stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Genealogica Grafica - vraag over opmerkingen

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Beste mensen,

Ik gebruik GensDataPro (GDP) om mijn gegevens te verwerken. Ik vind de uitvoer van GDP echter niet mooi (smaken verschillen). Ik heb ervaring met de uitvoer van Aldfaer, maar ik moet dan bijvoorbeeld gaan stoeien met Hooks om het beroep van een voorouder gewoon in de tekst te krijgen, in plaats van in een tabel. De tabelstructuur voor opmerkingen vind ik ook niets. Ik ben daarom nu aan het experimenteren met Genealogica Grafica (GG). Eerste indruk is zeer positief. Sowieso om je gegevens (GEDCOM) te checken! Ik merk nu echter wel dat GG niet alle opmerkingen toont. GG toont alleen de algemene opmerkingen over een persoon. Wanneer ik bij een doopplaats in het opmerkingen veld vermeld in welke kerk dit was, dan vind ik dit nergens terug. Weet iemand een oplossing? Ik heb de maker van GG al eens benaderd, maar die ondersteund dergelijke vragen niet meer. (prima contact verder met hem gehad).

Michel Serne

Beste Michel,

In je bericht schrijf je over je eerdere goede ervaringen met Aldfaer en je "stoeien" met hooks. Om bepaalde feiten in de tekst te krijgen in plaats van in de tabel maak ik zelf altijd gebruik van C-Hooks. Ken/gebruik je deze?

Je schrijft verder over opmerkingen in het doopveld. Omdat je in Aldfaer geen specifieke opmerkingen kunt plaatsen bij doop of aangifte, neem ik aan dat je hier bedoelt dat je de opmerkingen hebt staan op het tabblad Geboorte. Als je dan een gedcom-bestand maakt, zul je deze opmerkingen terug vinden bij BIRT.

Zelf gebruik ik een programma om gedcom-bestanden te kunnen bewerken via Excel - http://www.gedtool.de - en dat werkt uitstekend. Zo kun je de opmerkingen over de doop verplaatsen naar CHR - NOTE.

Vriendelijke groet,

Guido

Guido van Harten

Beste Guido,

Op de eerste plaats bedankt voor je reactie op mijn bericht. Ik heb inderdaad wel eens C-Hooks gewerkt, maar dat was met eerdere versies van Aldfaer. Met de huidige versie lukt het mij niet. Ik had een "oude" hook om beroepen te integreren in de tekst, maar deze werkt nu niet meer. Ik heb gezocht bij het Aldfaer forum en binnen de helpbestanden, maar kom daar niet snel uit.

Ik zal snel eens een kijkje gaan nemen bij gedtool.de (bedankt voor de tip!)

Met vriendelijke groet,

Michel Serné

Michel Serne


GG is een goed programma om fouten uit je gedcom te halen, verbazend goed zelf maar van de uitvoer snap ik niets. Ik zie alleen maar een paar bomen (vakjes met namen) en verder niets terwijl ik mij van vroeger kan herinneren dat er vele soorten uitvoer waren. Wat doe ik fout of is er een gebruiksaanwijzing ergens te vinden?

marcelPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!