige overlijdensberichten, in tegenstelling tot decennia geleden, niet meer de namen van ouders en schoonouders, waardoor een toewijzing in de stamboom niet mogelijk is.

De website online-begraafplaatsen.nl consulteer ik ook steeds, maar voor België en Limburg zijn niet bijster veel begraafplaatsen opgenomen. Bidprentjes als dusdanig zijn ook weinig te vinden of enkel op enkele websites tegen betaling. Op de website van Heemkundige Kring Kinrooi zijn wel progenlijsten te vinden met gegevens in tekstvorm, soms met vermelding van de partner en/of begraafdatum en plaats.

De website van Delpher ken ik wel, ook al eens bezocht maar of er veel van de Maasregio van Belgisch en Nederlands Limburg instaat, weet ik niet. Ik baseer me al sinds het begin vooreerst op de progen van de Heemkundige Kring Kinrooi om gezinssamenstellingen, geboortes, huwelijken en overlijdens van voor 1920 te zoeken. Heb ook al regelmatig correcties doorgegeven aan die Kring.

Het zou voor mij interessant zijn moesten er in Stamboomforum meer Limburgers gebruik maken van het forum. Maar daar heb ik natuurlijk geen invloed op. het is wat het is. Heb ook voorouders en verwanten uit het Duits-Nederlandse grensgebied.maar het is een probleem om daar bronnen te vinden en te raadplegen. 

Voor mij hoeft hier niet verder meer gediscuteerd te worden. Ik weet nu hoe GO te werk gaat. 

Vriendelijke groet, 

André Ignoul

Andr? Ignoul - 9 mei 2023 - 18:15


Oké André, wil je dan ajb klikken op Markeren als Opgelost?

Pauline Berens EBBI - 9 mei 2023 - 21:37







De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu