stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Pasfoto's van levende personen op persoonspagina (in besloten omgeving)Profiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Firefox browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/familie-leijten-van-bussel/

Het tonen van afbeeldingen en pasfoto's in mijn publicatie geeft een enorme meerwaarde en wordt door veel mensen zeer gewaardeerd. In de publieke versie worden alleen gegevens, afbeeldingen en pasfoto's getoond van overleden personen en dat is helemaal in overeenstemming met de privacy regelgeving. Met een toegangspoort kunnen ook gegevens en afbeeldingen van in leven zijnde personen bekeken worden. In deze besloten omgeving worden in de afbeeldingengalerij alle afbeeldingen getoond (zowel overleden als in leven zijn personen). Op de persoonspagina in het schema met voorouders en nakomelingen worden echter geen pasfotootjes ("smoeltjes") van levende personen getoond, alleen pasfoto's van overleden personen. Mij ontgaat de logica hiervan. Naar mijn mening is het een grote aanwinst als in de besloten omgeving ook pasfotootjes van levende personen getoond zouden worden in het schema met voorouders en nakomelingen. Mijn verzoek is daarom om te bekijken of dit mogelijk is.    

Jan Leijten - 28 dec 2023 - 03:22

Mee eens Jan, als tenminste waar is wat je beweert. Kun je me toegang geven achter je toegangspoort om dit te checken? Afbeeldingen delen van levenden lijkt me hier niet de bedoeling, vandaar.

Pauline Berens EBBI - 28 dec 2023 - 14:19

Bij mijn publicaties achter toegangspoort heb ik nog levende personen gevraagd om toestemming voor publicatie van gegevens en dit na bevestiging ingesteld. De pasfoto's worden dan ook getoond. Ook al betreft het een publicatie achter toegangspoort dan nog vind ik het wel zo netjes om toestemming te vragen aan nog levende personen voor het vermelden van gegevens en foto's.

Ik ben het er wel mee eens dat het onlogisch is als alles achter de toegangspoort getoond wordt, behalve de pasfoto's van afbeeldingen elders in de galerij.

Rianne Renssen - 28 dec 2023 - 16:48

Hallo Pauline,

Dank voor je reactie. Ik wil een toegangspoort voor jou instellen, maar ik weet niet welk email adres ik daarvoor moet invoeren.

Jan Leijten - 29 dec 2023 - 01:50

Hallo Rianne,

Bedankt voor je reactie. Ik hanteer in principe dezelfde werkwijze maar ik geef in mijn publicatie niet aan dat de betrokken personen toestemming hebben verleend. Als je dit wel doet, dan worden volgens mij de gegevens van levende personen ook getoond in de publieke (openbare) omgeving en dat wil ik niet. Gegevens en afbeeldingen van levende personen in mijn publicatie zijn alleen te bekijken door naaste familieleden die een toegangspoort hebben gekregen.

Jan Leijten - 29 dec 2023 - 02:09

Dag Jan,

Als je een toegangspoort voor alle gegevens en afbeeldingen hebt ingesteld, dan wordt jouw publicatie niet getoond in de publieke omgeving. 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Jouw publicaties zijn openbaar en staan niet achter een toegangspoort. 

Het kan ook nog wel zijn dat achter een toegangspoort de pasfoto's per definitie wel worden getoond. Ik heb dat niet uitgeprobeerd omdat ik achter de toegangspoort ook om toestemming vraag aan nog levende personen voor publicatie van alle gegevens. 

Rianne Renssen - 29 dec 2023 - 07:40

Jan, ik heb je 'n persoonlijk bericht gestuurd.

Pauline Berens EBBI - 29 dec 2023 - 10:18

Jan, bedankt voor de toegang achter je toegangspoort. Inmiddels e.e.a. uitgeprobeerd en volgens mij klopt wel wat je beweert: "Deze foto's worden niet als pasfoto getoond in het overzicht "Voorouders en nakomelingen" op de persoonspagina." Geen mogelijke oorzaak of onregelmatigheid gevonden waarmee dit verschijnsel zou kunnen samenhangen. Er lijkt niets mis met de foto's. Consequent worden ze wel in het Afbeelding(en)-overzicht op de persoonspagina achter de toegangspoort getoond. En sowieso niet VOOR de toegangspoort omdat ze mogelijk nog leven. 

Nog iets nieuws ontdekt: de voorbeelden die je noemde ontbreken volgens mij ook in de lichtkrant op de startpagina van je publicatie achter de toegangspoort. 

Pauline Berens EBBI - 29 dec 2023 - 14:26


Beste Jan,

Ik moet je helaas wijzen op dit topic m.b.t. de Helpdesk. 

https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/88831/0/belangrijke_mededeling_over_de_beschikbaarheid_van_de_helpdesk

Bij deze ook de vraag of het probleem nog actueel is? 

Yolanda Lippens - 11 feb 2024 - 12:53Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu