stamboomforum

Forum logoHelpdesk » Aanknopingspunten andere publicaties kloppen nietProfiel afbeelding

Betreft Genealogie Online (via Firefox browser) op adres https://www.genealogieonline.nl/mijn/aanknopingspunten/lijst.php?publicatie=14694&periode=-1

Geachte,

Bij het doorlopen van de aanknopingspunten van Juni heb ik het volgende opgemerkt:

De aanknopingspunten lijken correct opgelijst, maar bij het openen van het vergelijkingsvenster verschijnenen er telkens twee compleet verschillende personen. Niet alles is fout, maar er zijn er wel heelveel van de 446 deze maand.

Graag een oplossing indien mogelijk.

 

Bij voorbaat dank,

Wim Kraat

Wim Kraat - 2 jul 2024 - 09:14

Hallo Wim,

Zie je de fouten bij een (of enkele) publicaties? Check dan even wanneer deze publicaties voor het laatst ververst zijn. Als dat zeer recent is (na het vaststellen van de aanknopingspunten voor deze maand), dan kan dat de verschillen verklaren. Er zijn dan bij exporteren van het Gedcom bestand uit het eigen stamboomprogramma waarschijnlijk nieuwe ID's aangemaakt, waardoor de vergelijking bij de aanknopingspunten niet meer klopt.

Carmen - 2 jul 2024 - 19:49

Carmen - 2 jul 2024 - 21:54 (laatst bijgewerkt 2 jul 2024 — 21:55 door auteur)

Beste Carmen,

Ik heb de fouten enkel opgemerkt in de laatste maand (juni 2024). Helaas zijn het er nogal wat. Ongeveer de helft (31) van de 60 die ik heb nagekeken klopt niet. Het zijn wel allemaal aanknopingspunten met dezelfde stamboom (Harry Stolk).

In ieder geval dank voor de snelle reactie.

Met vriendelijke groeten,

Wim 

Wim Kraat - 3 jul 2024 - 11:04

Ik zie dat Harry Stolk zijn publicatie op 1 juli 2024 heeft ververst. De aanknopingspunten van de maand juni zijn voor deze datum vastgesteld op basis van de eerdere publicatie van Harry Stolk waarbij andere ID's van toepassing waren. Na het verversen van de publicatie zijn de ID's gewijzigd waardoor de aanknopingspunten nu naar verkeerde personen leiden. 

Bij de aanknopingspunten van volgende maand zou dit moeten zijn hersteld, mits meneer Stolk niet opnieuw zijn publicatie en ID's ververst nadat de aanknopingspunten voor die maand zijn aangemaakt.

Carmen - 3 jul 2024 - 12:42

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit ook niet wist dat dat het gevolg is bij verversen van de publicatie.

Iets om rekening mee te houden.

Nogmaals dank.

Wim

Wim Kraat - 3 jul 2024 - 13:51

Het is volkomen onnodig dat id nummers veranderen bij het opnieuw aanmaken van de Gedcom. Ik vraag me dan ook af of het ligt aan het stamboomprogramma dat Harry Stolk gebruikt, of aan de manier waarop hij de Gedcom genereerd.

Bij mij veranderen er geen id's als ik ververs.

Gerrit Scholl - 3 jul 2024 - 17:27

Ik heb wat proefjes gedaan en moet mijn standpunt toch wat nuanceren. Het feit dat er bij mij nooit id's veranderen bij verversen komt doordat ik altijd een Gedcom maak van mijn hele stamboom. Als ik een selectie maak, b.v. alleen een bepaalde kwartierstaat, dan veranderen er wel degeljk id's. Ik kan mij voorstellen dat voor sommige publicaties gebruik gemaakt wordt van selecties en dan kan dit dus gebeuren.

Gerrit Scholl - 3 jul 2024 - 21:04

Ik zie hier geen andere IDs als ik maar een deel van mijn boom exporteer.

Welke software gebruik je?

Enno Borgsteede - 4 jul 2024 - 00:23

Ik gebruik GensDataPro en heb dit inmiddels aangekaart bij de GDP helpdesk. GDP gebruikt in de Gedcom een compacte range van ID's. Ik denk dat dat geen voorwaarde is van de GEDCOM spec. Er mogen best 'gaten' in zitten.

Overigens denk ik dat het wel meevalt als je voor een publicatie altijd dezelfde subset op dezelfde manier exporteerd via GEDCOM. Het ging er mij om na te gaan of ID's überhaupt kunnen veranderen.

Welk programma gebruik jij?

Gerrit Scholl - 4 jul 2024 - 08:46 (laatst bijgewerkt 4 jul 2024 — 08:49 door auteur)


Ik gebruik zelf Gramps, en dat exporteert de IDs die in de database staan, ook als ik een subset exporteer. En op dit moment wordt mijn publicatie ook kleiner, omdat ik bij het nalopen van de aanknopingspunten takken zie die ik ooit wel geimporteerd heb, maar waar ik eigenlijk niet echt veel mee doe. En bij het snoeien daarvan vallen er vanzelf ook gaten in de IDs.

Ik merk nu, dat ik mijn publicatie gewoon kan verversen, omdat de IDs nu stabiel zijn. En hernummeren kan ik dan, als ik dat wil, altijd nog doen aan het eind van de maand.

Enno Borgsteede - 4 jul 2024 - 14:04Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu