stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » Aldfaer probleem

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Dag Ric,

zoals Jacobus al zei: je hoeft je absoluut niet schuldig te voelen. Meningsverschillen over stamboomprogramma's zijn er al sinds het tweede verscheen en dat is al heel lang geleden. Sindsdien zijn het aantal programma's en meningsverschillen almaar gegroeid. En dat geeft ook niks als er maar vanuit deskundigheid met feiten en argumenten wordt gediscussieerd. Daar gaat het helaas wel eens mis.

Ik heb nog steeds het gevoel dat je als beginner met te veel tegelijk bezig bent. Nu heb je het weer over een Gedcom. Die heb je alleen nodig als je overstapt van het ene programma naar een ander of gegevens vanuit een ander programma wil importeren, maar voorzichtig gebruik is geboden.

Zoals ik al eerder opmerkte: maak je keuze en hou je daar (tenminste voorlopig) bij. Dan kun je je het ook goed eigen maken, zonder stoorzenders. En bij problemen: de Help en/of Handleiding en/of het Forum van het betreffende programma.

Nogmaals succes,

Lei Coolen

Lei Coolen

Een uitspraak die ik eens hoorde:

Het beste programma is het programma dat je het beste kent Lachen .

Ria

Ria Hendriks

Hallo Allemaal en Jacobus,

Zoals wellict hebt kunnen lezen heeft Enno mij desgevraagd toegelicht wat het verschil is tussen Engelstalige en Nederlandse programma's, waardoor ik zeker geen Engelstalig programma zal aanschaffen met mijn Sjordanese  en mijn Indonesische stamboom, LOL !  Uiteraard kan ik je grapje waarderen over een Indisch Genealogische Programma - alleen er is een gezegde dat luidt - Een olifant vergeet nooit iets - dus, wanneer jij straks in de binnenlanden van Sumatra achterna wordt gezeten door een bende koppensnellers die jou maar al te graag in hun kookpot willen stoppen, ......, vraag dan maar even aan een voorbijlopende Sumatraanse olifant hoe dat komt, Knipogen !  Och arme Jacobus, nee hoor, ik weet dat jij voor niets en niemand bang bent, maar ik zal voor de zekerheid toch maar even een mail sturen aan mijn Stille Kracht, LOL ! Voor wat betreft de info en vraag  van Lei, Ik heb dus de Aldfaer GedCom bestudeerd en daarna gebruikt om te kijken of ik op deze manier de door mij ingeklopte gegevens in een GedCom ged. bestand wel volledig in een rapport te zien kon krijgen. Dat ging prima, echter ook in dit bestand was slechts 1 persoon te zien, net als bij de rapporten in Aldfaer. Om een lang verhaal kort te houden, inmiddels heb ik Aldfaer verwijderd. Ik wil iedereen nogmaals bedanken voor hun hulpvaardigheid en enthousiaste responses. Mijn vraag op de Service Desk is thans niet meer relevant, maar op welke manier maak ik dit kenbaar ? Met vriendelijke groeten van Ric Brijl.

Karel

Beste Ric,

Ik ben bang dat je een fundamentele (denk)fout hebt gemaakt bij het invoeren en uitvoeren van je gegevens en daar (om het even welk programma je gebruikt of zal gebruiken) slechts dat programma 'de schuld van geeft'. Nu is het Aldfaer, maar als je op identieke wijze met elk ander programma voor het opzetten van je stamboom doorgaat kan niemand je (ooit) helpen.

Met vriendelijke groet,

Ronald

Ronald Balhan

Beste Ric,

Ik sluit me op de late avond nog even bij Ronald aan. Als je bij het maken van rapporten maar 1 persoon krijgt, dan komt dat, als het programma technisch goed werkt, omdat je in je ontwetendheid iets achterstevoren doet. Je probeert dan bijvoorbeeld een kwartierstaat met je stamvader als uitgangspunt te maken, of een genealogie van een kleinkind. In beide gevallen krijg je waarschijnlijk inderdaad maar 1 persoon, en dat zal je ook met elk programma overkomen. De beste remedie hiertegen is een gang naar de bibliotheek, en dan met een boek in de tuin gaan zitten als het daar lekker weer voor is.

Als je dat uit hebt pak je je programma weer. Dat kan Aldfaer zijn, GensDataPro, Pro-Gen, maakt mij niet uit, als het op jouw PC maar stabiel werkt, en je er naar je gevoel een beetje lekker mee kan werken, en met werken bedoel ik hier het invoeren van je familie, en het bladeren door het programma om te kijken of je alles goed hebt ingevoerd, en te kijken hoe de familiebanden lopen. Denk nu nog niet aan rapporten, en ook zeker niet aan GEDCOM. Dat komt later wel, als je iets uit wilt delen of hier op de site wilt zetten. Denk ook zeker niet aan nummering. Dat doet de software wel voor je, als het nodig is.

In deze fase komt het op de techniek aan. Als het programma op jouw PC stabiel en lekker werkt ga je daar mee door, en kijk je niet meer om. Pas als je goed op gang bent en anderen ook eens iets moois willen zien ga je eens aan rapporten denken. De genoemde programma's en veel niet genoemde kunnen allemaal uitstekende rapporten maken, en als je echt iets heel geks zoekt, kan je een rapport met een omweg via GEDCOM ook nog door een ander programma laten maken. Wat dat betreft is alles mogelijk.

Het belangrijkste is dat je het simpel houdt, en dat je het gevoel heb dat je de baas bent over je programma en nog meer over je gegevens. Die zijn je investering, en de kosten van een voor jou goed programma vallen daarbij in het niet.

groetjes,

Enno

Enno Borgsteede

Dag, dag Ric,

dat je nu na al die suggesties en aangeboden hulp Aldfaer gewist hebt, het onderwerp niet meer relevant verklaart en ertussenuit knijpt, valt me van je tegen.

Ik verwacht dat het met je stamboom op deze manier helemaal nooit wat wordt. Om succes ging het je kennelijk niet.

Wat een dikke LOL hebben we dan toch allemaal weer gehad.....

Lei Coolen

Lei Coolen

Ook ik heb nu sinds ik met Vista draai een probleem met Aldfaer.

Met systeem XP ging alles PERFECT.

Onder Vista kan ik geen parenteel of kwartierstaat aanmaken, ik krijg de melding dat mijn privecy filter aanstaat. Dit heb ik uitgezet en nog steeds verschijnt deze melding.

Ook krijg ik de melding dat ik de map C:\Users\MyCom\AppData\Local\Temp\ mis.

Uiteraard geprobeerd handmatig aan te maken maar dat gaat weer niet daar ik dan de melding krijg dat deze map al bestaat en of hij overschreven moet worden.

Ik durf dit niet daar mijn systeem Nederlands is en de map die ik mis alles Engels is.

Wie kan mij een tip geven?

Groetjes,

Ron de Wit

ron281160@gmail.com

Ron de Wit

Beste Ron,

Heb je al eens op het Aldfaer forum zelf gekeken, hoe Aldfaer onder Vista 'aan de praat' te krijgen?

Zie bijvoorbeeld http://www.aldfaer.org/sitemap/?q=forum&c=showthread&ThreadID=67

en http://www.aldfaer.org/sitemap/index.php?q=forum&c=showthread&ThreadID=2

of vul in het zoekvenster rechtsboven op de Aldfaer forum pagina Windows Vista in en klik op zoeken.

Met vriendelijke groet,


Ronald Balhan

Aldfaer Team

Ronald Balhan

Hallo Ronald,

Bedankt voor je mailtje. Het is niet ondenkbaar en zelfs heel goed mogelijk dat ik een denkfout heb gemaakt, maar tevens bestaat de mogelijkheid dat bij het downloaden (zie het allereerste contact met Enno) er iets fout is gegaan. Gelukkig besef ik heel goed dat je allereerst de schuld bij jezelf moet zoeken en geen verwijten aan de computer moet maken. Trouwens de reden dat ik Aldfaer gewist heb heeft niet te maken met het feit dat ik Aldfaer een slecht programma zou vinden, integendeel !. Maar ik verkeer nog in de fase waar ik de diverse programma's aan het bekijken ben en uit te proberen - voordat ik mijn definitieve keuze bepaal. Het is zeer wel mogelijk dat ik uiteindelijk kies voor Aldfaer, maar dan wel met een nieuwe installatie. Als zodanig is de hulp van de Forum leden (al hun tijd en al hun moeite) echt niet voor niets geweest, want jullie informatie was heel leerzaam voor mij als beginner. Met vriendelijke groeten van Ric Brijl.  

Karel

Hallo Ric,

Ik denk, dat de deskundigen wel gelijk hebben.

Je bent uiteraard een beginneling en alle begin is moeilijk. Ik spreek uit ervaring.

Verdiep je niet in "Gedcom" enz. enz. Dat kan later altijd nog.

Begin heel eenvoudig! Voer eerst eens een gezin van b.v. 5 personen in en maak dan een uitvoer op je scherm of met de printer om te kijken of het goed is. Stap voor stap kom je verder. Misschien kun je in je directe omgeving iemand vinden, die handig is op de computer en je zo nodig even kan helpen.

Vanwege die olifanten en andere wilde dieren heb ik afgezien van de reis per stoomboot naar onze voormalige kolonie! 

 jacobus

Ook ik ervaar Aldfaer als een zeer gebruiksvriendelijk programma. Ik gebruik dit programma nu drie jaar en volg alle updates. Het programma draait bij mij op de laptop onder XP Home met dualcore processor en 1 gig geheugen. Op mijn desktop draait de nieuwe versie ook en dat is een P4 met ook 1 gig geheugen en XP prof. Beiden draaien feilloos. Ik denk ook dat er iets anders met de PC aan de hand is.

Het is een gratis programma en de makers doen alles om fouten eruit te halen. Ook betaalde programma's hebben bugs. Staar je niet blind op dat betaalde software beter is. Kijk maar naar XP hoeveel verbeteringen zijn er al niet geweest.

Veel succes

Kees

Kees Tromp

Hallo neef Jacobus Breijl,

Bedankt voor je mailtje. Jouw raad neem ik ter harte ! Zeg, ga jij je ome Ric (mijn bijnaam toen ik nog werkte) laten schrikken met die  Smileys en je Monkey Business ! Harstikke leuk, ik heb ze meteen opgeslagen bij mijn Messenger, dan ben ik tenminste niet meer "ouderwets" als ik met mijn kleindochter aan het chatten ben !  Later ga ik proberen ze ook bij mijn email te zetten. Ik wens je koelte toe (ik neem aan dat het in Mokum ook zo heet is) met vriendelijke groeten, Ric Brijl.

Karel

Hallo Ric,

Ik zet bij het andere onderwerp (Brijl) nog even de 2 "ontbrekende" dochters van Willem Brijl Sr.

Op het archief was het lekker koel en buiten is het inmiddels ook aangenaam geworden.

Met vriendelijke groet,

Je bejaarde neef (ook Opa, o.a. van een tweeling van 2 jaar).

  jacobus

Hallo Jacobus,

Nou voor een bejaarde neef ben je nog best dartel vind ik, LOL ! Inderdaad de kleinkinderen houden je jong als je er open voor staat, gelukkig maar, het is een Rijkdom die niet in geld is uit te drukken !!. Ik ga zo kijken naar die twee dochters van Willem Sr., ben reuze benieuwd. Heel erg bedankt dat je nog tijd en moeite spendeert om voor mij in de archieven te kijken - ik waardeer het heel erg ! Nou ik ga wisselen van onderwerp, want ben erg nieuwsgierig. Hartelijke groeten van Ric Brijl.

Karel


Waarschijnlijk zit het probleem toch in je instellingen. Ik werk al jaren nagenoeg probleemloos met Aldfaer en draai met de laatste versie zowel op een Windows XP machine als op eentje met Vista. Zelfs gaat het goed met Wine op een Linux pc.

Slechts 1 keer een probleempje gehad en dat werd prompt door het Aldfaer team behandeld. Ga dus naar het Aldfaer forum dan kom je er vast wel uit.

Theo

Th.WijngaardPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!