stamboomforum

Forum logoHelpdesk » verwijderen gegevens van mij en mijn gezin die geplaatst zijn door C.N. CardinaalProfiel afbeelding

Goedemorgen,

Zonder medeweten en toestemming zijn privé gegevens geplaatst op uw site. Het betreft gegevens van mijn gezin. Ik verzoek u deze te verwijderen dan wel mij aan te geven hoe ik dat kan (laten) doen. De gegevens zijn geplaatst door C.N. Cardinaal, mij niet bekend. Ik heb deze persoon via uw website meerdere keren benaderd maar vooralsnog geen reactie ontvangen. Daarom wend ik me tot u. 

Ik hoop spoedig van u te horen.

met vriendelijke groet,

F. van der Linden

FLB - 7 jul 2024 - 10:18

De 5 publicaties van C.N. Cardinaal zijn allemaal voor het laatst aangepast in 2013 of eerder. Het lijkt er dus op dat ze op dit moment niet actief beheerd worden.

Dat is dus ook ruim voor de aangescherpte privacy regels. Ik zie daar ook een gezin van der Linden waarvan de auteur aangeeft - kennelijk ten onrechte - toestemming te hebben voor publicatie. Waarschijnlijk betreft het het gezin waarin u geboren bent. Ik zie van dat gezin overigens geen gegevens, behalve de namen en het familieverband.

Als de auteur niet reageert is Bob Coret denk ik de enige die actie kan ondernemen.

Het lijken mij overigens waardevolle publicaties en het zou jammer zijn om die geheel te verwijderen.

Misschien zou voor dergelijje publicaties de toestemming tot publicatie van personen die mogelijk nog in leven zijn ingetrokken moeten worden.

Gerrit Scholl - 7 jul 2024 - 12:45 (laatst bijgewerkt 7 jul 2024 — 12:46 door auteur)

Mensen hebben alle recht om te eisen dat hun gegevens niet openbaar op internet staan.
Een auteur zal dan ook op verzoek die gegevens moeten verwijderen. Als hij/zij dat niet doet (om welke reden dan ook, in dit geval doordat de auteur hier niet meer actief lijkt te zijn), zal een beheerder het moeten doen.

Harm Selling - 7 jul 2024 - 16:18

Het zou trouwens naar mijn mening goed zijn om mensen die in het verleden stambomen of berichten op de site of in dit forum hebben geplaatst, om de zoveel tijd, bijvoorbeeld eens per half jaar, te laten bevestigen dat ze nog actief zijn. Blijft zo'n bevestiging uit, dan zouden de stambomen en berichten gedeactiveerd moeten worden.

Zelf laatst meegemaakt in dit forum dat ik een bericht met een vraag over een familie in Winschoten tegenkwam (geplaatst begin dit jaar), waaronder een en al onjuiste antwoorden stonden en uiteindelijk de vraag als "opgelost" werd gemarkeerd op grond van een volledig onjuiste conclusie.
Heb uitgezocht hoe het werkelijk in elkaar zat, maar de vragensteller bleek op geen enkele manier meer bereikbaar, zodat de onzin voor eens en voor altijd in het forum blijft staan.

Het heeft me wel gemotiveerd om dit forum voortaan beter te volgen, zodat ik op berichten over Winschoter families, waar ik nogal wat van weet, sneller kan reageren en zo eventuele onjuiste reacties voor kan zijn of direct kan corrigeren.

Harm Selling - 7 jul 2024 - 16:36

Dit is of was de beheerder van die publicatie
https://www.genealogieonline.nl/stamboom-cardinaal/I3.php

Hij staat ook op Geneanet
https://gw.geneanet.org/cnc3738
Daar was hij voor het laatst in 2012 aktief.

Hij is uberhaupt niet meer aktief geweest op internet sinds 2013.

Jan CIavaux - 7 jul 2024 - 19:33 (laatst bijgewerkt 7 jul 2024 — 19:59 door auteur)

De heer Cardinaal blijkt te zijn overleden in 2013, volgens een melding in Gens Nostra.

 

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Harm Selling - 7 jul 2024 - 20:12


Dag Harm,

bedankt, zoiets vermoedde ik al.
De publicatie kan dus verwijderd worden https://www.genealogieonline.nl/help/item.php/251

Hopelijk is de moderator daartoe technisch gesproken in staat, want de beheerder, Bob Coret, zit met zijn hoofd ergens anders.

groet, Jan.
 

Jan CIavaux - 7 jul 2024 - 23:19Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu