stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Toegangspoorten: Nieuwe user kan niet inloggen geslotenProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Edge browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/de-jong-stamboom/#inloggen-tp

Ik heb de voor mij (functie in abonnement nog niet eerder gebruikt) mij nieuwe functie Toegangspoorten gebruikt.
Daarbij heb ik een 1e user toegevoegd (testuser en testmailadres van mezelf), deze testuser krijgt op zijn mailadres idd. een uitnodigingsmail.

Nadat ik de link volg om een wachtwoord in te stellen krijg ik ook de gelegenheid op dit in te voeren. De gegevens voer ik dan meteen automatisch in mijn mijn wachtwoordkluis Bitwarden.

Als ik vervolgens probeer in te loggen krijg ik een fout:

Deze pagina werkt momenteel niet

www.genealogieonline.nl kan dit verzoek momenteel niet verwerken.

HTTP ERROR 500

 

Ingevoerd mailadres en wachtwoord kunnen niet fout zijn want deze komen uit de kluis.
Volgens Wat is een 500 internal server error, en wat doe ik er aan? - Vraag & antwoord - NetMatters.nl is dit een fout waar ikzelf niets aan kan doen.

 

Wanneer ik de browser afsluit en helemaal opnieuw begin met inloggen krijg ik de fout:
De door u opgegeven combinatie van e-mailadres en wachtwoord is niet juist. Bent u uw wachtwoord vergeten?

update 23:28: ik voer de nieuwe user in in browser Firefox en test dit dan op de andere monitor (zelfde PC) in browser Edge. Toen dit niet werkte: User deleted. Acties herhaald maar dan in andere volgorde van browsers. Resultaat hetzelfde.

Ik krijg het gevoel dat deze functie nog niet helemaal is gebugfixed.

Peter de Jong - 12 nov 2023 - 21:40 (laatst bijgewerkt 12 nov 2023 — 23:30 door auteur)

Dag Peter, wil je mij 'ns uitnodigen a.j.b. voor je toegangspoort? 

pauline.berens apenstaartje gmail.com

Pauline Berens EBBI - 13 nov 2023 - 10:24

Je bent uitgenodigd @Pauline Berens EBBI

Ik had mijn testuser aangemaakt zonder deze te koppelen aan een bestaand persoon in mijn publicatie (want bestaande personen kwamen tot nu toe niet door het privacyfilter heen).
Maar gisteren heb ik voor het eerst de toegangspoort ingesteld en de publicatie ververst met mijn gehele bestand (dus zonder privacyfilter). Gelukkig bleek bij een test dat de instellingen van de toegangspoort werken, als je niet bent ingelogd zie je geen personen die je niet zou mogen zien.
Dus heb ik de testpersoon verwijderd en opnieuw aangemaakt en gekoppeld aan mijn eigen naam in de publicatie en nu kan ik opeens wel inloggen na de wachtwoord-wijziging! Geen foutmeldingen meer. Ik kom nu terecht op mijn eigen pagina en kan rondhuppelen in mijn publicatie.
Zou dit een oorzaak kunnen zijn van de fout die ik opmerkte?

Vannacht (jaja) lag ik ook te bedenken: zou het kunnen liggen aan de manier van inloggen? Je komt bij het inloggen bij de verschillende onderdelen van GO (Familiearchief, Forum, Gids, Archief, etc) steeds terecht op 

https://inloggen-bij-genealogie.coret.org/www.openarchieven.nl/?lang=nl

met ergens achter de '/' wel www.openarchieven.nl of vergelijkbaar, maar toch lijkt het inlogproces telkens neer te komen op eenzelfde stukje programma. Zomaar een gedachte, misschien kan je er wat mee.

Peter de Jong - 13 nov 2023 - 12:18

Dag Peter, het lijkt te kloppen wat je beweert, ik kan ook niet inloggen via je toegangspoort, ook niet na herhaaldelijk proberen, zie schermafdruk.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Maar dan zie ik iets vreemds: via m'n profielmenu rechtsboven kan ik naar de startpagina van jouw publicatie?! Daar kan ik de pagina van 'n mogelijk nog levende persoon zien, want geboren in 1959. Het aantal mensen met de naam de Jong in je publicatie is 150. Dit suggereert dat ik de toegangspoort gepasseerd ben:-) Een bevestiging was wel handig geweest. Want nu leek het alsof het inloggen niet goed ging. Na uitloggen is het aantal mensen met de naam de Jong in je publicatie 129. De mogelijk nog levende kan ik niet terug vinden. 

Je vraag "Zou dit een oorzaak kunnen zijn van de fout die ik opmerkte?" kan ik niet beantwoorden. Ik probeer problemen graag te reproduceren voordat ik iets beweer en dat gaat in dit geval slechts beperkt door m'n Probeer-abo. Het wachten is nu op het volgende overleg van Bob Coret en Yolanda Lippens, zie ook
https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/88831/0/griep_op_de_helpdesk_update_nog_steeds_niet_terug

Pauline Berens EBBI - 13 nov 2023 - 13:45 (laatst bijgewerkt 13 nov 2023 — 14:19 door auteur)

Eigenlijk ben ik wel blij dat jij hetzelfde ziet, dan ben ik nog niet de weg kwijt ...

Het is dus wel duidelijk dat er een bug is. Moet ik die weer vinden, nou ja, jarenlang ICTer geweest en die lezen geen manuals maar gaan gewoon klikken en op zoek naar functionaliteit ;)

Ik heb je mailadres vanochtend toegevoegd zonder je aan een persoon te koppelen, daarmee ging het bij mij eerst ook fout.
Vanmorgen ging het met mijn testmailadres wel goed als ik er ook een persoon aan koppel.
Daarom stel ik voor dat ik je even verwijder en opnieuw aanmaak.

Ik hoor dan wel wat je bevindingen zijn.

Peter de Jong - 13 nov 2023 - 16:08

Volgens mij gaat 't nu wel goed, d.w.z. ik klik op de link die je me stuurde, moet m'n wachtwoord wijzigen die alleen achter toegangspoorten gaat gelden volgens de toelichting en beland op de pagina die over jou gaat in jouw publicatie. Nog steeds zie ik in m'n profielmenu rechtsboven jouw publicatie bij Mijn Publicaties staan. Dat zou ik anders noemen, toegang tot jouw publicatie verwacht ik in 'n aparte categorie genaamd Toegangspoort bijv. 

Is je probleem hiermee opgelost?

Pauline Berens Wesuwe - 14 nov 2023 - 11:59

Mooi dat je nu wel goed kan inloggen en in de publicatie kan rondkijken, maar daarmee is het probleem nog niet opgelost.
Ik trek adhv deze tests de conclusie dat een nieuwe gebruiker alleen succesvol kan inloggen als aan deze gebruiker ook een persoon in de publicatie is gekoppeld (zoals jij nu aan mijn persoon bent gekoppeld), laat je die koppeling leeg treedt de fout op. Het lijkt me dat dat nog moet worden opgelost.
Het gaat om dit veld:
 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

En ik kan je opmerking "Nog steeds zie ik in m'n profielmenu rechtsboven jouw publicatie bij Mijn Publicaties staan. Dat zou ik anders noemen, toegang tot jouw publicatie verwacht ik in 'n aparte categorie genaamd Toegangspoort bijv. " niet helemaal volgen. Wil je me dat in een privébericht nog eens uitleggen?

Ik zal je mailadres overigens weer verwijderen uit mijn publicatie.

Peter de Jong - 14 nov 2023 - 12:25

Als 't voor jou niet duidelijk is dan misschien voor andere geïnteresseerden ook niet: Toen ik ingelogd was via de toegangspoort in jouw publicatie werd jouw publicatienaam getoond op de plek waar je nu "Genealogienetwerk ..." etc ziet in de schermafdruk. En in plaats van jouw startpagina zag ik de pagina over jou in jouw publicatie. 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Bij de toelichting van Naam in Publicatie (Optioneel) staat dat 't bedoeld is voor mensen die via je toegangspoort 'n pagina over zichzelf kunnen zien. Maar het werkt dus ook als je ze koppelt aan 'n  willekeurige persoon in je publicatie kennelijk. Je schreef: "een nieuwe gebruiker alleen succesvol kan inloggen als aan deze gebruiker ook een persoon in de publicatie is gekoppeld" kan ik niet beamen want niet reproduceren, maar is zeker iets dat verder onderzocht moet worden.

Pauline Berens EBBI - 14 nov 2023 - 17:04

Ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt, maar ik kan het niet goed reproduceren of ik moet weer een testuser aanmaken of de bestaande verwijderen en opnieuw aanmaken.
Van de bestaande testuser weet ik niet meer of die nu wel of niet aan een persoon is gekoppeld (ik heb er zoveel met lopen hannesen).

Dat brengt me dan wel op een ander dingetje wat men (in ieder geval ikzelf) graag anders zou willen zien:
Als een user (eigenlijk Genodigde) eenmaal is aangemaakt in Toegangspoort is deze niet meer te raadplegen of wijzigen.
Zo zou ik nu willen zien of ik wel/niet een Persoon in de publicatie heb gekoppeld en dit eventueel wijzigen.
Ook zou je misschien het mailadres van de genodigde willen wijzigen.

Helemaal verwijderen van een Genodigde en opnieuw aanmaken kan natuurlijk ook maar dan krijgt die genodigde, terwijl hij mogelijk al lang actief is, weer de 'zet nieuw wachtwoord dialoog'. Dat lijkt me verwarrend en onjuist..

 

En nu ik er weer mee aan de gang ben n.a.v. jouw bericht blijkt dat ik weer niet kan inloggen in de publicatie als genodigde.
Mailadres en wachtwoord zijn 100% in orde, die haal ik uit mijn wachtwoordkluis Bitwarden.

Daarom deed ik maar weer de routine Wachtwoord wijzigen.
Hierbij gebruik ik dus zeker het juiste mailadres en krijg ik na akkoord klikken van de Captcha en Verstuur het volgende scherm:

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Nogmaals, het mailadres was 100% ok. Toch krijg ik de verwarrende melding 'Het opgevoerde e-mailadres is niet onbekend'.
Is het nou ok of niet? Ik ontvang in elk geval geen mail.

Ik heb toch wel heel veel vragen bij Toegangspoorten en Familiearchivaris.

Peter de Jong - 14 nov 2023 - 18:55


"Het opgevoerde e-mailadres is niet onbekend" komt idd verwarrend over. Gedoe met inloggen was me ook al opgevallen. Ik vind 't vreemd dat je kennelijk niet tegelijk ingelogd kunt zijn als beheerder van je eigen publicatie EN genodigde van jouw publicatie. Dat baseer ik op 't feit dat er bij Mijn Publicaties slechts 1 publicatie staat; of de jouw of de mijne.

Je voorstel voor beheer van genodigden lijkt me iets voor Bob om te beoordelen.

Pauline Berens EBBI - 16 nov 2023 - 15:52 (laatst bijgewerkt 16 nov 2023 — 15:58 door auteur)
Dit onderwerp is gesloten, omdat er 3 maanden geen activiteit was in dit onderwerp.Nieuw onderwerp plaatsen
U kunt dus geen reactie meer plaatsen bij dit onderwerp. Wel kunt u natuurlijk een nieuw onderwerp starten.