stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Genealogieprogramma werkt niet onder windows 7.



Profiel afbeelding

Ik ben overgestapt van Windows XP naar Windows 7. Mijn genealogieprogramma werkt niet onder Windows 7.

Mijn programma werkt alleen op 32 bit en niet op 64 bit. Ik bezit FTP (Ca 2001) uitg. Broder Bund.

Mijn vragen: 1) kan ik ergens een update van dit progr. kopen en naadloos de data daarin overnemen?

                      2) Kan zo'n programma "verbouwd" worden?

Graag reactie(s)

Johan Hupkes

johan hupkes - 18 sep 2012 - 12:21

.

Herman - 18 sep 2012 - 23:01

Bedankt voor je snelle reactie.Helaas heb ik de gewone versie.Dus kan ik ws, geen virtuele XP-omgeving creeren.

Ik zal mijn leverancier vragen of ik mijn Windows 7 kan upgraden. Of zijn er nog andere mogelijkheden?

Groet, johan

johan hupkes - 18 sep 2012 - 23:26

Ik heb ook enkele 32 bits programma's die ik met succes onder Windows 7 draai. Daarvoor moet je het volgende doen: Klik met de rechtermuisknop op het icon van het programma, ga naar eigenschappen, ga naar comptabiliteit en vink aan onder comptabiliteitsmodus: dit programma uitvoeren in comptabiliteitsmodus voor bijv. Windows XP (Service Pack 3) (klik op uitrolbalk), daarna OK en dan dubbel klikken op het programma icon en het werkt onder Windows 7.

ChrisvD - 19 sep 2012 - 03:07

.

Herman - 19 sep 2012 - 13:02

Broderbund heeft momenteel als genealogie programma "Lineage" in het assortiment. Ik denk dat je niet FTP bedoelt (zou een ongelukkig gekozen titel zijn, sinds ca 1985 algemeen gebruikt als afkorting voor File Transfer Protocol) maar FTM, ofwel Family Tree Maker. De Wikipedia pagina ervan laat zien dat dit pakket via o.a. Mattel (van de Barbie poppen en bordspellen) in handen van Ancestry.com is gekomen, dus dat zijn onze Mormonen broeders. Het bestaat nog steeds, en wordt nog doorontwikkeld, zie familytreemaker.com. Ik zou er zelf een beetje voorzichtig ermee zijn, wieweet zit er een achterdeurtje in die al je verzamelde gegevens ongemerkt naar de LDS Church doorgeeft, die jou familie dan posthuum gaan dopen. Maar waarschijnlijk is dat slechts mijn paranoiia verbeelding.

Als je in die oude versie van FTM al een GedCom bestand kan exporteren (gokje: menu File - Export) dan zou je de overstap naar een ander pakket kunnen overwegen. Bv Aldfaer is gerenommeerd, Nederlands en nog gratis ook! De meeste pakketten kunnen GedCom bestanden exporteren en importeren, dat is nu eenmaal de standaard.

Zelf gebruik ik geen stand-alone pakket, maar werk online met webtrees. Dat heeft als groot voordeel dat ik waar ik ook ben (bij familie of in een archief) direct de gevonden gegevens kan invoeren. Kost me iets meer dan €2 per maand aan webhosting, webtrees zelf is geheel gratis.

Ondertussen zou ik die 32bits compatibiliteits-modus van Windows eens uitproberen. Laat even weten of dat heeft geholpen...

BertKoor - 5 okt 2012 - 14:38

Hallo Johan,

Kun je vertellen of het inmiddels is gelukt om dat oude programma te draaien? Chris en Herman hebben je al een paar tips gegeven, en ik heb er zelf ook nog een, maar ik schrijf liever geen lang verhaal als het probleem inmiddels is opgelost.

vriendelijke groeten,

Enno

Enno Borgsteede - 14 okt 2012 - 21:26

Dag Enno,

Dank voor je inspanningen.

Mijn email heeft een tijdje niet gewerkt ,daarom deze late reactie.

Mijn verkoper van de laptop onderzoekt of een virtual box een oplossing kan zijn.

Zelf durf ik op dit moment zo'n programma nog niet te installeren, met het oog op registervestoring e.d.

Ik zal laten weten of deze oplosiing werkt

groet,johan

johan hupkes - 17 okt 2012 - 16:00

Dag Herman,

Mijn reactie is door emailproblemen nogal verlaat waarvoor mijn verontschuldigingen.

Waar kan ik dat microsoftprogramma vinden.

De verkoper van mijn laptop bekijkt of een virtual box geinstalleerd kan worden. Is zoiets bijna hetzelfde als wat jij voorstelt?

Ik hoop dat na lang zoeken toch nog een oplossing gevonden gaat worden.

johan

johan hupkes - 17 okt 2012 - 16:04

Dit heb ik geprobeerd maar is mij niet gelukt. Nu ga ik bekijken of een virtual box wil werken.

Voor andere en betere oplossingen houd ik me aanbevolen.

Groet, johan.

johan hupkes - 17 okt 2012 - 16:07

Eindelijk,door een storing in email-toestanden, een reactie.

Ik heb nog steeds niet de eindoplossing gevonden.Mijn laptopverkoper gaat kijken of een virtual box een oplossing kan zijn.

Johan

johan hupkes - 17 okt 2012 - 16:10

Dag Johan,

Virtual box of vmware is een mooie manier om XP in een afzonderlijk venster te draaien, en een laptop waarop Windows 7 draait heeft daar in het algemeen ook wel voldoende geheugen voor. Wat dat betreft denk ik dat het ook wel gaat lukken.

Op de lange termijn denk ik dat overstappen op een ander programma handiger is, maar dat is iets voor later. Eerst zien of dit werkt, en ik wacht je bericht daarover dus maar even af.

vriendelijke groeten,

Enno

Enno Borgsteede - 17 okt 2012 - 16:11

Dank voor je uitvoerige reactie. Exporteren naar een ander programma heb ik bekeken maar is me niet gelukt.

Nu ga ik kijken naar een virtual box.

Groet, johan

johan hupkes - 17 okt 2012 - 16:13

Begrijp ik.

Ik bedoel het eigenlijk zo, dat ik verwacht dat het met virtual box of vmware player allemaal wel zal lukken, maar dat je met zo'n box eigenlijk met 2 PC's in 1 moet werken. Dat betekent dat je qua manier van werken steeds moet schakelen tussen XP en Windows 7, en dat het overbrengen van bestanden of het werken met het clipboard tussen de box en de laptop zelf ook wat ingewikkelder is. Het kan allemaal wel, maar het is toch extra werk.

Daarom denk ik dat je als het allemaal draait, dat je toch nog voor de keuze komt om door te blijven werken in die box, of daar een keer een export te maken naar een programma dat nu wel op Windows 7 draait. Daarbij heb je dan wel weer een nieuw probleem, om een programma uit te zoeken ... Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Maar goed, eerst afwachten of het allemaal lukt, denk ik. Dan lezen we wel weer.

Enno Borgsteede - 17 okt 2012 - 17:00

.

Herman - 17 okt 2012 - 20:22

Hoi Herman,

Omdat de meeste consumentenlaptops met Windows 7 Home Premium worden geleverd, komt Microsoft Virtual PC waarschijnlijk niet in aanmerking. VirtualBox en VMware werken daar echter wel op, dus ik denk dat het ook wel zal lukken om op Johan's laptop een XP-omgeving te gaan draaien.

En wat dat omschakelen betreft heb je gelijk. Het is niet direct nodig, omdat je vanuit de VM gewoon kan internetten en dus ook hier op het forum komen kan. Ik schreef het echter meer, omdat het denk ik vaak voorkomt dat iemand zijn bestanden al wel in Windows 7 heeft gezet, dus ook al een office-pakket in Windows 7 draait, en misschien ook al een collectie foto's en scans (van aktes) in Windows 7 heeft. Daar kan je vanuit die VM niet altijd direct bij, hoewel daar soms ook nog wel mogelijkheden voor zijn.

Maar goed, als Johan het programma draaiend heeft, zullen we wel weer wat lezen. Nu eerst wat geduld, denk ik.

groetjes,

Enno

Enno Borgsteede - 17 okt 2012 - 20:57

.

Herman - 8 dec 2012 - 17:35

Eindelijk een reactie van mijn kant.

Met hulp van mijn verkoper van de nieuwe laptop heb ik een virtual box geinstallerd om zo onder wondows 7 toch ook programma's te draaien die alleen onder Windows XP werken.

De installatie is prima gelukt en wat zie ik: als mijn FTP is geinstallerd blijkt het programma gewoon onder Windows 7 te werken. Het draait als een zonnetje!.

Mijn verkoper heeft geadviseerd om de VB maar te laten staan; kost me 10 GB.

Een verklaring heb ik niet, ik begrijp het niet, maar bewonder het alleen maar.

Dank aan allen die mij geadviseerd hebben.

johan

johan hupkes - 2 mar 2013 - 14:51


.

Herman - 6 mar 2013 - 23:46







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu