stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Big Brother is watching me?? Heritage



Profiel afbeelding

Ik aarzel om het programma van Herigate op mn pc te gebruiken.

Als ik een persoon invoerde die bekend is op heritage krijg ik een melding dat de persoon ook voorkomt bij anderen. Handig, ja, maar .........'Big Brother is watching me',  dacht ik, althans zo'n gevoel gaf het, met het idee, als ik iets inbreng dat nog niet bekend zou zijn, dat dit overgenomen gaat worden (incl foto's) in hun systeem en dat wil ik niet. Uiteraard kan je aangeven of je de stamboom online wil zetten maar dat wijger ik, dus werk ik lekker prive aan mn boompje.

Zie ik nu spoken offe.........heb ik gelijk, neemt heritage gegevens over van mijn pc ook als ik deze niet online zet ??

Zou bijna de internetkabel eruit willen trekken tijdens het invoeren Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

ik vertrouw het echt niet!

H@n D@@men - 22 okt 2011 - 11:08

H@n, volgens mij kun je de Smart Matches in Family Tree Builder gewoon uitschakelen.

Peter Buyk - 22 okt 2011 - 12:24

Hoi, je kunt ook in je firewall instellen dat je programma´s van heritage niet het internet op mogen, groeten

Zeger de Jong - 22 okt 2011 - 14:34

Ooit heb ik dat programma een tijdje gebruikt, want het is best aardig. Het draait wel leuke rapporten. Ik herinner me vaag dat er bij afsluiten een vraag verscheen om het gedcom van dat moment wel of niet op hun site te publiceren. Bij nee gebeurde er dus ook niets. Tenzij dat dat nu dan anders is.

Een tijdje heb ik wel een klein stukje op de site gezet, als experiment, want boven 1200 personen moest je betalen, maar dat heb ik later gewoon gewist.

Verder heb ik er nooit wat bijzonders gemerkt.

Ik weet nog wel dat ik op een bepaald moment mijn account wilde opheffen, dat bleek niet zomaar te kunnen; dat moeten zij daar voor je doen (wat ik altijd heel raar vind, dat maak je zelf toch uit). Verscheidene mailtjes haalden niets uit, totdat ik bij ongeveer de tiende keer letterlijk heb geschreven: hey, are you guys bloody deaf overthere or what, delete this account!!

Toen kwam er reactie met excuus,ze hadden technische problemen gehad, zoiets; toen was het ook inderdaad weg.

Ik heb er een Nederlandse mevrouw die pas begonnen was blij kunnen maken met wat aanvullend materiaal, verder had ik geen bijzondere overlappingen met anderen.

Zijn ze Amerikaans? Heeft Ancestry soms een vinger in pap?

Leo Bijl - 22 okt 2011 - 17:12

@Leo Bijl

MyHeritage is Israelisch, geloof ik.

Taco Goulooze - 22 okt 2011 - 18:34

Dat bleek met een beetje zoeken inderdaad te vinden.

Verder dit:

Auteursrechten
Door inhoud op de Website te publiceren, verleent u ons een royaltyvrije, wereldwijde, eeuwigdurende en niet-exclusieve licentie om de inhoud te hosten, te kopiëren, te publiceren en te distribueren.

Alle op de Website gepubliceerde inhoud, met uitzondering van door de gebruikers ingezonden inhoud, is ons eigendom of eigendom van derde partijen die ons een beperkte licentie op deze inhoud hebben verleend.

Evenwel zeggen ze ook:

Inhoud die op familiesites gepubliceerd wordt is eigendom van de persoon die de inhoud heeft gecreëerd, wordt gecontroleerd door de Webmaster van de familiesite waarop hij ingezonden is, en wordt door ons gehost volgens de voorwaarden van deze Overeenkomst.

MyHeritage.com wordt auteursrechtelijk beschermd volgens de wetten op het auteursrecht van de Verenigde Staten van Amerika en Israël, de internationale conventies en andere toepasselijke wetten op het auteursrecht.

Aan de ene kant erkennen ze dus het eigendomsrecht van de maker, aan de andere kant behouden ze zichzelf het recht voor er mee te doen wat ze willen.

Leo Bijl - 22 okt 2011 - 19:24

Natuurlijk is het programma erg leuk om te gebruiken, zelf gebruik ik nu Aldfaer en die is ook goed maar....

Door slechte ervaring met familieband waar ik eerst een account had, vervolgens verwijderde, ontving ik  daarna nog steeds meldingen waaruit ik kon opmaken dat mijn gegevens daar nog steeds aanwezig zijn !! Misschien moet ik ook dezelfde boze woorden gebruiken zoals hierboven. haha. Helpt het? Nee !

Tegenwoordig moeten we als je op internet lid wordt hun regels accepteren. Niet accepteren houdt in dat je  geen gebruik kan maken van hun sites, ergens te gek voor woorden. (zo ook bij andere sites)

Ook al worden je gegevens verwijderd, echt garantie dat ze "totaal" niet meer aanwezig zijn hebben we niet!

Aan de andere kant kunnen we zeggen... waar maken we ons druk over? Tenslotte is het delen van informatie ook erg dankbaar werk, zeker voor mensen die net starten en... mocht niemand in de familie geinteresseerd zijn, misschien over 100 jaar dat een familielid denkt, laat ik is starten met genealogie en dan is hij/zij weer dankbaar dat de gegevens opgeslagen bleven. Blijft wel de vraag over, willen die sites dan ook de info delen met ons ??

H@n D@@men - 22 okt 2011 - 20:33


H@n vroeg zich af:

Blijft wel de vraag over, willen die sites dan ook de info delen met ons ??

Waarschijnlijk tegen overlegging van het door hun bepaalde juiste bedrag (dollars, Euro's, etc). Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Serieus: juist vanwege dit soort sites (en dus ook Ancestry, Mundia en nog andere) heb ik mijn eigen site, waar ik de resultaten van mijn onderzoek op neerzet. Dan kan ik zelf bepalen wat ik plaats en ook de lay-out daarvan.

Frank van de Velde - 23 okt 2011 - 11:25







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu