stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Privacy en MyHeritage



Profiel afbeelding

Beste medegenealogen,

Meer dan een jaar geleden meldde ik my aan bij MyHeritage. Omdat ik er niet zo van hou om iets op mijn computer te laden, besloot ik er verder niets mee te doen en zocht alleen op informatie en foto's. Ik vond niet veel en liet alles zoals het was.

Enkele weken geleden zocht ik weer en tot mijn grote verbazing vond ik daar foto's van mijn familie. Een tante die met een van Eimeren was getrouwd en mijn grootouders en overgrootouders. Ik nam contact op met deze Martin van Eimeren en vertelde hem dat ik het vreemd vond dat hij mijn familiefoto's die hij van mijn privé domeinnaam overgenomen had op zijn site had. Hij mailde mij toen dat ik volgens hem familie was. Ik legde hem toen uit dat dat niet het geval was en dat alleen de dochter uit dat huwelijk tot zijn familie behoorde en niet haar moeders familie. Ook melde ik het aan MyHeritage, maar die zeiden dat ik contact met deze man zelf moest opnemen en bij de foto's commentaar moest leveren. Dat deed ik dus gisteren en tot mijn stomme verbazing had hij er toen ook foto's opstaan van mijn ouders en van mijzelf en mijn man.

Hij nam ook contact met mij op en zei dat ik toch aan hem verwant was en dat ik maar moest bewijzen dat ik het niet was- Ik heb hem proberen uit te leggen hoe familieverwantschap loopt en hem geadviseerd eens een boek over genealogie te lezen. Vanmorgen kreeg ik weer bericht van hem met het brutale antwoord dat hij in Australie woonde en handelde volgens Engels recht. Ook gaf hij kritiek op mijn domeinnaam. Ik heb dircect weer contact opgenomen met MyHeritage, maar daar verwacht ik niet veel van.

Heeft iemand ervaring met zulke brutale mensen en weet iemand wat ik er nog verder aan kan doen? Volgens mij hoor je eerst mensen om toestemming te vragen om hun privéfoto's die ze op hun site hebben staan te mogen gebruiken. Er verder is het zeer vreemd dat ze jouw voorouders als hun familie claimen.

Vriendelijke groeten,

Kitty Nuberg

Kitty Nuberg - 7 apr 2011 - 09:14

Hallo Kitty

Alles wat je zelf op inernet zet,is een vrijbrief voor mensen die jou gegevens niet respecteren en het zich zelf toe eigenen.

Daarom zet ik mijn gegevens wat ik niet kwijt wil op internet,en zeker nog geen akte's en foto's.

Je kan er weinig aan doen ,als hij de gegevens niet verwijdert,word een lange procudure.

Wens je veel sterkte hiermee.

Groetjes,

Anja

Anja4711 - 7 apr 2011 - 09:50

Beste Kitty,

Zelf maak ik ook gebruik van My Heritage en heb met sommige leden een prettig contact.

Echter heb ik bijna hetzelfde meegemaakt als jij, iemand nam klakkeloos de info van mijn voorouders over en toen ik diegene een berichtje stuurde wat zijn verwantschap met mijn familie was heb ik NOOIT een bericht terug gekregen. Iets dat ik zeer onbehoorlijk vind!

Ik heb nu alle privacyinstellingen zo staan dat iemand alleen nog met mijn toestemming in de stamboom kan kijken en ik raad je aan dit ook te doen!

groetjes

Marion

Marion 2 - 7 apr 2011 - 10:37

Hej Anja,

Mijn intensie was om andere genealogen te helpen, zodat ze niet dezelfde gegevens opnieuw moesten opzoeken en ik heb er ook geen problemen mee dat mensen na een aanvraag gegevens of misschien foto's gebruiken waar ook familieleden van hen opstaan. Mijn ergenis ligt in het feit dat die man blijft beweren dat ik familie van hem ben, alleen omdat een zus van  mijn vader met een van Eimeren getrouwd was. Dat maakt toch de voorouders en mijn vader en moeder en andere voorouders toch niet tot zijn verwanten. Hij heeft totaal geen interesse in mijn nicht die de dochter is uit dat huwelijk. Dat is zijn verwantschap. Verder schermt hij ermee dat hij in Autralie woont en handelt volgens Engels recht, maar ik kan mij niet voorstellen dat je in Engeland foto's van iemand mag stelen en publiceren zonder toestemming.

Bedankt voor je reaktie!

Groetjes,

Kitty

Kitty Nuberg - 7 apr 2011 - 11:28

Hej Marion,

Bedankt voor je reaktie. Ik doe al 35 jaar aan stamboomonderzoek en heb daar veel tijd en geld in gestoken. Ik vind het niet erg als mensen data's overnemen, want ik weet uit ervaring dat het veel leuker is om zelf iets te vinden. Maar dat iemand bij hoog en laag blijft beweren dat ik verwant met hem ben en daar niet af te brengen is vind ik niet getuigen van enige beschavingen  en het is ook nog eens ontzettend dom. Hij schreef me dat ik volgens zijn inlichtingen related to him was en als ik kon bewijzen dat ik niet van zijn overgrootvader afstamde zou hij alles verwijderen. Zelfs na mijn uitleg blijft hij volharden. Mijn tante is gehuwd met een broer van zijn grootvader en dan was mijn vader haar broer en ik was de dochter van mijn vader, dus was ik familie. Heb je het ooit zo zout gegeten. En nu behoren mijn voorouders dus ook tot zijn stamboom. Snap jij dat mensen dat nou leuk vinden?

Ik kom ook wel eens hele leuke foto's tegen en dan denk ik, wat jammer dat ik niet zulke foto's heb, maar dan zet ik ze toch ook niet bij mijn stamboom!

Groetjes,

Kitty

Kitty Nuberg - 7 apr 2011 - 11:37

Zet de smartmatches ook uit. Anders worden er nog gegevens gepikt van je. Blauwe tabje stamboom, witte tabje stambomen beheren en bij opmaak stamboom instellingen alle vinkjes uitzetten. Ze zeggen dat je er dan vanaf bent. Ik neem het risico niet en zet de levende generatie niet meer openbaar. Ook geen foto's meer. M. Boon

mj boon - 9 jun 2011 - 14:14

Lees en begrijp vooral de disclaimer.

Herman - 13 jun 2011 - 12:44

Ik ben zelf niet een groot fan om bepaald beeldmateriaal op openbare community websites te zetten van derden daarom host ik ook mijn eigen website.

Als ik beeldmateriaal tegenkom op internet die mij erg interessant lijkt voor mijn eigen archief neem ik altijd contact op met de uploader van het desbetreffende materiaal. Wil je dit materiaal gebruiken voor je eigen website zorg dat je altijd een bron vermeld. 

Als je materiaal upload op openbare community sites als my heritage lees altijd de voorwaarden voordat jij materiaal upload of gebruikt.

heb je een eigen website maak altijd een copyright pagina met je eigen huisregels. 

Friso Schaap - 15 aug 2011 - 15:50

Hoi Kitty,

Ik dacht ook ff iets te testen, plaatste 2 foto's op heritage en binnen enkele dagen waren ze door meerdere personen overgenomen. Gelukkig had ik niet de gehele foto geplaatst maar inderdaad er wordt gejat als de raven.

Een uitsnede van de foto is misschien wel een oplossing. Of..zoals ik dat bij iemand anders zag, plak een watermerk over de foto zodat het beeld herkenbaar is bij overname !

Vervelend dat mensen inderdaad alles overnemen maar zoals je schrijft, hun hebben er geen lol aan om dingen over te nemen, het zelf uitzoeken geeft de meeste bevrediging.

H@n D@@men - 22 okt 2011 - 10:59


Ik upload alleen een gedcom zonder levende personen. In gensdatapro maak je een gedcom van selektie. De selektie maak je van publiceerbare. In publiceerbare vink je aan dat personen na bv. 1910 afgeschermd worden.

Volgens mij zijn gegevens die je op genealogie-online of stamboom-Nederland of my-heritage of geneanet of mundia.com of wiewaswie zet openbaar voor iedereen. Het zijn nou eenmaal sociale sites net zoals facebook, hyves en twitter.

marcel van de krol - 16 nov 2011 - 06:26







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu