stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Persoon onzichtbaar maken voor anderen opgelostProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Chrome browser)

Ik kreeg van iemand het verzoek om gegevens van een persoon in mijn stamboom voor buitenstaanders onzichtbaar te maken. Ik kan niet echt ontdekken waar ik dat zou ,moeten instellen.

Kan iemand mij een tip geven.

Bij voorbaat dank.

Jan Meys1947 - 31 jul 2023 - 15:37

Dag Jan,

Wijzigingen kun je in je stamboomprogramma op je laptop of pc doorvoeren. Vervolgens genereer je 'n nieuwe GEDCOM en gaat die uploaden naar GenealogieOnline. Kortom, het niet tonen van sommige gegevens over 'n bepaalde persoon gaat net als andere wijzigingen in je stamboom doorvoeren. In dit geval zou ik de informatie wel parkeren in 'n veld dat je niet exporteert in de GEDCOM, of als je altijd alle velden exporteert bewaar die informatie buiten je stamboomprogramma. Is hiermee je vraag beantwoord?

Pauline Berens EBBI - 31 jul 2023 - 18:49

Is uw probleem opgelost / vraag beantwoord?

Wilt u dan onderaan uw bericht klikken op 'Markeren als opgelost'?

Zo nee, wilt u ons dan laten weten wat er nog misgaat?

Yolanda Lippens - 15 sep 2023 - 12:41

Sorry voor de late reactie, ik was een aantal weken met vakantie. Mijn probleem is dat ik nog nooit iemand "onzichtbaar" of op "privé" heb moeten zetten. Dus de mededeling "Kortom, het niet tonen van sommige gegevens over 'n bepaalde persoon gaat net als andere wijzigingen" daar kan ik niets mee. Sorry.

Jan Meys1947 - 20 sep 2023 - 12:07

Dag Jan,

Als je aangeeft met welke software je stamboomgegevens verzamelt, dan kunnen specialisten je hier wel aangeven hoe je bepaalde personen kunt afschermen, zodat ze niet meekomen in het gedcom bestand dat je in GenealogieOnline importeert.

Michaël

Boers 2 - 20 sep 2023 - 16:55

Hallo Michaël,

Ik (be)werk hoofdzakelijk met My Heritage. Maak daar Gedcoms en installeer die bij GeneaNet of elders.

Inmiddels heb ik bij MyHer iets gevonden weet echter niet 100% of het werkt. Daar zegt men dat je bepaalde personen op Privé kunt zetten enkel via de FTB (Family Tree Builder). Ik heb dat met een willekeurige persoon geprobeerd en heb gezien dat die persoon inderdaad dan een slotje achter zijn naam krijgt. Maar als ik dan bij MyHer on line kijk zie ik niets wat ik anders ook niet zag. Dus of het werkt kan ik niet bevestigen. Als iemand een keer zou willen kijken, ik heb Duuk David Kanbier  op privé gezet. Maar als ik hem aanklik in FTB staat er bij het Hangslot: Deze persoon is privé (niet met familiesite synchroniseren). Maar die laatste zin interpreteer ik dat  het op privé zetten  van de persoon niet op de familiesite wordt gedaan??   Alvast dank voor de reactie.

Jan Meys1947 - 20 sep 2023 - 21:15 (laatst bijgewerkt 23 sep 2023 — 12:46 door auteur)


Hallo, het probleem is opgelost. Nadat ik FTB twee keer gesynchroniseerd had kwam de persoon die ik hierboven noemde inderdaad ook bij mij als beheerder  als <privé> in beeld. Ik heb hem dus nu weer <normaal> laten weergeven.

Dank voor ontvangen eerdere berichten. Ik zet deze vraag nu  op "opgelost"

Jan Meys1947 - 23 sep 2023 - 13:52De auteur van het eerste bijdrage in dit bericht heeft aangegeven dat de vraag is beantwoord of het probleem is opgelost.

Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu