stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Brothers Keeper voor windows: openen in een venster en niet met een volledig scherm



Profiel afbeelding

Als BK wordt opgestart, komt het programma altijd met een volledig gevuld beeldscherm in beeld. Met verkleinen (rechter bovenhoek, de twee vierkantjes) maak ik dan een venster en vervolgens maak ik het venster op de gewenste grootte.

Als je het programma later opstart worden de venster instellingen niet onthouden en komt het programma weer met het volledigm gevulde beeldscherm terug.

Is daar een oplossing voor, dus opstarten van BK voor windows direct in een venster.

Waar en hoe in te stellen?

Willem - 30 apr 2011 - 20:21

Willem

als je het 'Bewerken' scherm afsluit en dan in de tab 'Bestanden' (linksboven) de optie 'Opties' kiest en vervolgens 'Overig' dan staat er een aantal mogelijkheden hoe je BK wil laten starten. Een ervan is 'Start BK as same screen size as it is right now'. Ik gebruik altijd volledig scherm, maar ik heb het geprobeerd met een kleiner scherm en het werkt.

succes, Frans

Frans Angevaare - 30 apr 2011 - 21:14

@ Frans

Bedankt voor je reactie en de oplossing. Het werkt. (de optie zit erg verstopt).

Gebruikte eerst BK DOS en later BK Win, Programma bevalt me nog steeds uitstekend.

Ik mis alleen de directe opmaak naar webpagina's direct vanuit het programma.

Bedankt nogmaals,

W.

Willem - 30 apr 2011 - 23:36

Willem,

Omdat geen rechtstreekse optie om webpagina's te maken aanwezig is, gebruik ik naast Brother's Keeper voor mijn website Genealogica Grafica. Vanuit BK exporteren gedcom bestand, eventueel met een teksteditor wat aanpassingen doen (bijv. ~ in de datum zoek/vervang door ABT). Resultaat is vervolgens prima. Maar je hebt zelf hiervoor ook al een alternatief?

Femke A.S. Nijveldt - 1 mei 2011 - 17:41


@ Femke

Bedankt voor je reactie met verwijzing naar programma om gegevens om te zetten.

Ik gebruik naast BK meerdere genealogie programma's. Enkele daarvan hebben de mogelijkheid om websites vanuit het programma aan te maken. Daarnaast zijn er tal van hulp programma's om GEDCOM bestanden om te zetten naar het website formaat.

Alle rapporten maak ik vanuit BK aan in PDF formaat. Met elke PDF leesprogramma is de info dan door te nemen. Ik druk de gegevens zelden af.

De GEDCOM omzetting om genealogische gegevens op een website te zetten, werkt als je de gestandaardiseerde velden gebruikt. Gebruik je niet gedefinieerde velden, dan valt de info weg.

Er zijn wat trucjes om dit op te lossen.....

Willem - 2 mei 2011 - 12:09







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu