stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Gedcom als verversing naar Genealogieonline komt niet volledig in beeld na uploaden



Profiel afbeelding

Wanneer ik een Gedcom bestand als verversing naar genealogieonline stuur, dan blijkt dat na oploaden niet alle gegevens die ik in mijn Gedcom bestand heb staan volledig worden weergegeven als dit een wat langere inhoud heeft, b.v. bij de opmerkingen bij de geboortegegevens, enz. maar wel alle gegevens die ik vermeld heb bij het beroep van de personen. Kennelijk is er dus een limiet aan de gegevens die bij bepaalde vakken in mijn Gedcom-bestand staan vermeld. Ik gebruik GensDataPro als programma. Wie heeft hier ook ervaring mee en heeft de oplossing? Ik ben benieuwd! = Piet van der Veen

Zie genealogieonline-van der Veen

Piet van der Veen - 11 apr 2010 - 15:49

Na de laatste update zijn bij mij een aantal personen niet meer zichtbaar.

Als ik vanuit het namenregister op hun naam klik, dan krijg ik een wit veld te zien.

b.v.

http://www.genealogieonline.nl/stamboom-kuster/I3890.php

Vriendelijke groet,

Angelique

Probleem bij mij is opgelost, alles weer zichtbaar.

Angelique Kuster - 11 apr 2010 - 17:47

Piet,

Kun je meer gedetailleerde informatie geven: bij welke persoon, op welke pagina, mist welke informatie?

Ik ben druk bezig om Genealogie Online meertalig te krijgen. Via http://www.genealogieonline.nl/samen-vertalen/ kunnen de teksten vertaald worden. Aan "de achterkant" neem ik Genealogie Online hiervoor aardig onder handen, dit kan af en toe een lege pagina of foutmelding opleveren. Ik hou dit in de gaten en repareer het gelijk.

mvg,

Bob Coret

Bob Coret - 12 apr 2010 - 21:42

Volgens mij worden door GensdataPro de beroepen met een (te) lange omschijving niet in de Gedcom geplaatst. Bekijk je Gedcom bestand maar eens.

Vr gr. Chris.

Chris Meurer - 13 apr 2010 - 09:14

t.a.v. Bob Coret,

Bij mijn genealogie-van-der-veen zie je bij Marcus Petrus van der Veen b.v. bij overlijden:

Overleden op 3 juli 1916 te Enkhuizen (Noord-Holland).

Overlijdensakte no. 63 d.d. 4 juli 1916 vermeldt dat hij des voormiddags ten negen uur, in het  en dan houdt het op, terwijl ik in mijn bestand en ook via Gedcom het volgende heb ingestuurd: Overlijdensakte no. 63 d.d. 4 juli 1916 vermeldt dat hij des voormiddags ten negen uur, in het huis staande alhier aan de Prinsenstraat wijk twee nommer een honderd en twee in den ouderdom van drie en zeventig jaren is overleden, van beroep koster, geboren en wonende te Enkhuizen, weduwnaar van Aafje de Vos, zoon van Marcus Godschalck van der Veen en Petronella Elisabeth van Genderen, beiden overleden. Aangevers zijn Rieuwert de Jong, assuradeur, oud zes en zestig jaren en Jacobus Boanegus Posthuma, boekdrukker, oud negen en twintig jaren, beiden wonende te Enkhuizen. Ik heb mijn Gedcom nagekeken via Word en daar staat het wel helemaal in. Misschien wil je zelf eens kijken. Ik weet niet wat je bedoelde met 'welke pagina' . Bij de opmerking bij zijn beroep staat wel alles volledig vermeld. Met vriendelijke groet = Piet van der Veen

Piet van der Veen - 13 apr 2010 - 11:03

Hier boven is duidelijk het grote probleem met de Gedcom standarisatie en ondersteuning zichtbaar.

Jazeker Gedcom heeft beperkingen in bepaalde tags wat betreft de lengte van de informatie.

Wat Bob volgens mij hier nu aan het doen is, zijn eigen Gedcom standaard binnen Genealogie online aan het maken en raak je het zicht op wat wel en niet wordt ondersteund helemaal dus kwijt m.b.t. de gebruikte programma's om een Gedcom aan te maken.

Groet Herman

Herman - 12 mei 2010 - 13:18

Beste Bob, Het is nu bijna een jaar geleden dat ik de aandacht vroeg voor het het probleem, dat na het uploaden van een bijgewerkt GEDCOM-bestand nog steeds niet alles wordt getoond in de nieuwe publikatie. Dit is nog steeds niet ogelost en ik heb geen antwoord van je gekregen over de eventeule oplossing. Met vriendelijke groet = Piet van der Veen

Piet van der Veen - 20 mar 2011 - 17:25

Ik heb mogelijk een aanvulling of illustratie van dit probleem.

Op bijvoorbeeld http://www.genealogieonline.nl/kwartierstaat-cramer/I3480.php staat een notitie die halverwege begint. Ik heb het originele Gedcom-bestand bekeken en de betreffende notitie ziet er alsvolgt uit:

0 @N0429@ NOTE Op haar overleidensacte heet ze Beatrix van Dronkelaar. In de trouw
1 CONC akten van haar kinderen noemt ze zich meestal Aterus/Aturs/Atenis Wolber
1 CONC ts(en)/Walbertsen
1 CONT Haar vader is dan (vermoederlijk) Wolbert van Dronkelaar. Een zelfde gel
1 CONC ijkschakeling is te zien in http://genealogie.startpagina.nl/prikbord/42
1 CONC 49263/4249267/re-fam-van-dronkelaar#msg-4249267

Het lijkt er dus op alsof de text van de eerste regel wordt genegeerd.

Of het Gedcom formaat voorschrijft dat na het beginnen van een note, en het weergeven van de id tussen @'s er een return moet volgen weet ik niet. Als dat zo is, dan ligt de fout bij mijn programma (Gramps, Linux) dat zich niet houdt aan dit formaat. Maar als dat niet zo is, dan ligt het probleem mogelijk in het algoritme dat de gedcom bestanden inleest.

mvg

Jaap

Jaap Cramer - 23 mei 2011 - 16:18


Dag Jaap,

Dit probleem bestaat nog steeds, want ik heb net mijn stamboom vanuit Gramps ververst, en zie dat de 1e regel van de notes verdwijnt. En volgens de standaard mag het inderdaad, wat Gramps nu doet, dat de tekst al direct achter 0 @...@ NOTE begint.

Ik maak zo even een apart bericht hierover in de rubriek servicedesk of genealogie online.

groetjes,

Enno

Enno Borgsteede - 28 nov 2012 - 00:52







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu