stamboomforum

Forum logoGenealogische software » update aldfaer naar versie 6

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Andre

mee eens. Die online genealogien zijn grote risico's voor het verspreiden van fouten als iedereen alles maar klakkeloos overneemt. Ik kom van alles tegen waarvan ik denk: als je één keer de moeite had genomen om zelf te zoeken en kijken in het archief, dan zie je dat het fout is en je ziet het overal doorgekopieerd worden.

Zelf neem ik nooit iets over uit een online genealogie, ook niet vanuit GenealogieOnline, als daar geen primaire bronvermelding bij staat en aangezien dat nagenoeg nooit het geval is, komt het ook nooit rechtstreeks in mijn registratie. Ik gebruik het hooguit als een aanwijzing voor onderzoek. Elke genealogie is onbetrouwbaar als er geen (publieke) bronvermelding bij is opgenomen.

Anderzijds zijn al mijn registraties (ook in de publicatie op het internet) voorzien van verwijzingen naar de primaire bron.

A van Egmond

Zo werk ik ook en ben bezig het totale bestand te "vervolmaken"(in zoverre dat kan).

Maar loop nog wel rond met een probleem. Het is mijn bestand op mijn lokale compu. Nergens staat iets openbaar. Maar wat nu als mij iets gebeurt? 

Ik wil het daarna wel ergens gestald hebben zodat het werk niet verloren is. Ik denk dat ik naast een backup ook steeds een GEDCOM bestand moet hebben, dat mijn erfgenamen dan ergens heen moeten sturen.

Maar waarheen? het plaatselijke/regionale archief, de NGV? of is er volgens jullie een andere mogelijkheid?

Marian Kalb

Het was altijd gewoonte om dossiers bij het CBG te deponeren of bij het gemeentelijk/provinciaal archief als het een heel lokale stamboom betreft.

Ik weet niet of zij tegenwoordig al voorbereid zijn op GEDCOMs of dat je dat toch in parentelen en kwartierstaten of familieboeken zou moeten afdrukken.

Eén van de nederlandse genealogie websites gaf aan dat je daar kunt aangeven wat je wilt dat er na overlijden met jouw gegevens gebeurt.

Als je het niet wilt publiceren kun ja altijd nog een GEDCOM naar die site uploaden en de stamboom ontoegankelijk maken voor publiek. Dan is er in ieder geval een backup en een instructie wat ermee te doen na overlijden.

A van Egmond


Ook ik werk al sinds het begin met Aldfaer en het bevalt nog steeds uitsekend.

Wat ook al gezegd is, werken met primaire bronnen en vanaf het vroege begin dus de BS en DTB naspeuren bij de archieven.

Helaas ben ik in het vroege begin vergeten om die te vermelden, blijheid dat er wer wat was gevonden, maar dat wordt nu dus een inhaalslag met de scans van primaire bronnen bij de archieven en FS, wat door het prachtige werk van, voorheen GenVer, en nu Zoekakten en plezierige bezigheid is omdat de data in principe al bekend zijn bij jezelf.

V.w.b. de gegevens van anderen zonder bronvermelding heb ik voldoende voorbeelden van en zelf grijp ik er op terug als aanwijzing om te zoeken naar de bron want soms zit er wel een grote kern van waarheid in, bovendien komen de tikfouten bij mijzelf eruit.

Ik heb het idee dat net CBG nog steeds blij is met complete gecontroleerde genealogiën alleen zou ik niet weten op welke manier ze het aangeleverd willen hebben, maar dat lijkt mij toch simpel na te vragen.

Ik wens ons allen veel plezier met zoeken en MyHeritage mag zelf de gegevens opzoeken en hoop dat Aldfaer nog lang verder zal gaan zonder helemaal afhankelijk te worden van MyHeritage, volgens mij is trouwens een Israelisch gebeuren met amerikaanse voorwaarden en prijzen.

Han Lijster

Han LijsterPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!