stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » My family Tree (Gratis versie) .

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Dank je, Denie. Ik heb net alles weer op rit na vier keer goed op de aan- / uitknop heb te moeten drukken. De laatste keer met alleen FamilyTreeBuilder open en verder helemaal niets.

Ik denk dus dat ik je moet bedanken voor je suggestie en dat ik het FamilyTreeBuilder gewoon weg haal. Hups, de prullemand in tussen de andere rotzooi en dan weg ermee! Ben ik er vanaf en hoef ik me er verder niet aan te storen en ga ik gewoon lekker verder in het Engels met mijn Family Tree Maker.

Hans Hoekveld

Citaat: intuitief werken

Dat laatste vindt ik dus pertinent NIET.

Bij intuitief werken kan de software ook een heleboel automatisch doen.

Noem het invoer "recht zetten" die mensen "scheef intikken".

Het is maar hoe je ermee omgaat met gegevens zoeken, vervolgens invoeren; al is het maar het datumveld; dat is verre van intuitief en kan goede software gewoon goed regelen, om tot goede invoer te komen.

Maar ik ben niet van plan dat hier zomaar hier te vertellen hoe dat moet; want dan lopen zij met de rechten weg.

Of dit in Windows kan (?) zal best; maar in DOS zeker weten.

Bij mij worden datums nagelang er wordt ingevoerd gecheck door het programma en vervolgens gerefereert, eventueel omgezet en vast gelegd in de database, met al dan niet de noodzakelijke melding(en) over de bevinding(en) en juistheid (verder niks met een landencode o.i.d.).

Die landencode is prima dat zij dat doen, maar zorg voor een juiste escape in de software; dat niet doen is gewoon luiheid van een programmeur en niet verder kijken dan z'n neuslang is, of het mag niets kosten.

Het format geef ik niet prijs; maar ik sta verbaast over hoe met datuminvoer wordt omgegaan bij heel veel programma's; alleen geldige datums (?)......(!)

Ook Googlemaps vindt ik verre van ideaal om te komen tot mogelijke adres lokaties (aan globale lokaties heb je vrij weinig).

Volgens mij slaan ze hier een behoorlijke plank mis om dit alleen maar aan de plaatsnamen subdata te hangen.

Dit gebruik ik ook om daar de kaart naartoe in te zoemen, maar waar kun je dan nog meer coordinaten kwijt in een zelfde plaats ?

Ik heb dat intuitief niet kunnen ontdekken.

Citaat:

ik kan niet genoeg benadrukken dat het melden van 'bugs' en andere niet technische problemen, zeer goed is. Hierdoor geeft u als gebruiker aan wat uw wensen als gebruiker zijn en waar uw behoeften naar uitgaan. 90% van alle meldingen zijn gebasseerd op onwetendheid

Onwetendheid, het moet niet gekker worden; lees daarvoor maar oei niet gezien ff oplossen in een nieuwe versie, zo gaat dat in softwareland (ontwikkelen, verkopen en terloops een nieuwe bug erin programmeren).

en zodat u als gebruiker een beter programma krijgt en MyHeritage het geld bij online publiceren, klopt beter.

Geld verdienen is niet erg hoor, alleen de wijze waarop alsof wij een stelletje onwetende zijn gaat mij echt te ver.

Herman

Beste Herman,

Iedereen moet m.i. de software gebruiken die hem/haar het beste bevalt, het doel is uiteindelijk een kloppende stamboom te hebben waar je zelf het makkelijkst in werkt. Dat ik FTB en FTM intuitief vind is dus puur mijn mening. Voel je dus niet aangevallen. Ik werk gewoon graag met een mooi gevisualiseerde stamboom. En ook FTB corrigeert data dus geen zorgen.

Wat betreft Myheritage ruik ik ook commercie maar feit is dat ik al 2 jaar het gratis FTB gebruik en nog nooit 1 cent aan ze ben kwijtgeraakt. Je kunt nl. gewoon je gedcom exporteren en foutloos gratis publiceren op www.genealogieonline.nl (hoewel ik jaarlijks doneer omdat ik de kwaliteit van Bob Coret's site heel goed vind.)

Groet, Folkert

Folkert Geurink

Citaat:

een kloppende stamboom

Ben ik helemaal mee eens; alleen vindt ik dat je binnen software foutkansen (door eventueel invoer of wat iets meer zij, zoals automatisme enz.) uitsluiten.

Dat noem ik intuitief m.b.t. software; daar is maar 1 gedachte en 1 oplossing voor: GOED programmeren en uitsluiten en het voorkomen van onnodige acties, al is het maar 1 muisklik.

PS. Voor publiceren gebruik ik eigen webruimte zoals bijna iedereen die heeft bij zijn internet account

En wat eigen software betreft en ja natuurlijk heeft niet iedereen (of zeg maar bijna iedereen) dat niet.

Maar daarmee ben ik er wel achter gekomen dat we in software land niet echt slim, maar alleen commercieel bezig zijn, i.p.v. kwaliteit te leveren, al is het maar om het muisarmpje te voorkomen.

En maak je geen zorgen die grafische weergave maak ik met mijn DOS ""pakketje"" ook.

Herman

Met My Heritage versie  Tree Builder 4.0 Family heb ik mijn stamboom "on line" gezet. Ik wilde een selectie maken van de te publiceren  familileden; Daarvoor ging in de naar de knop publiceren un de bovenbalk, vervolgens naar publicatie instellingen, heb daarvoor een selectie gedaan en vervolgens in het subvenster op publiceren geclickt.Nu komt het vervelende er zijn nu nog twee proefversies van mijn stamboom gepubliceerd. Hoe verwijder ik die?

Bij voorbaat dank,

Jaap van der hoef Alkmaar

J van der Hoef

@ J van der Hoef, ik zal het u makkelijk maken door deze voor u te verwijderen. Als het voltooid is ontvangt u per email bericht. Groet, Denie

Denie - MyHeritage.com Nederland


Hallo,  Na een tijd niet gebruikt te hebben wilde ik weer aan de slag met FTB... Het liet zich niet meer openen. herstel uitgevoerd d.m.v. programma verwijderen/herstellen.. kon het nog niet openen. ten einde raad de nieuwste versie geïnstalleerd. en nog laat het zich niet openen!

Heeft iemand hier ook ervaring mee?

groet, Jann

Jann Fictorie
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!