stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Aldfaer probleem



Profiel afbeelding

Ook ik ervaar Aldfaer als een zeer gebruiksvriendelijk programma. Ik gebruik dit programma nu drie jaar en volg alle updates. Het programma draait bij mij op de laptop onder XP Home met dualcore processor en 1 gig geheugen. Op mijn desktop draait de nieuwe versie ook en dat is een P4 met ook 1 gig geheugen en XP prof. Beiden draaien feilloos. Ik denk ook dat er iets anders met de PC aan de hand is.

Het is een gratis programma en de makers doen alles om fouten eruit te halen. Ook betaalde programma's hebben bugs. Staar je niet blind op dat betaalde software beter is. Kijk maar naar XP hoeveel verbeteringen zijn er al niet geweest.

Veel succes

Kees

Uitgeschreven lid - 1 aug 2008 - 12:38

Hallo neef Jacobus Breijl,

Bedankt voor je mailtje. Jouw raad neem ik ter harte ! Zeg, ga jij je ome Ric (mijn bijnaam toen ik nog werkte) laten schrikken met die  Smileys en je Monkey Business ! Harstikke leuk, ik heb ze meteen opgeslagen bij mijn Messenger, dan ben ik tenminste niet meer "ouderwets" als ik met mijn kleindochter aan het chatten ben !  Later ga ik proberen ze ook bij mijn email te zetten. Ik wens je koelte toe (ik neem aan dat het in Mokum ook zo heet is) met vriendelijke groeten, Ric Brijl.

Karel - 1 aug 2008 - 17:57

Hallo Ric,

Ik zet bij het andere onderwerp (Brijl) nog even de 2 "ontbrekende" dochters van Willem Brijl Sr.

Op het archief was het lekker koel en buiten is het inmiddels ook aangenaam geworden.

Met vriendelijke groet,

Je bejaarde neef (ook Opa, o.a. van een tweeling van 2 jaar).

 Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

 







Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

jacobus - 1 aug 2008 - 18:11

Hallo Jacobus,

Nou voor een bejaarde neef ben je nog best dartel vind ik, LOL ! Inderdaad de kleinkinderen houden je jong als je er open voor staat, gelukkig maar, het is een Rijkdom die niet in geld is uit te drukken !!. Ik ga zo kijken naar die twee dochters van Willem Sr., ben reuze benieuwd. Heel erg bedankt dat je nog tijd en moeite spendeert om voor mij in de archieven te kijken - ik waardeer het heel erg ! Nou ik ga wisselen van onderwerp, want ben erg nieuwsgierig. Hartelijke groeten van Ric Brijl.

Karel - 1 aug 2008 - 20:42

Waarschijnlijk zit het probleem toch in je instellingen. Ik werk al jaren nagenoeg probleemloos met Aldfaer en draai met de laatste versie zowel op een Windows XP machine als op eentje met Vista. Zelfs gaat het goed met Wine op een Linux pc.

Slechts 1 keer een probleempje gehad en dat werd prompt door het Aldfaer team behandeld. Ga dus naar het Aldfaer forum dan kom je er vast wel uit.

Theo

Th.Wijngaard - 1 aug 2008 - 21:22

Hallo Theo,

Bedankt voor je reactie en informatie. Met vriendelijke groeten van Ric Brijl.

Karel - 1 aug 2008 - 23:35

Beste Ronald Balhan,

De heer Dick B. gaf mij de gouden tip wat betreft mijn Vista Aldfaer probleem.

Ik heb de Sjablonenmap, Rapportenmap, Veiligheidskopieenmap en mijn materiaalmap op een ander volume gezet (in mijn geval een externe HD), in Aldfaer mijn instellingen, de paden, naar de juiste mappen verwezen ennnnnnnnnnnnnn ik kan nu inderdaad een parenteel of een kwartierstaat enz. enz. aanmaken.

Mijn dank is groot.

Groetjes,

Ron de Wit - Almere

Ron de Wit - 3 aug 2008 - 11:03

Hallo allemaal en Jacobus,

Tijdens het uitzoeken naar een voor mij acceptabel GenealogieProgramma, is het jullie bekend dat ik als beginneling met jullie hulp, 4 dagen en nachten bezig geweest om mijn probleem met Aldfaer op te lossen. Op aanraden van een Forumlid heb ik de demo van GensDataPro eens bekeken. Ik trof hier onder de Help een enorme hoeveelheid aan informatie aan die speciaal voor een beginneling was geschreven. Ik heb al de informatie uitgeprint en ben gaan lezen. De betreffende informatie wordt stap voor stap met helder commentaar en relevante vensters weergegeven, bijzonder gebruiksvriendelijk dus. Zoals jullie mij hebben aangeraden heb ik vervolgens een beperkt aantal familieleden ingevoerd en ben hiermee gaan experimenteren. Al met al (dus inclusief de studie) heeft het mij slechts twee dagen (zonder nachten) gekost om diverse rapporten te kunnen produceren. Aangezien het Programma beschikt over talloze mogelijkheden ben ik voorlopig nog even bezig met experimenteren, maar reeds nu voel ik mij thuis met GensDataPro. Gelet op het voorgaande, heeft deze ervaring, (ondanks dat het Programma niet gratis is), mij  doen besluiten om GensDataPro aan te schaffen. Met vriendelijke groeten van Ric Brijl.

Karel - 3 aug 2008 - 20:58

Hallo Ric,

Ik moet je eerlijk zeggen, dat ik dacht dat het wel niks zou worden met ongeacht welk stamboomprogramma.

Jij en ik zijn senioren, die allang blij zijn mobiel te kunnen bellen en te computeren.

Maar als die computer-deskundigen losbarsten wordt het ons zwart voor de ogen:

" de gouden tip wat betreft mijn Vista Aldfaer probleem.

Ik heb de Sjablonenmap, Rapportenmap, Veiligheidskopieenmap en mijn materiaalmap op een ander volume gezet (in mijn geval een externe HD), in Aldfaer mijn instellingen, de paden, naar de juiste mappen verwezen ennnnnnnnnnnnnn ik kan nu inderdaad een parenteel of een kwartierstaat enz. enz. aanmaken.".

Zeer interessant maar gooi het voor de ouderen en beginnelingen maar in de vlakspoeler. Wij kunnen daar echt helemaal niets mee, uitzonderingen daar gelaten.

Jij bent dit onderwerp begonnen dus jij moest geholpen worden!  Duidelijk was, dat je een beginneling bent (dat was ik ook) en daar heb ik steeds rekening mee gehouden. Ik adviseerde je heel eenvoudig met een klein aantal personen te beginnen en dat eens rustig uit te proberen. Ongeacht welk programma. 

Aldfaer en Gensdatapro zijn beide populaire programma's en kregen beide hoge waarderingscijfers. Ik ben in het verleden met een programma van de Nederlandse Genealogische Vereniging (Gensdata/Dos)

begonnen en ben daar klant gebleven. Nu met het nieuwste Gensdatapro (Windows/Vista). De helpdesk was zo attent mij te vragen welke versie Windows ik had.

Ik zie een stamboomprogramma gewoon als een kaartenbak. Je vult kaart voor kaart in en die koppel je aan elkaar. Hoe het allemaal werkt binnen in die computer zal mij echt een worst wezen. De computer is een gebruiksvoorwerp, die ik overigens voor geen goud meer zou willen missen.

Je hebt een keuze uit 2 uitstekende programma's gemaakt en niemand zal zeggen, dat het een verkeerde keuze was. Smaken verschillen en toevallig komen onze smaken overeen. Ik bewonder je doorzettingsvermogen en ben er van overtuigd, dat je de grote voordelen van een stamboomprogramma zult ervaren. Zo'n programma is gewoon verschrikkelijk handig!

jacobus - 3 aug 2008 - 22:17

Ojee, ik heb nog een probleem met Vista. In Aldfaer in XP kon ik publiceren voor web maken. In Vista heb ik deze mogelijkheid niet. Hoe krijg ik deze mogelijkheid ook in mijn menubalk? M.v.g. Ron de Wit ron281160@gmail.com

Ron de Wit - 3 aug 2008 - 22:59

Hallo Jacobus,

Bedankt voor je positieve reactie. Ik denk dat jij als geen ander, in een paar woorden heel duidelijk hebt gemaakt waarmee de "iets ouderen" onder ons mogelijk te maken kunnen krijgen. Met vriendelijke groeten van Ric Brijl.

Karel - 4 aug 2008 - 10:44

Ik heb er totaal geen problemen mee.En ik heb Vista en Aldfear (Nieuwste versie).

Laura Oosterink - 17 aug 2010 - 17:06

Dat mag ook wel ruim 2 jaar later (LOL)

Herman P. - 17 aug 2010 - 22:04

Wie in nijmegen is goed bekent met Alfaer. Mijn probleem is dat ik geen tekst parenteel meer kan maken (instellings fout) ik kom er niet meer uit ben al dagen aan het zoeken !! Wie kan mij helpen.

Ger van Wees - 19 apr 2017 - 14:55

Ik werk ook met Aldfaer en ben zeer tevreden. De enige fout die ik wel eens maak dat ik de verkeerde kaart open heb staan bij het genereren van een rapport. Als dat toevallig iemand is zonder ingevoerd voor- of nageslacht dan kijk ik ook wel eens raar op. Maar de juiste kaart geselecteerd komt het altijd weer goed.

Annemarie57 - 19 apr 2017 - 15:03

Beste Ric,

Ik gebruik Aldfaer al vanaf mijn begin met genealogie in 2007 sindsdien heb ik er louter goede ervaringen mee.

Belangrijk is dat het op de juiste manier wordt geïnstalleerd en wel in de root van je Windows schijf, bijv. C:\  en vervolgens na het starten van het programma eerst naar de Help functie gaan om daar de handleiding te lezen (zoals bij alle nieuwe software en producten verstandig is) en vooral te zorgen voor het actueel houden van de versie (kan automatisch vanuit het programma worden gedaan) dit is trouwens voor alle software van belang i.v.m. de nieuwe functies ervan maar vooral ook de veiligheid.

Verder bied het forum veel deskundige hulp via het Helpdesk item bij de start http://www.aldfaerforum.nl/forum.html hier zijn o.a. de heren Kortekaas, Plantagie en De Ruiter zeer deskundig.

Hopelijk is dit voldoende om het nog eens te proberen, het is gratis en biedt vele mogelijkheden ook door gebruik te maken van de Bonusrapporten.

Veel succes en hartelijke groeten,

Marius van Harten

Marius van Harten - 23 aug 2017 - 16:54

Beste Mensen

Ik werk al 8 jaar met Aldfaer en tot volle tevredenheid, ik heb ervaren dat er een zeer deskundige helpdesk ik die mij zeer goed geholpen hebben.

wat voor programma je ook kiest ,zoek de hulp op hun helpdesk.

Veel genealogisch genot

Charles Huijben - 31 aug 2017 - 11:51

Ik werk al jaren met Aldfaer. Ik gebruik nu versie 6.2 met daarin 40.000 personen. Ik heb geen enkel probleem.

Dick

DH de Jong - 5 sep 2017 - 14:06


Ik woon in tegelen en wil best mensen in de omgeving Venlo die problemen met Aldfaer hebben op weg helpen.

Toon Stultiens - 18 sep 2017 - 15:12







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu