stamboomforum

Forum logoGenealogische software » Inhoud van Aldfaer ge?mporteerd naar nieuwe pc, alleen niet de foto's


Profiel afbeelding

Ik heb een nieuwe laptop in gebruik genomen. Ik heb Aldfaer weer gedownload en de inhoud geïmporteerd, alleen kan hij nu de foto's die ik naast sommige personen had staan niet meer tonen. Bij het importeren gaf hij ook de melding: wil u dit bestand (de foto) zonder eigenschappen importeren? Ik heb dat gedaan, maar ik heb geen idee wat daarvan de oorzaak is. Moet/kan ik nu de foto's nu weer allemaal in het programma plaatsen? Ik heb dit ook in het Aldfaer forum genoemd, maar deze is behoorlijk irritant omdat deze om de 2 minuten vraagt of je geen robot bent.

De optie bestandsherstel helpt dus niet. (Misschien door de foto's zonder eigenschappen?)

Nienke Oudbier-Wiarda

Beste Nienke,

ik weet dat Aldfaer bij de persoon een simpele link plaatst naar de plek waar je de oorspronkelijke foto had staan op je oude PC. Wanneer je op je laptop een andere map hebt aangemaakt om je foto’s te bewaren dan kan het programma ze simpelweg niet meer vinden. Ik weet niet hoe je dat zou kunnen oplossen in Aldfaer, maar je zou als eerste kunnen proberen om de foto’s in EXACT dezelfde map en route erheen te plaatsen als op je PC, dus b.v. C:/afbeeldingen/Aldfaer/Foto’s zoiets dus. (Let er ook op dat je precies dezelfde hoofdletters gebruikt als op je oude PC). Wanneer de route naar de afbeeldingen identiek is aan de oorspronkelijke foto, zou het naar mijn idee moeten werken.... ik wens je echt heel veel succes bij deze poging, die ik zelf nog niet heb geprobeerd, maar wel als eerste zou doen. Want bij iedere persoon alle afbeeldingen weer herplaatsen is een enorme klus.... sterkte en een groet, Dick

D Barends

De foto's van Aldfaer staan normaliter in de map "Materiaal" deze map bevindt zich in dezelfde map als de stamboom gegevens van Aldfaer.

Met vriendelijke groet, Hendrik Nillesen.

Hendrik Nillesen

Volgens mij als volgt:

Als je Aldfaer geopend hebt, klik dan op de tab `Stamboom´ en dan ´Eigenschappen´

Hier staat de link vermeld waar Aldfaer de map `Materiaal´ zoekt en waar dus de afbeeldingen in moeten staan.

DP_Feenstra


Volkomen juist !

Hendrik NillesenPlaats een reactie

Om reacties (en nieuwe onderwerpen) te plaatsen op het Stamboom Forum dient u eerst in te loggen! Nog geen lid? Registratie is gratis en snel!