stamboomforum

Forum logoFora » Genealogische software » Hoe kan ik dubbele vermeldingen van personen in de stamboom verwijderen?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Ik ben nog maar een paar maanden bezig met genealogisch onderzoek via Adfaer. Helaas verdwaal ik nogal eens in die software; dan heb ik iets ergens ingevuld en dan klik ik verder en ben dan ineens kwijt wat ik eerder ingevuld heb. Dat ga ik dan maar weer opnieuw invullen, omdat ik anders niet meer bij de goede persoon kan komen. Ik had verwacht dat het programma de dubbele vermeldingen zou verwijderen, maar ik zie dat in mijn stamboom ook eerdere vermeldingen voorkomen en de verbeteringen apart. Ik weet sowieso niet goed hoe ik in dat programma bij een persoon moet komen, nu laat ik het programma zoeken naar fouten en dan klik ik via die fouten maar door. Is er geen andere manier om de vorige gegevens, die nog niet aangevuld waren of niet juist, te kunnen verwijderen? Ik heb overal al gezocht naar een mogelijkheid om bij een persoon te komen, maar ik kan dat niet vinden.

Nienke Oudbier-Wiarda

Hallo Nienke,

1 - Bij Aldfaer heb je de mogelijkheid om bij [Tonen] een personenlijst te openen; kan ook in de werkbalk of met (Shift+Ctrl+P).

2 - Wanneer je begint om het de pagina van Aldfaer te minimaliseren (rechts boven), kan je vervolgens de pagina vergroten of verkleinen naar jouw wens.

3 - Als je vervolgens de peronenlijst gaat openen, doe je hetzelfde en heb je beiden inzichtelijk.

De personenlijs kan je op achternaam enz. sorteren. Zo kan je constant kijken of er dubbeling in staat. Overigens heb je dat ook op het moment dat je een nieuw peroon toevoegt, ook dan is de personenlijst onder het invoerscherm zichtbaar.

Vriendelijke groet,

Arnold Batavier

Arnold Batavier

Hallo Nienke

Naast de mogelijkheden van Arnold, kun je de laatst ingevoerde personen ook terugvinden als je de personenlijst sorteert op kolom ' Gewijzigd' . Deze staat meestal helemaal rechts in de personenlijst.

Dubbele personen kun je vinden door onder menu ' Stamboom'  te gaan naar ' Controleer gegevens' en dan te kiezen voor ' mogelijke dubbele personen' .

Als je Bonus rapporten hebt geinstalleerd kun je onder UITZOEKEN vinden DUBBELEN. Hier heb je meer mogelijkheden om dubbele personen te vinden.

Verwijderen van personen kan gemakkelijk door onder de menubalk te klikken op het personenkopje met rechtsonder het rode driehoekje.

Sla je stamboom eens op en ga wat spelen met Aldfaer. Zolang je daarna niet opslaat verlies je geen gegevens en leer je het programma beter kennen.

Succes ermee

Jan

Jan Middelkoop

Die eerste mogelijkheid onder 'stamboom' werkt niet echt om dubbelen te vinden, die mogelijkheid had ik al gevonden. Dit had ik al toegepast, maar de schaduw-stamboom blijft dan gewoon bestaan. De andere mogelijkheid is wel een optie, maar zal lange tijd duren om uit te zoeken of ik niet in de grote, dikke stam ga slaan met mijn bijl.

Nienke Oudbier-Wiarda

Dit had ik al toegepast, maar de schaduw-stamboom blijft dan gewoon bestaan.


Het is dan ook (slechts) een overzicht. Het verwijderen van de gevonden dubbele vermeldingen moet daarna handmatig gedaan worden.
Met zoveel dubbele vermeldingen is het misschien het handigste het bestand, via Groepen, in stukken te knippen (Bewaar als nieuw stamboombestand) en daarna het meest complete stuk (handmatig) aanvullen en corrigeren.

Willem Hak

Gegevens over Nelly Roffej geboren 1940

Anton.Michels

Jan, wat bedoel je precies met: 'Als je Bonus rapporten hebt geïnstalleerd'? Is dat een apart programma? Waar kan ik dat downloaden?

(Mijn dochter bleek het programma ook geïnstalleerd te hebben voor haar Sims... normaal gesproken zitten we niet op elkaars scherm te kijken, maar nu wel even wegens plaatsgebrek. Dus zij heeft me ook het een en ander uitgelegd.)

Nienke Oudbier-Wiarda

Hallo Nienke

Ga naar Aldfaer.net en dan naar downloads. Kies invoegtoepassingen, dan zie je Bonus rapporten. Let op de wijze waarop Aldfaer de invoegtoepassingen invoegt. Staat allemaal op de website. Wees gewaarschuwd, de toepassingen in de bonus rapporten zijn legio, neem dus de tijd om e.e.a. te leren en probeer gewoon. Er kan niets fout gaan.

gr. Jan

Jan Middelkoop

- (achterhaald )

Jan_K.

Hoe kom ik erachter welke versie van Adfaer ik heb. (Bonus Rapporten staat al aangegeven als geïnstalleerd)

Nienke Oudbier-Wiarda

menubalk: HELP

dan INFORMATIE

voilá

 

grtn

Jan_K.


menubalk: HELP

dan INFORMATIE


Of Help en dan  Versiebeheer Aldfaer..., dan is naast de geïnstalleerde versie bovendien te zien wat de nieuwste versie is (ook van Aldfaer Help en Aldfaer Rapporten) en kan (/kunnen) deze eventueel meteen geïnstalleerd (Bijwerken) worden.
Idem voor Versiebeheer invoegtoepassingen... (incl. Bonus rapporten).

Willem HakPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!