stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » Aldfaer probleem

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Hallo Theo,

Bedankt voor je reactie en informatie. Met vriendelijke groeten van Ric Brijl.

Karel

Beste Ronald Balhan,

De heer Dick B. gaf mij de gouden tip wat betreft mijn Vista Aldfaer probleem.

Ik heb de Sjablonenmap, Rapportenmap, Veiligheidskopieenmap en mijn materiaalmap op een ander volume gezet (in mijn geval een externe HD), in Aldfaer mijn instellingen, de paden, naar de juiste mappen verwezen ennnnnnnnnnnnnn ik kan nu inderdaad een parenteel of een kwartierstaat enz. enz. aanmaken.

Mijn dank is groot.

Groetjes,

Ron de Wit - Almere

Ron de Wit

Hallo allemaal en Jacobus,

Tijdens het uitzoeken naar een voor mij acceptabel GenealogieProgramma, is het jullie bekend dat ik als beginneling met jullie hulp, 4 dagen en nachten bezig geweest om mijn probleem met Aldfaer op te lossen. Op aanraden van een Forumlid heb ik de demo van GensDataPro eens bekeken. Ik trof hier onder de Help een enorme hoeveelheid aan informatie aan die speciaal voor een beginneling was geschreven. Ik heb al de informatie uitgeprint en ben gaan lezen. De betreffende informatie wordt stap voor stap met helder commentaar en relevante vensters weergegeven, bijzonder gebruiksvriendelijk dus. Zoals jullie mij hebben aangeraden heb ik vervolgens een beperkt aantal familieleden ingevoerd en ben hiermee gaan experimenteren. Al met al (dus inclusief de studie) heeft het mij slechts twee dagen (zonder nachten) gekost om diverse rapporten te kunnen produceren. Aangezien het Programma beschikt over talloze mogelijkheden ben ik voorlopig nog even bezig met experimenteren, maar reeds nu voel ik mij thuis met GensDataPro. Gelet op het voorgaande, heeft deze ervaring, (ondanks dat het Programma niet gratis is), mij  doen besluiten om GensDataPro aan te schaffen. Met vriendelijke groeten van Ric Brijl.

Karel

Hallo Ric,

Ik moet je eerlijk zeggen, dat ik dacht dat het wel niks zou worden met ongeacht welk stamboomprogramma.

Jij en ik zijn senioren, die allang blij zijn mobiel te kunnen bellen en te computeren.

Maar als die computer-deskundigen losbarsten wordt het ons zwart voor de ogen:

" de gouden tip wat betreft mijn Vista Aldfaer probleem.

Ik heb de Sjablonenmap, Rapportenmap, Veiligheidskopieenmap en mijn materiaalmap op een ander volume gezet (in mijn geval een externe HD), in Aldfaer mijn instellingen, de paden, naar de juiste mappen verwezen ennnnnnnnnnnnnn ik kan nu inderdaad een parenteel of een kwartierstaat enz. enz. aanmaken.".

Zeer interessant maar gooi het voor de ouderen en beginnelingen maar in de vlakspoeler. Wij kunnen daar echt helemaal niets mee, uitzonderingen daar gelaten.

Jij bent dit onderwerp begonnen dus jij moest geholpen worden!  Duidelijk was, dat je een beginneling bent (dat was ik ook) en daar heb ik steeds rekening mee gehouden. Ik adviseerde je heel eenvoudig met een klein aantal personen te beginnen en dat eens rustig uit te proberen. Ongeacht welk programma. 

Aldfaer en Gensdatapro zijn beide populaire programma's en kregen beide hoge waarderingscijfers. Ik ben in het verleden met een programma van de Nederlandse Genealogische Vereniging (Gensdata/Dos)

begonnen en ben daar klant gebleven. Nu met het nieuwste Gensdatapro (Windows/Vista). De helpdesk was zo attent mij te vragen welke versie Windows ik had.

Ik zie een stamboomprogramma gewoon als een kaartenbak. Je vult kaart voor kaart in en die koppel je aan elkaar. Hoe het allemaal werkt binnen in die computer zal mij echt een worst wezen. De computer is een gebruiksvoorwerp, die ik overigens voor geen goud meer zou willen missen.

Je hebt een keuze uit 2 uitstekende programma's gemaakt en niemand zal zeggen, dat het een verkeerde keuze was. Smaken verschillen en toevallig komen onze smaken overeen. Ik bewonder je doorzettingsvermogen en ben er van overtuigd, dat je de grote voordelen van een stamboomprogramma zult ervaren. Zo'n programma is gewoon verschrikkelijk handig!

jacobus

Ojee, ik heb nog een probleem met Vista. In Aldfaer in XP kon ik publiceren voor web maken. In Vista heb ik deze mogelijkheid niet. Hoe krijg ik deze mogelijkheid ook in mijn menubalk? M.v.g. Ron de Wit ron281160@gmail.com

Ron de Wit

Hallo Jacobus,

Bedankt voor je positieve reactie. Ik denk dat jij als geen ander, in een paar woorden heel duidelijk hebt gemaakt waarmee de "iets ouderen" onder ons mogelijk te maken kunnen krijgen. Met vriendelijke groeten van Ric Brijl.

Karel

Ik heb er totaal geen problemen mee.En ik heb Vista en Aldfear (Nieuwste versie).

Laura Oosterink

Dat mag ook wel ruim 2 jaar later (LOL)

Herman P.

Wie in nijmegen is goed bekent met Alfaer. Mijn probleem is dat ik geen tekst parenteel meer kan maken (instellings fout) ik kom er niet meer uit ben al dagen aan het zoeken !! Wie kan mij helpen.

Ger van Wees

Ik werk ook met Aldfaer en ben zeer tevreden. De enige fout die ik wel eens maak dat ik de verkeerde kaart open heb staan bij het genereren van een rapport. Als dat toevallig iemand is zonder ingevoerd voor- of nageslacht dan kijk ik ook wel eens raar op. Maar de juiste kaart geselecteerd komt het altijd weer goed.

Annemarie57

Beste Ric,

Ik gebruik Aldfaer al vanaf mijn begin met genealogie in 2007 sindsdien heb ik er louter goede ervaringen mee.

Belangrijk is dat het op de juiste manier wordt geïnstalleerd en wel in de root van je Windows schijf, bijv. C:\  en vervolgens na het starten van het programma eerst naar de Help functie gaan om daar de handleiding te lezen (zoals bij alle nieuwe software en producten verstandig is) en vooral te zorgen voor het actueel houden van de versie (kan automatisch vanuit het programma worden gedaan) dit is trouwens voor alle software van belang i.v.m. de nieuwe functies ervan maar vooral ook de veiligheid.

Verder bied het forum veel deskundige hulp via het Helpdesk item bij de start http://www.aldfaerforum.nl/forum.html hier zijn o.a. de heren Kortekaas, Plantagie en De Ruiter zeer deskundig.

Hopelijk is dit voldoende om het nog eens te proberen, het is gratis en biedt vele mogelijkheden ook door gebruik te maken van de Bonusrapporten.

Veel succes en hartelijke groeten,

Marius van Harten

Marius van Harten

Beste Mensen

Ik werk al 8 jaar met Aldfaer en tot volle tevredenheid, ik heb ervaren dat er een zeer deskundige helpdesk ik die mij zeer goed geholpen hebben.

wat voor programma je ook kiest ,zoek de hulp op hun helpdesk.

Veel genealogisch genot

Charles Huijben

Ik werk al jaren met Aldfaer. Ik gebruik nu versie 6.2 met daarin 40.000 personen. Ik heb geen enkel probleem.

Dick

DH de Jong


Ik woon in tegelen en wil best mensen in de omgeving Venlo die problemen met Aldfaer hebben op weg helpen.

Toon StultiensPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!