stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Mijn naam is LEGEER, als ik die naam in de zoekbalk ingeef krijg ik soms honderden pagina's met LEGERProfiel afbeelding

mijn naam is LEGEER, als ik die naam in de zoekbalk ingeef krijg ik soms honderden pagina's met LEGER, tussen aanhalingstekens zetten heeft geen zin, hoe los ik dit op, heb geen zin om al die pagina's met LEGER zaken door te nemen.

legeer - 19 feb 2024 - 14:56 (laatst bijgewerkt 19 feb 2024 — 17:10 door moderator)

Mogelijke oplossing:  zoeken op Legeer - (= minteken, betekenis "deze dus niet") leger. Ik weet niet precies meer of spaties daar enig verschil maken, maar ik heb zoiets wel eens gedaan en dat hielp.

Petra - 19 feb 2024 - 15:13

Ik neem aan dat u de zoekfunctie van dit stamboomforum bedoelt. Deze zoekfunctie is voor veel namen niet nuttig, omdat er heel veel niet ter zake doende er op lijkende zaken meekomen. wat wel kan is google gebruiken (het is wat omslachtig maar werkt als het goed is wel).

het volgende intypen via google: 

site:stamboomforum.nl "legeer" 

geeft een stuk minder resultaten en in elk geval geen resultaten met "leger"

Anneke 12 - 19 feb 2024 - 15:37

Als je op Stamboomzoeker of Open Archieven de naam Legeer invoert krijg je iig geen resultaten voor leger. 

Misschien kunnen we je verder helpen als je aangeeft naar wie je op zoek bent. Daarbij dan wel rekening houden met het fdeit dat geboortes pas na 100jaar openbaar zijn , huwelijken na 75 jaar en overlijdens na 50 jaar. Speurwerk naar voorouders vereist dus in het algemeen dat je de volledige namen (geen roepnamen) van je ouders of zelfs grootouders hebt, liefst ook geboorteplaatsen en -jaren.

Liesbeth Niepoort - 20 feb 2024 - 15:32

dank voor de reactie, dat is het punt niet, ik heb de afgelopen 25 jaar onze volledige stamboom gereed, ben zelfs officiëel terug tot het jaar 960, na bezoeken aan archieven in heel Europa en Amerika, gaat erom dat het zoekprogramma niet reageert op de naam LEGEER maar daar automatisch LEGER van maakt, ik kijk af en toe of ik misschien nog iets nieuws tegen kom, maar dit is dus verschrikkelijk irritant, aanhalingstekens, haakjes, sterretje niets helpt, dan maar niet, heb geen zin nom tientallen stukken met Leger door te nemen.

legeer - 20 feb 2024 - 17:08

Vraagsteller bedoelt de zoekbalk hierboven, die van het forum dus.
Daar heb je inderdaad niets aan, en zoeken via Google op site:stamboomforum.nl "legeer" ,
zoals Anneke aangeeft, werkt ook niet, omdat de tekst van de forumberichten alleen zichtbaar is als
men is ingelogd (en Google is dat niet), vreemd genoeg met uitzondering van de zoekplaatjes.
Degene, die daarover gaat is naar ik heb begrepen ziek of anderszins onbereikbaar.

Het is helaas zoals het is 😢

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Jan CIavaux - 20 feb 2024 - 17:35


Beste heer/mevrouw Legeer, 

Helaas moet ik u mededelen dat de officiële Helpdesk door Bob Coret is 'opgeheven' door inmiddels al maandenlange volledige afwezigheid. Zie hiervoor dit topic

https://www.stamboomforum.nl/subfora/4/2/88831/0/let_op_de_helpdesk_is_opgeheven_door_bob_coret

Hopelijk kan ik en/of andere leden u verder helpen, maar als het een technisch probleem is, dan vrees ik dat het niet wordt opgelost.

Vriendelijke groet,

Yolanda Lippens (oud vrijwilliger) Helpdeskmedewerkster

Yolanda Lippens - 20 feb 2024 - 19:29Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu