stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » overstappen van Hazadata 7.2f naar ander programma waarbij geen gegevens verloren gaan

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Hallo allemaal

Met een beetje pijn in mijn hart moet ik afscheid nemen van mijn trouwe hazadata 7.2f. het was in  mijn ogen het beste programma wat ik kon vinden. maar wordt helaas niet ondersteund door windows7. ik draai nu nog onder windows XP maar deze versie wordt niet meer echt ondersteund en is niet meer in de handel. Soms moet je ook je pc vervangen en ben ik bang dat ik nu aan mijn laatste keer XP zit die nu helaas problemen begint te geven. Nu heb ik een bestand van ruim 100.000 personen.En heb ik een beetje gestoeid met Aldfear wat ik een waardige opvolger vind en een prettig programma. maar ook Haza21 heb ik geprobeerd. maar deze is in mijn ogen erg traag met invoeren en er zit te veel in wat ik niet gebruik. Ik ben naast een programma die vlot is met het verwerken van data, ook vooral opzoek naar eentje die al mijn gegevens via gedcom foutloos weer geeft. En daar schuilt een groot probleem ik hoorde dat crematie omgezet wordt in begraven (Progen)

en dat alias namen woonplaatsen en teksten bij gebeurtenissen niet worden weer gegeven of je krijgt een lelijke code in je tekts te lezen omdat hij het snapt wat er bedoeld wordt.

Verder ben ik opzoek naar een programma die naast dit alles een leuke leesbare uitdraai weer geeft. de mooiste vond ik die van haza 72 maar dat lukte al een tijdje niet meer omdat deze geen usb printer ondersteund.maar dat was weer op te lossen door het om te zetten naar Word en dan met aanpassingen te gaan printen. Daarna  vind ik dat Progen weer het beste om een boekje mee te maken. Aldfear vond ik niet zo geslaad hierin. Weet iemand een oplossing voor mijn probleem?

Vriendelijke Groeten

Herman Bennink

Herman Bennink

Herman,

Ook ik heb een aantal jaren geleden met pijn in mijn hart HazaData verlaten en heb na een aantal programma's uitgeprobeerd te hebben de keus laten vallen op GensDataPro en ben tot op heden een zeer tevreden gebruiker.

Ik heb bij het overzetten via Gedcom geen problemen gehad en heb naderhand geen correcties hoeven toe te passen.

Mijn advies is om een demo versie te downloaden http://gensdatapro.ngv.nl/ en deze een aantal dagen uit te proberen om de mogelijkheden van het programma te ontdekken.

Succes

Leo Terlouw

Leo Terlouw

Hallo Leo

ik heb het even bekeken maar moet er wel erg aan wennen. kun je er ook Boekjes mee maken ? wat is jouw ervaring met Aldfear?

Herman Bennink

Herman,

Natuurlijk is het erg wennen, vanuit een DOS naar een windows programma maar eenmaal hieraan gewend wil je niet meer terug. Je kunt vanuit GensDataPro op allerlei manieren (ook met foto's) rapporten genereren en naar Word uitvoeren, om een mooie index te maken is er een macro voor Word beschikbaar.

Bron: website GensDataPro

 

  • tekstuele uitvoer (parenteel, genealogie, kwartierstaat en stamreeks)
  • volgens de standaard van Gens Nostra
  • reeds voorzien van index- en bladzijde verwijzingen voor MS-Word
  • op te maken naar wens van de gebruiker (vet/cursief/kleur per variabel veld) incl. foto's en bronvermeldingen
  • afscherming van personen en gegevens ook in de tekstuele uitvoer mogelijk
  • tekstuele uitvoer met kant en klare pagina-instellingen en bijgeschaalde foto's waardoor het maken van een boek sterk wordt vereenvoudigd.

Het is misschien een kwestie van wennen want talloos veel mensen werken er mee maar Aldfaer vond ik er persoonlijk niet mooi uitzien en vooral niet prettig werken en heb ik al heel snel vaarwel gezegd, het voordeel is dat Aldfaer gratis is maar als je een vervanger zoekt voor HazaData zou ik toch verder zoeken.

Leo Terlouw

http://terlouw.voorouders.net/

Leo Terlouw

Ik wilde eigenlijk overstappen van Hazadata 7.1d naar GensDataPro. Ik kocht dat programma een paar jaar terug maar liep toen tegen het probleem op dat ik na het omzetten via gedcom wel mijn gegevens in GensDataPro had, maar dat de namen nu verkeerd weergegeven worden. Als voorbeeld: voornaam Huibrecht, achternaam Gerrit de Vries.
Mijn voornamen zijn Huibrecht Gerrit en mijn achternaam de Vries.

Heeft iemand een idee hoe ik dit op kan lossen.

Huib de Vries


Beste heer De Vries, heeft u dit ondertussen al voor elkaar ?

In GensDataPro vindt u onder bestand-importcorrecties de optie "Voornamen in achternaam naar voornaam". Die doet precies wat u hier vraagt.

Waarschijnlijk staan die tweede voornaam al in de gedcom van HazaData bij de achternaam. Dat kunt u controleren door de gecom te openen in kladblok. 

Bas Wilschut
Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!