stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » "Nog levend" maar geboren in de Gouden Eeuw: hoe voorkom ik dubbel werk?



Profiel afbeelding

Recent kreeg ik een aantal 'nog levend' indicaties retour, met de mededeling dat de desbetreffende individuen verborgen waren op de genealogieonline site. Alle gevallen betroffen personen die meer dan 100 jaar geleden waren geboren. Ik gebruik het prgramma GRAMPS op mijn MAC Pro. Kan iemand me helpen dit te voorkomen?

Bijkomend probleem: veel van de indicaties waren onduidelijk omdat er geen indicatie van naam of voornaam was, waardoor het onm,ogelijk was de desbetreffende individu te traceren. Is hier een oplossing voor?

Bij voorbaat dank voor de hulp,

Louk

Louk 2 Box - 18 mar 2013 - 15:28

Hallo,

Als mede-gebruiker van GRAMPS heb ik diezelfde meldingen aangepakt.

GARMPS kan overzichten genereren met een van de handige hulpjes (Hulpmiddelen/Gegevens controleren).

Daarbij is de leeftijd in te stellen die onwaarschijnlijk lijkt (zeker voor enkele eeuwen geleden), zodat op plekken waar nu geen overlijdensjaar staat kan worden ingevuld geschat rond <jaartal> waarbij dat jaartal 100 jaar later ligt als de geboortejaar.

Maar mocht iemand andere oplossingen weten: ook ik houd me aanbevolen.

Henk Otten - 28 mar 2013 - 13:39


Bij het programma wat ik gebruik is het mogelijk om alleen het tabblad  'overleden'  aan te klikken zonder datum; dat is voldoende om ongerechte meldingen te voorkomen.

A. Verhoogt - 7 apr 2013 - 20:25







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu