stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Bestand niet gevonden op extern internetadresProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Edge browser)

Als ik via GEDCOM bestand foto's toe wil voegen krijg ik (onder publicatiebeheer) de volgende foutmelding:

Afbeeldingen die niet gepubliceerd kunnen worden

Bestand niet gevonden op extern internetadres

Er zijn 1 of meer afbeeldingen die niet op de externe locatie niet zijn gevonden. Controleer de links op de externe locatie en in uw GEDCOM!

> https://gw.geneanet.org/public/img/media/deposits/03/50/55611388/78273564.png (Marcus van der Made)

Bovenstaand is een van de afbeeldingen die niet gevonden kan worden. Als ik de link aanklik dan zie ik wel een afbeelding. Is deeplinken wellicht niet toegestaan door geneanet of doe ik iets anders niet helemaal goed?

Marco van der Made - 30 dec 2023 - 00:35 (laatst bijgewerkt 30 dec 2023 — 00:36 door auteur)

Als ik je goed begrijp probeer je 'n afbeelding die op Geneanet staat te uploaden naar GenealogieOnline (GO). Klopt dat? Dat is niet de standaardprocedure, weet niet of het überhaubt kan. Ik link wel in m'n publicatie naar afbeeldingen die elders staan, maar dan verpak ik zo'n afbeelding in HTML. De standaardprocedure met afbeeldingen op GenealogieOnline is afbeeldingen apart of samen in 'n ZIP-bestand uploaden nadat je je GEDCOM hebt geuploaded. WIl je dat ook 'ns proberen met de betreffende afbeelding? Dus eerst downloaden op je laptop, dan uploaden naar GO.

Pauline Berens EBBI - 30 dec 2023 - 09:26

Het is niet dat ik probeer foto's te uploaden vanuit Geneanet naar GO, maar blijkbaar bestaat naast uploaden ook de optie om te 'deeplinken' naar foto's als de URL naar de foto opgenomen is in het GEDCOM bestand. Althans, ik neem aan dat die optie bestaat, anders zou ik niet weten waarom ik deze foutmelding krijg. Dan had ik verwacht dat deze 'genegeerd' zouden worden.

Ik probeer al tijden overigens de instructies te vinden over hoe ik foto's kan uploaden naar GO en ze dan te kunnen linken. Het uploaden lukt, maar ik heb nog nergens kunnen nalezen hoe ik een foto kan koppelen aan een naam en/of gebeurtenis.

Marco van der Made - 1 jan 2024 - 21:33

Marco, wil je eerst even het filmpje bekijken over afbeeldingen opnemen in je GO-publicatie op https://m.youtube.com/watch?reload=9&v=i2HykELMGXw

Als er daarna nog vragen zijn hoor ik het graag.

Pauline Berens EBBI - 1 jan 2024 - 23:11

Had het filmpje al eens bekeken en nu nogmaals, maar deze vertelt alleen maar hoe je een foto upload. Dat is niet het probleem dat ik heb, ik krijg de foto niet gekoppeld aan een persoon in GO. Ik zou graag willen weten hoe ik een geuploade foto kan koppelen aan een persoon of hoe ik deze automatisch gekoppeld krijg.

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Marco van der Made - 7 jan 2024 - 00:36 (laatst bijgewerkt 7 jan 2024 — 00:48 door auteur)

Een van de eerste zinnen die Bob Coret uitspreekt in het filmpje is dat je in je stamboomprogramma 'n afbeelding koppelt aan 'n persoon. De manier waarop hangt af van je stamboomprogramma. Welk programma gebruik je?

Pauline Berens EBBI - 7 jan 2024 - 09:23 (laatst bijgewerkt 7 jan 2024 — 11:00 door auteur)

Ik werk met Geneanet (de online versie). Daar kan geen foto aan een profiel of persoon gekoppeld worden. Je kan een persoon wel linken aan een foto, deze informatie wordt ook opgeslagen in het Gedcom bestand. Genealogie Online kan deze informatie zelfs uitlezen, maar zegt dan dat de foto niet gevonden is, terwijl als ik op de link klik, ik gewoon meteen een foto te zien krijg. Ergens lijkt GO externe foto's niet goed te linken.

Marco van der Made - 20 jan 2024 - 22:23

Oké, dus je hebt op Geneanet 'n GEDCOM gegenereerd. Die heb je vervolgens ge-upload naar GO en nu blijken afbeeldingen niet zichtbaar in je publicatie. En je ziet meldingen die suggereren dat verwijzingen naar Geneanet niet ondersteund worden. GO verwacht dat je afbeeldingen op je laptop/pc hebt staan die je gaat uploaden naar GO. Er is sowieso een probleem met afbeeldingen op GO, maar toch 't proberen waard om te onderzoeken wat er specifiek in jouw situatie fout gaat. Het zou best kunnen dat je niet mag verwachten dat afbeeldingen goed meekomen als je op Geneanet 'n GEDCOM genereert en die uploadt naar GO. GO werkt volgens mij het best als je 'n GEDCOM gegeneert vanuit je stamboomprogramma op je laptop/pc. Dus, installeer alsnog 'n stamboomprogramma op je laptop/pc, Aldfaer is gratis, importeer je GEDCOM, check de koppelingen naar afbeeldingen. Het zou kunnen dat je alle afbeeldingen stuk voor stuk opnieuw moet koppelen. Als dat zo is vermoed ik dat Geneanet zo probeert tegen te gaan dat klanten dit doen. Vervolgens genereer je in je stamboomprogramma 'n GEDCOM, gaat die plus de afbeeldingen uploaden naar GO. Zoals ik al schreef er is sowieso een probleem met afbeeldingen op GO, dus voordat dat probleem opgelost is heeft het denk ik weinig zin om te proberen, maar daarna wel. 

Je vroeg: "Is deeplinken wellicht niet toegestaan door geneanet of doe ik iets anders niet helemaal goed?" Uit de foutmeldingen begrijp ik dat deeplinken naar Geneanet niet toegestaan door GO, de afbeeldingenfunctionaliteit verwacht dat je afbeeldingen gaat uploaden naar GO. Als je alle afbeeldingen downloaden van Geneanet en weer uploaden naar GO niet wilt, dan kun je ook nog per afbeelding niet de afbeeldingenfunctionaliteit gebruiken maar bijv. in 'n Bron-veld met HTML 'n link maken naar de afbeelding op Geneanet, in je stamboomprogramma wel te verstaan. Veel werk, zelfs als je met 'n HTML-sjabloon werkt.

Misschien eerst terug naar de vraag waarom je überhaubt je publicatie op GO wilt; wil je overstappen naar GO of wil je 'n extra publicatie op GO naast je publicatie op Geneanet? Ik vraag dit ook omdat ik vermoed dat het moeilijk wordt beide publicaties met afbeeldingen synchroon te houden zolang je wijzigingen door blijft voeren op Geneanet.

Pauline Berens EBBI - 21 jan 2024 - 10:41

Bedankt voor je uitgebreide antwoord Pauline!!

 

Om antwoord te geven op je vraag waarom ik überhaupt een publicatie op GO wil: om andere stamboom onderzoekers te helpen gaten te dichten in hun stamboom en daarnaast om mezelf te helpen gaten in mijn stamboom te dichten en nieuwe openingen te vinden uiteraard. Ik gebruik GO niet om mijn 'thuiskopie' van mijn stamboom te publiceren, maar puur om een kopie van mijn Geneanet stamboom te publiceren voor anderen. En toen dacht ik, waarom ook niet de foto’s? En dat gaat nu dus niet geheel volgens verwachting 😉.

 

Maar waarom dan Geneanet? Laten we het een kwestie van smaak en voorkeur noemen. Ik heb in de afgelopen jaren meerdere genealogie sites en offline programma's (waar de meeste niet eens programma’s zijn maar offline database web interfaces) gebruikt om een stamboom op te bouwen. Van alle varianten die ik heb geprobeerd was Geneanet het meest intuïtief, laagdrempelig, inzichtelijk en vooral overzichtelijk. 

MyHeritage komt in de buurt qua laagdrempeligheid en overzicht, maar MyHeritage zit heel hoog in mijn irritatiegraad. Bijvoorbeeld dat de vrouw automatisch de achternaam van de man krijgt, dat is, vanuit mijn optiek van stamboom onderzoek oogpunt gezien, echt totaal onbruikbaar. Daarnaast is het gegeven dat mensen zomaar complete stambomen ‘koppelen/kopiëren’ zonder enige bronverificatie beschamend te noemen.

Ik heb ook FamilySearch geprobeerd, echt super krachtig, maar echt veel te complex en niet echt intuïtief. 

 

Ik heb heel veel respect (!!!) voor de genealogie ‘software’ makers en mensen die veel energie steken in websites als bijvoorbeeld GO, maar moet wel stellen dat het allemaal wat ‘stoffig’ is. Nou is stamboomonderzoek ook rommelen in stoffige archieven, maar toch… Ik ben een relatief jonge stamboom onderzoeker (48 jaar) met veel affiniteit voor ICT en hedendaagse technologie. En dan haak ik toch echt af bij platte html pagina’s en simpele software pakketten die in Windows 95 (of ouder) gemaakt lijken zijn. Ik heb niet de kennis in pacht om het beter te doen, laat ik dat voorop stellen, maar ik vind het jammer dat ogenschijnlijk simpele functionaliteit als het koppelen/deeplinken van een foto blijkbaar toch moeilijk/complex/beperkt is. In een tijd dat alles in de online wereld heel intuïtief is en ‘werkt’ is dit gewoon jammer.

Marco van der Made - 22 jan 2024 - 23:53

Jij ook bedankt voor je uitgebreide antwoorden Marco. Gezien je doel (anderen en jezelf verder helpen met stamboom) en je wens Geneanet leidend te laten blijven vanwege 't gebruikersgemak, vermoed ik dat je kopie op GO best zonder afbeeldingen kan. Je kunt altijd nog verwijzen naar je Geneanet-publicatie op je GO-startpagina voor degenen die de afbeeldingen willen zien:-)

Pauline Berens EBBI - 23 jan 2024 - 13:53

Beste Marco,

Ik moet je helaas wijzen op dit topic m.b.t. de Helpdesk. 

https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/88831/0/belangrijke_mededeling_over_de_beschikbaarheid_van_de_helpdesk

Bij deze ook de vraag of het probleem nog actueel is? 

Yolanda Lippens - 11 feb 2024 - 12:56


Hallo Yolanda,

De vraag blijft actueel, maar het is zeker geen urgent probleem.

Marco van der Made - 18 feb 2024 - 17:00Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu