stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Kwartierstaat: Welk genealogisch programma kan ik het best gebruiken?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Welk programma kan ik best gebruiken om mijn kwartierstaat in onder te brengen? Nu staat alles nog op papier.

Marianne Dejonghe

Dat is heel persoonlijk. De ene zweert bij papier, de ander wil graag het internet op en de volgende koopt een superdeluxe programma.

Zelf gebruik ik tot volle tevredenheid Aldfaer. Een oudere versie, omdat ik de automatische uitwisseling, die overigens schijnbaar wel uitgezet kan worden (en daarmee, in mijn ogen, de vervuiling) met Myheritage niet op prijs stellen. 

Voordelen van Aldfaer: Nederlandstalig, makkelijk in gebruik, handige indeling en overzichtelijk.

Maar zoals ik al zei, het is heel persoonlijk wat iemand wel of niet prettig vindt om mee te werken.

Bedet

Ik gebruik ook Aldfaer.

Annemarie57

ik ook en bevalt me prima. Is gratis te downloaden en in het nederlands. diverse rapportages te maken, dus niet alleen een kwartierstaat.

Marian Kalb

Ik sluit mij van harte bij de vorige sprekers aan. Ik zeg er wel gelijk bij dat Aldfaer niet meer geupdate wordt, dus of het over tien jaar nog bruikbaar is?...

Maarten Krips

Peter Buijk

Tot voor kort was ik ook een Aldfaer-fan. Maar sinds een paar maanden ben ik overgestapt naar de Mac en gebruik nu Reunion. Ook heel tevreden over. Werk er met veel plezier mee.

Jos Huigsloot

Dat is goed te horen Peter, ik had de indruk gekregen dat er niets meer aan de software gedaan werd.

Maarten Krips

Ook ik gebruik Aldfaer,een prima stamboomprogramma,en zeer makkelijk een kwartierstaat uit te printen. Ed van Bezouwen

Eduard van Bezouwen


Er zijn heel wat genealogische programma's om uit te kiezen elk programma heeft zijn voor- en nadelen. Wat ik misschien wel meest storend vind is dat elk programma zijn eigen draai geeft aan gedcom zodat het soms bijna onmogelijk is om je stamboom te migreren naar een ander programma. Zelf vond ik Aldfaer grafisch erg beperkt en ben daarom Family Tree Builder gaan gebruiken. Veel overzichtelijker, gratis en Nederlandstalig. Nadeel is dat MyHeritage graag wil dat je je stamboom ook publiceert bij hen en abonnementen afneemt en beide volhoudend aan je probeert te slijten. Ander nadeel is dat versie 8.0 nogal buggy is. Zelf blijf ik daarom bij het goed functionerende 7.0. Dat MyHeritage je stamboomgegevens deelt met andere gebruikers vind ikzelf geen probleem. Dit gaat overigens op voor veel stamboomprogramma's, wees zuinig op je stamboom, maak backups en hou de bron offline zolang dat nog kan natuurlijk.

IngePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!