stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Kinderen van de echtgenoten toevoegen in de genealogie, kan dat?

De reclame wordt alleen getoond aan bezoekers, niet aan gebruikers die inloggen.

Profiel afbeelding

Hallo mede genealogen,

Ik wil graag mijn jaren van onderzoek naar de familienaam "Karel" uiteindelijk in boekvorm publiceren, maar nu loop ik toch tegen een aantal problemen op n.l. ik vind het kompleter staan in mijn genealogie dat de kinderen van de echtgenoot ook vermeldt worden, waarvan dus de moeder in mijn geval een "Karel" is, dus de kinderen de vader's naam dragen (tot 1 generatie), mag ik dat zelf bepalen of is een genealogie strak aan regels verbonden. En ik vind de privicywetgeving in mijn geval ook lastig, mag ik de geboortedatum/plaats van kinderen die geboren zijn in de jaren 60, 70, 80 etc...vermelden of in mijn geval mijn eigen kinderen geboren in 1997 en 2000, een vaste richtlijn vind ik niet.

Ik weet natuurlijk al veel over publiceren en over de standaardregels, maar nu het toch wat concreter wordt voor mij vind ik het wel lastig worden en zie ik soms door de bomen het bos niet meer.

M.v.g. Richard Carels

Richard Carels

Een parenteel geeft alle afstammelingen ook in vrouwelijke lijn. Het is dus maar wat je bedoelt te publiceren, een stamboom (alleen mannelijke lijn, een parenteel ( ook vrouwelijke lijn) of wat je dan ook maar wilt. Er is van alles mogelijk.

 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Parenteel

Annemarie57

Bedankt voor je reactie, dus een parenteel maar dan in mijn geval de vrouwelijk lijn maar 1 generatie. 

Richard Carels

Als er verder in oudere generaties geen kinderen zijn van Karel's vrouwen ja dan is dat niet anders.

Annemarie57

Dat heb ik verder niet uitgezocht, ik vind het interessant te weten hoe het met het gezin is verlopen dus ook al draagt dat gezin niet de naam van mijn onderzoek. Immers hun moeder was wel in mijn geval een "Karel". Alles uitzoeken wordt inmens.

Richard Carels

Beste Richard,

Volgens mij ben je eerst en vooral zélf bepalend voor wie je wel en niet opneemt in je publicatie. Daarbij helpt het wel om enigszins consequent te zijn en vast the houden aan je uitgangspunten.

Jan Verkade

Hallo Jan,

Helemaal duidelijk, nu kan ik mijn ingeslagen weg wat dat betreft voortzetten!

Jan en Annemarie bedankt voor de reacties!

Richard Carels

Dag Richard,

Wat jij bedoelt heeft de genealoog R. Vulsma in een publicatie ooit een 'beknotte parenteel' genoemd. Een toepasselijke term, vind ik.

Wat betreft de privacy: je mag van een persoon alle gegevens publiceren, mits die persoon (bijv. een van jouw kinderen) daar zelf toestemming voor heeft gegeven. Sommigen denken tegenwoordig ten onrechte dat er geen enkel gegeven van nog levende personen gepubliceerd mag worden.

Met groet

Bas Lems


Hallo Bas, 

Komende tijd veel mensen schrijven of bellen ;), maar meer duidelijkheid heb ik nu wel gekregen.

Bedankt voor je reactie!

Groet Richard Carels

Richard CarelsPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!