stamboomforum

Forum logoGenealogie software / GEDCOMs » Aldfaer : Scherm ineens anders ?



Profiel afbeelding

Na enkele kleine wijzigen aangebracht te hebben zie ik plotseling dat het scherm ineens anders is (geen geboorte, overlijden etc etc) [gegevens zijn WEL aanwezig !] Als ik naar een ander persoon ga zie ik de bovenste balk waarin alle gegevens staan plotseling wel volledig verschijnen. De database laad ook nu zeer langzaam op, ook dat is anders. Wat akn er aan de hand zijn en hoe los ik dit op?

NB: Vergeef me dat ik door prive omstandigheden niet direct kan reageren op antwoorden of evt vragen !

Afbeeldingen zijn alleen zichtbaar als u bent ingelogd op het Stamboom Forum

Han Daamen - 23 jan 2015 - 03:01

Er is sinds 19 januari jl. een nieuwe versie (6.0) van Aldfaer waardoor dus een aantal wijzigen. De nieuwe versie zal wel te maken hebben met de samenwerking met MyHeritage.


Een van de wijzigingen is, dat er in Aldfaer nu ook de smart matches (groene hokjes) met MyHeritage zichtbaar zijn. Ik vind dit erg irritant en heb deze uitgeschakeld. Uitschakeling kan als volgt: ga in het Aldfaerscherm naar: extra - instellingen - online diensten - vinkje bij gebruik online diensten weghalen - ok. Door dat vinkje weer terug te zetten worden de meldingen van de smart matches weer zichtbaar.


Als je de smart matches wel hebt aanstaan, dan kun je deze matches vaak niet zien, omdat je daarvoor een betaald abonnement bij MyHeritage moet hebben. Daarom heb ik de smart matches uitgeschakeld.

Mary Schroder - 23 jan 2015 - 07:29

Na het downloaden van V.6 zat ik ook al tegen de groene hokjes aan te hikken en wist niet wat ik er mee moest. Vreemd die wijzigingen zonder enige toelichting. Ook opmerkelijk dat bij deze nieuwe functie en wat komt er nog meer, er een betaald abonnement bij MyHeritage nodig is. Op den duur zal Aldfaer wel gewoon MyHeritage worden tegen betaling of je wil of niet. Ook het lot van deze site?

Met vriendelijke groet,

Wim

Wim777 - 23 jan 2015 - 10:03

De update van Aldfaer is bij mij ook helemaal de mist in ge geaan,Gelukkig is mijn vriend een uitstekende I,T,er en heeft alles hersteld terug naar 4.2.Ben ook niet van plan naar 6 te gaan.Als tip hoe het gedaan is:

Enkele dagen terug met 4.2.internet uiC  en beveiliging uitzetten Beveiliging jouw 4.2 weer laten herkennen en alles weer inschakelen.Ben zelf geen expert maar de ellende zit hem er in dat de beveiliging de nieuwe software niet herkend en dus raar gaat doen.

joop

joop groos - 23 jan 2015 - 10:07

@Wim

Het is niet te hopen dat wij gedwongen worden naar een betaald programma over te stappen. Aldfaer zegt nu nog steeds, dat het programma gratis zal blijven. Ik hoop het van harte, maar de tijd zal het leren. 
Of het ook het lot van deze site zal worden, wordt nu ook nog steeds ontkend. Maar ook hier zal de tijd het leren.

@ Joop

Ik heb geen problemen gehad met de update naar 6.0. 

Voor Aldfaergebruikers: kijk ook eens op de site van Aldfaer: http://aldfaer.net/sitemap/index.php. Hier staan ook alle wijzigingen e.d. op!

Mary Schroder - 23 jan 2015 - 11:26

Het vreemde is, ik heb nog steeds versie 4.2 van Aldfaer en zoals ik al aangaf, had ik maar 1 adres veranderd en misschien een roepnaam, meer niet en dan ineens de velden overlijden, geboorte weg, vreemd toch ?

Het heeft dus niks met een nieuwe versie te maken in mijn geval ( vermoed ik).

En nu ik lees dat er al een versie 6 is en Heritage een vinger in de pap krijgt zint me niks. Ik wil mijn gegevens niet op internet namelijk en heb destijds met Heritage gemerkt dat dan zomaar ineens kan gebeuren als je niet goed oplet.

Maar wat zou er aan de hand zijn. In mijn voorbeeld zie je een persoon waarvan de velden overlijden, geboorte ( en meer tabs) zijn weggevallen, die nadat je naar iemand anders ga in de stamboom en dan weer terug , ineens weer wel verschijnen. Dat zou ik graag opgeslost willen hebben.

Uiteraard beschik ik over de nodige backups , mocht het niet verholpen kunnen worden dan moet ik 1 of 2 backups terug pakken om te kijken of dan de fout er uit is. Maar ook de vormgeving is veranderd terwijl ik deze niet heb gewijzigd !

Han Daamen - 23 jan 2015 - 19:14

zelfdenkende software ... erg onprettig

ik zou het probleem even voorleggen op aldfaerforum.nl

Jan K. (genealinks.tk) - 24 jan 2015 - 12:27

Wanneer je wenst dat Aldfaer zoals voorheen blijft functioneren volg dan het advies van Mary Schroder.

In versie 6.0 zijn dan (globaal gezegd) alleen enkele invoerbladen enigszins aangepast waardoor het nog wat eenvoudiger in het gebruik ! 

Arnold Batavier - 25 jan 2015 - 14:26

Heb mijn donatie opgezegd. Als ze met een commercieel bedrijf in zee gaan mmoeten ze daar de financien maar vandaan halen.

Ga zeker terug naar de vorige versie.

Wim Belgraver - 30 jan 2015 - 12:28

Ik heb de ubdate 6 ook maar het werkt nog steeds goed

Toon Stultiens - 30 jan 2015 - 20:38

De reactie van Wim vind ik wat voorbarig,

Wanneer je niet wenst dat jouw gegevens ook met MyHeritage worden gekoppeld doe dan het volgende:

Ga naar [ Extra, Instellingen, Online diensten ] en plaats geen vinkje bij  [ Gebruik online diensten ].

En klaar is Kees (of Wim).

Dan kan je versie 6.0 gebruiken zoals voorheen.

Arnold Batavier - 30 jan 2015 - 23:38

Ik heb Aldfaer jaren een donatie overgemaakt, maar als eengratis programma een samenwerking aangaat met een comercieel bedrijf dan hoef ik het toch niet meer te doneren?

Hoelang duurt het nog tot het helemaal door My heritage wordt overgenomen?

En wat is de toegevoegde waarde van dit bedrijf, als je ziet dat er nog meer gegevens op My Heritage zijn, moet je betalen en bik vind 6 euro niet zo weinig.

Wim Belgraver - 31 jan 2015 - 09:56


Op een samenwerking met MyHeritage hoef je niet zo gebrand te zijn. Heb abonnement voor onbeperkt aantal personen (zie dat sommigen er al 10.000 op hebben staan) maar nu er bij mij 1100 op staan is hij niet meer vooruit te branden. Na inhave van slechts enkele gegevens heeft de site meer dan een minuut nodig om deze te verwerken. Ga dan ook mijn abonnement niet verlengen

Kees - 14 jan 2016 - 16:07







Plaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!


Inloggen Registreer nu