stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Aldfaer laatste versie (6.2) versus koppeling met Myheritage

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.


Profiel afbeelding

Beste medeforummers,

tot volle tevredenheid gebruik ik Aldfaer om mijn stamboomgegevens in bij te houden. Echter, toen in januari 2015 bij het invoeren van de op dat moment nieuwste versie (6.0) de koppeling naar Myheritage actief werd, ben ik gauw teruggeschaald naar versie 4.2. Ik wil absoluut niet, dat mijn computer ongevraagd, wat het toen deed, links ging leggen met Myheritage en gegevens ging uitwisselen.

Inmiddels zijn we ruim 2 jaar verder en is de laatste versie 6.2 sinds begin dit jaar beschikbaar.

Voor ik besluit om mijn huidige versie een upgrade te geven naar 6.2, hoe is in deze laatste versie de koppeling met Myheritage geregeld? Op de website van Aldfaer wordt gezegd: Matches: Onlinediensten staan standaard uit en kunnen desgewenst bij de instellingen weer aangezet worden. Klopt dit inderdaad, en betreft deze onlinediensten de koppeling met Myheritage?

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en welke versie jullie gebruiken (en waarom),

Groetjes, Bedet

Bedet

Ik leef ook nog met 4.2. Dat werkt perfect. Ben een beetje huiverig van updates dus die click ik weg.  Geen antwoord op je vraag dus. Sorry

Annemarie57

Als het goed is heeft je computer of laptop een eigen firewall

Daarin kun je je computer opdracht geven, dat Aldfaer absoluut nooit verbinding met internet mag maken, en dat gebeurt dan ook gegarandeerd niet.

Jan Clavaux

@ Annemarie, dank je wel voor je reactie. Je reactie heb ik wel wat aan hoor! Juist die updates ed weerhouden mij er tot dusver van om een nieuwere versie te installeren, naast de smart matching, want dat wil ik helemaal niet.

Heb na de release van 6.0 per ongeluk geupdate en je raadt het al, al mijn uitzoekwerk in een klap "vervuild" met smartmatch berichten. Ik wist niet hoe snel ik mijn internetverbinding uit moest zetten. Daarna manlief lief aangekeken of hij 4.2 weer terug wilde zetten en eventuele updates wilde blokkeren.

@Jan, ook bedankt voor jouw tip. Ik was al zover dat ik dat kon instellen, maar ik vroeg me af, hoe versie 6.2 dit regelt en of dat inderdaad ook werkt, zonder dat ik mijn eigen firewall hoef aan te passen.

Groetjes, Bedet

Bedet

Ik gebruik Aldfaer 6.2 en in die versie staan de smartmaches inderdaad standaard uit.

Als je ze toch in wilt stellen kan dat via extra - instellingen - online diensten.

Overigens heeft het niet zo heel veel zin om de smartmaches aan te zetten, want bijna altijd wordt er doorverwezen naar de beginpagina van MyHeritage en krijg je helemaal geen gegevens van de desbetreffende persoon te zien. Ik heb zelf de koppeling met MyHeritage uit staan. Het levert mij alleen maar een hoop ergernis op en nauwelijks aanvullende gegevens.

Dus als je versie 6.2. downloadt krijg je inderdaad geen smartmaches meer te zien, tenzij je dat zelf instelt. Als je ze niet wilt gebruiken zou ik na het downloaden via extra - instellingen - online diensten voor alle zekerheid nog even controleren of de vinkjes bij "Gebruik online diensten" en "My Heritage" ook daadwerkelijk uit staan.

Johanna C.

@ Johanna, dank je wel voor je antwoord. Ik ga nog eens goed nadenken of de verdere verbeteringen tov versie 4.2 meerwaarde geven. Ik snap nu iig wel dat uit (wat betreft de vinkjes) ook echt uit is.

Bedet

De koppeling met Myheritage kun je idd dmv een vinkje uitzetten. Gr. Jos

Jos Schulten

@ Jos, dank je wel. Wellicht dat ik over ga.... verdie 6.2 heeft toch wat meer handigheidjes dan 4.2.

Groetjes, Bedet

Bedet

Beste Bedet,

Zelfs in de Aldfaer versie 6.0 kon je de online dienst uitvinken, wat ik dan ook direct heb gedaan omdat het ook voor mij niets toevoegde en ik liever zelf bepaal wat ik waar vandaag haal.

Dus gebruik gerust versie 6.2 daar zitten echt wel verbeteringen cq korrekties in en ook de bonus en standaard rapportages zijn sinds 4.2 ook regelmatig aangepast en uitgebreid.

Gewoon doen.

Veel succes met je onderzoek en met het gebruik van Aldfaer 6.2

Groet, Marius

Marius van Harten

Dank je wel Marius, voor je heldere uiteenzetting. Ik neem het mee in mijn overweging. (Heb "mijn ei" nog niet gelegd)

Groetjes, Bedet

Bedet

Succes met het maken van een keuze Bedet, ik werk al sinds 2007 met veel plezier en goede resultaten met Aldfaer.

Groet,

Marius

Marius van Harten


Ik wil jullie nogmaals bedanken voor jullie reacties.

Ik heb sinds gisteren versie 6.2 in gebruik. Uiteraard eerst gecheckt of alle instellingen goed staan en de automatische updates uitgeschakeld zijn.

Tot volle tevredenheid werk ik nu met deze versie. Er zitten wat handigheidjes extra in en alles werkt naar behoren.

Mochten er meer mensen twijfelen.... mijn omschakeling is prima verlopen!

En geen smartmatches!

BedetPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!