stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Automatisch toevoegen van een bron in Centurial gebeurd maar gedeeltelijk. geslotenProfiel afbeelding

Betreft Open Archieven (via Chrome browser) op adres https://www.openarchieven.nl/bhi:dd470b2e-7f9b-2465-7b75-301c462f7d09

Beste,

Sinds een week of zo werkt het toevoegen van bronnen via de Centurial tool vanaf OpenArch nog maar gedeeltelijk. Het webpagina ( url) gedeelte wordt wel toegevoegd maar de akte gegevens zoals plaats, datum en aktenummer niet meer. Dit verschijnsel is tegelijk ontstaan met het de verandering in de indexering van de leeftijd. Leeftijd in de indexering aangegeven in maanden zijn nu jaren terwijl op WieisWie de leeftijd wel nog in maanden staat. Ik heb diverse browsers geprobeerd en het door mijn ingevulde internetadres is een voorbeeld, dit verschijnsel doet zich voor ongeacht welke bron ik vanaf Openarchieven probeer toevoegen. Op bvb Online-Begraafplaatsen werkt alles wel nog als vanouds.

Met vriendelijke groet,

Johan van der Donk

Johan van der Donk - 8 sep 2023 - 12:22

Dag Johan, inmiddels Centurial en de browserextensie versie 1.0.2 geïnstalleerd, want nieuw voor mij en hetzelfde huwelijk dat jij beschrijft binnengehaald op Openarchieven en op https://www.wiewaswie.nl/nl/detail/31691913. Inderdaad komt datum huwelijk niet mee, anders dan als tekst.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Je schreef: "Dit verschijnsel is tegelijk ontstaan met het de verandering in de indexering van de leeftijd."

Waar zie je die verandering in indexering? In Centurial? Op OpenArchieven? Werkt de browserextensie sinds 'n week anders?

Ook 'n huwelijk met vermelding van leeftijden op https://www.openarchieven.nl/bhi:b147711e-08f8-4d8b-8c24-8800689352fa binnengehaald met de browserextensie. Ook geen huwelijk of leeftijd bij huwelijk te zien in Centurial. In tab Gebeurtenissen zie ik alleen geboortedatums en datums van overlijden, geen trouwdatums.

Pauline Berens EBBI - 8 sep 2023 - 16:41

Dag Pauline, de verandering in de eenheid van leeftijd zie ik alleen in openarchieven, ik heb wat eerdere bronnen teruggehaald uit Centurial en zie dat de bronnen waar de leeftijd in maanden aangegeven staan op openarchieven nu in jaren aangegeven staan. Dit is mij sinds een week of zo opgevallen en sinds die tijd worden bronnen die ik via de tool binnen haal maar gedeeltelijk binnen gehaald. Het gedeelte van de akte ontbreekt in zijn geheel en dat gedeelte werder eerder wel binnengehaald. Dus ja ik schat dat fenomeen zich sinds een week voordoet.

Groet,

Johan

Johan van der Donk - 8 sep 2023 - 18:21

Het probleem lijkt me inmiddels duidelijk, de eenheid van leeftijd is veranderd van maanden in jaren op OpenArchieven volgens jou, waardoor 'n record niet meer helemaal ingelezen kan worden in Centurial. 15 September overleggen Bob Coret en Yolanda Lippens, even geduld a.u.b...

Pauline Berens EBBI - 9 sep 2023 - 09:02

Of dat de oorzaak is kan ik niet beoordelen, wel opvallend dat beide zaken volgens mijn waarneming ongeveer tegelijk hebben plaats gevonden. Ik wacht gedudldig af en ongeacht de uitkomst, alsvast dank voor de moeite :)

Johan van der Donk - 9 sep 2023 - 10:37

Graag gedaan. Of wijziging bij OpenArchieven de oorzaak is kan ik niet beoordelen, ik vatte alleen het probleem samen aangezien ik te weinig ervaring heb met Centurial om de oorzaak aan te wijzen. Bij mij ging 't inlezen van 'n huwelijk op Wiewaswie namelijk ook al fout. Ik kan je dus nog wel vragen ook 'n Wiewaswie-huwelijk in te lezen om te zien of Centurial trouwdatum en leeftijden correct inleest.

Pauline Berens EBBI - 10 sep 2023 - 09:45 (laatst bijgewerkt 10 sep 2023 — 14:03 door auteur)

Beste Johan,

Ik vermoed dat het niet overnemen van gegevens van de akte op Open Archieven te maken heeft met de wijziging in de domeinnaam, openarch.nl is openarchieven.nl geworden. Op zich wordt alles netjes doorverwezen, maar Centurial vertrouwd deze nieuwe domeinnaam wellicht nog niet. Ik heb hiervan melding gemaakt (https://github.com/fouke-boss/Acoose.Centurial/issues/2) bij de maker van Centurial.

Bob Coret - 15 sep 2023 - 13:03


Dankjewel Bob, we wachten eens af Fouke heeft het momenteel druk met andere zaken, tot dan worden de bronnen gedeeltelijk handmatig ingevoerd :)

Johan van der Donk - 16 sep 2023 - 11:45
Dit onderwerp is gesloten, omdat er 3 maanden geen activiteit was in dit onderwerp.Nieuw onderwerp plaatsen
U kunt dus geen reactie meer plaatsen bij dit onderwerp. Wel kunt u natuurlijk een nieuw onderwerp starten.