stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Plaatsnamen uniek maken

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

In mijn stamboom komen plaatsnamen voor die niet uniek zijn. Bijvoorbeeld Velp. In mijn geval bedoel ik daarmee niet het dorp bij Arnhem, maar het gehucht vlakbij Grave, in Noord-Brabant. Mijn vraag: is er een standaard wijze om zo'n plaatsnaam uniek te maken? "Velp, NB" bijvoorbeeld?

En als ik weet hoe ik plaatsnamen uniek maak, is er dan in Aldfaer een methode om in één keer alle keren dat de plaatsnaam voorkomt de wijziging laan te brengen?

Nico Cuppen

Hallo,

Ik gebruik al jaren Aldfaer. Ik zet bij de plaats altijd de prov.aanduiding tussen () bv. Gr.  Frl. NBr. enz. Behoort de plaats tot een bepaalde gemeente, dan zet ik die er ook bij bv. Den Ham (Aduard) Gr. en Den Ham (Ov.). Ik gebruik een aardrijkskundig woordenboek van Nederland en omdat veel gemeenten samenvoegen, kun je op wikipedia ook het nodige vinden. Iemand blijft altijd geboren in dezelfde plaats, ook al wordt dit een andere gemeente. Ik zet dan een opmerking in de rubriek van het desbetreffende onderwerp (zie bovenbalk rechts op Aldfaer) en dan bij Notitie.

mvrgr. Jaap Schelhaas.

jaap schelhaas

Dank je Jaap. Goede suggestie.

Weet je toevallig ook of en hoe je in Aldfaer in één keer op meerdere plekken / voor meerdere personen een plaatsnaam kunt vervangen (zoek en vervang)? Zou een hoop werk schelen...

Nico Cuppen


Ja natuurlijk kan dat

ga naar stamboom - onderhoud

daar kun je van alles wijzigen en vervangen

heel handig

johan scholtePlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!